fbpx

Steven Gerrard: Ο θρύλος, η σημαία, ο ήρωας και το αντίο!

Είναι πραγματικά κάποιοι άνθρωποι που αφήνουν το στίγμα τους στον τομέα με τον οποίο θα ασχοληθούν στη ζωή τους, άνθρωποι σπουδαίοι με έργο και ιστορία που είναι συνήθως ταυτόσημοι και ορισμοί του τομέα τους.

Τέτοιος είναι και ο Steven Gerrard, που αφιέρωσε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Anfield, από μικρό παιδάκι!

Από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω, όταν πρόκειται να γράψω για την 17χρονη πορεία του Steven Gerrard στη Liverpool;

Είναι πραγματικά ότι πιο όμορφο να ξέρεις ότι αυτός ο άνθρωπος στην πορεία του με την κόκκινη φανέλα πραγματοποίησε κάθε όνειρο του όπως δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Ο Steven ήθελε από μωρό παιδί να παίξει για λογαριασμό της αγαπημένης του ομάδας και δήλωσε όταν πρωτοανέβηκε στην πρώτη ομάδα ότι έχει ως στόχο να καθιερωθεί και κάποτε να γίνει αρχηγός. Το κατάφερε και με το παραπάνω!

gerrard_panini

O Gerrard φόρεσε τη φανέλα της Liverpool 708 φορές πετυχαίνοντας 186 γκολ και μοιράζοντας στους συμπαίκτες του πάνω από 100 ασσίστ. 114 συμμετοχές και 21 γκολ με το εθνόσημο της Εθνικής Αγγλίας στο στήθος. Κέρδισε με την ομάδα του Anfield, 1 Champions League, 2 κύπελλα UEFA, 2 Κύπελλα Αγγλίας, 3 League Cup και 2 Ευρωπαϊκά Super Cup.

Υπήρξε πολλές φορές στην καλύτερη εντεκάδα της Premier League και στην εντεκάδα της UEFA όπως και τρίτος στην Χρυσή Μπάλα το 2005. Είναι μέχρι σήμερα ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατάφερε να σκοράρει και να κερδίσει σε όλους τους τελικούς που συμμετείχε.

Ναι, ο Steven Gerrard, ο εμβληματικός αρχηγός της Liverpool τα κατάφερε όλα αυτά, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να χαρεί πρωτάθλημα με την αγάπημενη του ομάδα!

Ήταν 27 Απριλίου 2014, όταν η Liverpool με νίκη ενάντια στη Chelsea θα έφτανε πιο κοντά στο πρωτάθλημα, μετά την τελευταία κατάκτηση του το 1990. Ο Steven δυστυχώς, θα φανεί μοιραίος, αφού λίγες στιγμές πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ τρέχει για να σταματήσει τον Demba Ba, γλιστράει και ο επιθετικός της Chelsea σκοράρει το γκολ που θα ανοίξει τον δρόμο της ομάδας του Λονδίνου για το τελικό 2-0.

Αυτό όμως λίγη σημασία έχει αφού δεν χρειάζεται το πρωτάθλημα για να δείξει την ποδοσφαιρική του αξία!

gerrard book

Στην αυτοβιογραφία του δήλωσε ότι μετά τον αγώνα αυτόν δεν σταμάτησε να κλαίει στην επιστροφή για το σπίτι του και τα παρακάτω:

“Αισθανόμουν μουδιασμένος, σαν να είχα χάσει κάποιο μέλος της οικογένειας μου. Ένιωθα σαν να χανόταν από μέσα μου ένα τέταρτο αιώνα που είχα περάσει σε αυτό το σύλλογο. Δεν είχα καν δύναμη να προσπαθήσω να σταματήσω τα δάκρυα καθώς τα γεγονότα του αγώνα έπαιζαν ξανά και ξανά στο κεφάλι μου”

Είναι ένας πραγματικός σουπερ-ήρωας και θα τον χαρακτήριζα ως “βιονικό” ποδοσφαιριστή και ίσως τον πιο υπερπλήρη ποδοσφαιριστή στην σύγχρονη ιστορία του αθλήματος.

Είναι ο πραγματικός ορισμός του “box to box” μέσου, έχει παίξει σαν αμυντικό χαφ, σαν κεντρικό χαφ, σαν δεξί εξτρεμ και σημείωσε 23 γκολ, σαν αριστερό χαφ, σαν κρυφός επιθετικός και στράικερ για δύο χρονιές σημειώνοντας 45 γκολ.

Ακόμη έχει αγωνιστεί και σαν δεξί μπακ για λίγο στον σπουδαίο τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005 που κανένας ποδοσφαιρόφιλος δεν θα ξεχάσει για όσο ζει!

gerrard-milan-2005

Ο Steven είναι εκείνος που πραγματικά μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, να τρέξει, να μαρκάρει σαν “κακό σκυλί του πολέμου”, να μοιράσει πάσες και να δώσει ασσίστ σαν ένα “ξεφρενιασμένο” δεκάρι, μπορεί να ντριμπλάρει και να βγάλει μπαλιές σαν αέρινος εξτρεμ.

Ας μην ξεχνάμε ότι σκόραρε γκολ με τελειώματα που κάποιοι στράικερς ονειρεύονται τα βράδια. Είναι ο πραγματικός ορισμός του μαχητή μέσα στο γήπεδο.

Αφού αποχώρησε απο την LA Galaxy όπου βρίσκεται εκεί από το 2015, ο Steven Gerrard ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση καθώς όπως είπε και ο ίδιος: “πρέπει να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις από κάπου, πρέπει να φεύγουμε όταν ακόμα η σημαία μας θα είναι ψηλά”. Αρκετά σενάρια δίνουν και παίρνουν για το πώς θα συνεχίσει ο Άγγλος ποδοσφαιριστής.

gerrard-fa-cup

Το μόνο που έχω εγώ να πω, ότι ίσως αυτό το άρθρο να είναι πραγματικά από τα αγαπημένα μου που σύνθεσα ποτέ, γράφοντας για έναν πραγματικό μύθο του ποδοσφαίρου, για έναν άνθρωπο που δίδαξε ότι θαύματα γίνονται και ότι τα όνειρα πραγματοποιούνται.

Και κάτι τελευταίο μαζί με το αντίο σε αυτόν τον θρύλο, ένα τεράστιο ευχαριστώ από τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους για κάθε στιγμή που μας χάρισε και μας μάγεψε πάνω στο χορτάρι!

Κλείνω το άρθρο μου με την πιο όμορφη κουβέντα που είπε κατ’εμένα σε αυτή την πορεία του:

Όταν πεθάνω, μην με πάρετε στο νοσοκομείο. Να με πάρετε στο Anfield. Εκεί γεννήθηκα και εκεί θα πεθάνω“.

Καθίστε αναπαυτικά, δυναμώστε την ένταση και δείτε το πιο κάτω βίντεο:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending