fbpx

Θυμάσαι αυτές τις 5 αγαπημένες κυπριακές σειρές που δεν χάναμε επεισόδιο;

Όλους μας αρέσει να αναπολούμε στιγμές και θα θυμόμαστε πράγματα από το παρελθόν.

Έτσι και σήμερα θα κάνουμε throwback στην κυπριακή τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα σε αγαπημένες σειρές που άφησαν εποχή από το 2000 και μετά.

Να θυμηθούμε μαζί ατάκες που άφησαν ιστορία και ρόλους που έμειναν αξέχαστοι.

Πιο κάτω θυμηθήκαμε 5 αγαπημένες κωμικές σειρές που σίγουρα παρακολουθούσες και εσύ:

 

1
Βουράτε γειτόνοι

«Βουράτε να βουρήσουμε φωνάζουν οι γειτόνοι…»

Μια σειρά που ξεκίνησε το 2001 κι όμως όποτε αναφερόμαστε σε αυτή τη σειρά, νομίζουμε πως την παρακολουθούσαμε χθες!

Ποιoς μπορεί να ξεχάσει τους αγαπημένους μας ρόλους από το “Βουράτε γειτόνοι” και τις αξέχαστες ατάκες τους που άφησαν ιστορία όπως:

  • Έσσιει κούσπο στο Μιτσερό
  • Εν να σσίσω το μαγιό μου
  • Ρίκκοοοο ρέξε δα
  • Εγώ εν τζιαιιιι..

Εννοείται η πιο επικρατέστερη ήταν το έσσιει κούσπο στο Μιτσερό που όσα χρόνια κι αν περάσαν την ακούμε σαν να ήταν χθες που παρακολουθούσαμε την σειρά. Ήταν μια σειρά που αγαπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη κυπριακή σειρά και σίγουρα όχι άδικα.

2
Οι Χωραΐτες

Μια κλασική κυπριακή σειρά, με πρωταγωνιστές ποιους άλλους; Μα φυσικά τους original Κυπραίους. Ένα κυπριακό ζευγάρι, ο Γαβρίλης και η γυναίκα του η Φρόσω, μας έδειχναν την καθημερινότητα ενός ζευγαριού στη Κύπρο με ένα πιο χιουμοριστικό τροπο.

Τον κουμπάρο τον Κωστή θυμάστε τον; Ήταν το πιο κωμικό κομμάτι της σειράς, αλλά και το πιο χωρκάτικο! Μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές της σειράς ήταν το τραγούδι του Κωστή  “τζιαι εφκήκα πας το σέντε..” και τις ατάκες του όπως “είμαι πολλά πελλός τζιαι λέσσι”.

3
Τα Ψάρκα

Μια σειρά του 2002-2003 γυρισμένη σε ένα στρατόπεδο – όπως παραπέμπει και ο τίτλος της σειράς “Τα Ψάρκα”με κύριους στρατιώτες τον Ασκά, τον Πάμπο που ήταν ο μάειρας αλλά φυσικά και τον Αντρίκο Κουρτουβέλλα που πρόσφεραν ασταμάτητο γέλιο με τις ιστορίες από το στρατό.

Ένας αξέχαστος και λατρεμένος ρόλος ήταν αυτους του διοικητή Λεωνίδα Ττάππου που κανείς δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον ήχο της φωνής του όταν απαντούσε το τηλέφωνο με το χαρακτηριστικό «Hello?»

4
Οι Τάκκοι

Ακόμα μια αξέχαστη κυπριακή σειρά που το κύριο θέμα της ήταν ο έρωτας της ψηλομήτας πρωτευουσιάνας Πέννυς και του απλού αλλά συνάμα χώρκατου Πάμπου Φκιακουρή. Με τη μάμα και την γιαγιά της Πέννυς να μη θέλουν τον Πάμπο και να εξελίσσεται μια αστεία και ρομαντική ιστορία.

Εννοείται πως δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τον μικρό Σωτηράκι που είχε ως στόχο του μια μέρα να παντρευτεί την μικρή κόρη των Τάκκων Κάλια και να αποκτήσει την πισίνα της οικογένειας. 😉

5
Αίγια Φούξια

Μια πιο πρόσφατη κωμική σειρά (2008-2010) με πολύ έντονο το κυπριακό στοιχείο ήταν η Αίγια Φούξια, που άφησε ιστορία στην κυπριακή τηλεόραση, με ψηλά νούμερα τηλεθέασης. Η σειρά βασιζόταν στις καθημερινές ιστορίες των κατοίκων, δοσμένες με κωμικό ύφος και αναφορές στη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα.

Ρόλοι από τη σειρά που μας έμειναν αξέχαστοι ήταν σίγουρα η Πελλομαλού, ο Λεοντής με την Παντελού, ο Δημητρός με την Ππινού, ο μουχτάρης του χωρκού Μιχαήλης αλλά φυσικά ο Βατζελής με το αξέχαστο oh my God o Λεοντής, εν μπορώ, εν να πελλάνω και άλλα πολλά που μας προκαλούσαν νευρικό γέλιο!

Εσένα ποια σειρά από τις πιο πάνω ήταν η αγαπημένη σου;

 

Δες επίσης: Tα 4 ζευγάρια κυπριακών σειρών που εν θα ξιάσουμε ΠΟΤΕ! (Part 2)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending