fbpx

Ποδοσφαιριστές – ινδάλματα που όμως καπνίζουν!

Ποδόσφαιρο και τσιγάρο πάνε (δυστυχώς) μαζί. Δεν το λέει ο γραφών αλλά μάλλον είναι κανόνας. Αν ρίξετε μια ματιά στα ιστορικά θα δείτε πως από τότε που υπάρχουν στοιχεία, οι ποδοσφαιριστές καπνίζουν. Και αν μέχρι πριν καμιά 30αριά χρόνια δεν θεωρείτο κάτι κακό, αυτή η πεποίθηση άλλαξε ευτυχώς.

Και μπορεί η γενικότερη εικόνα για το τσιγάρο να είναι κακή αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους ποδοσφαιριστές να καπνίζουν.

Γι’ αυτό μαζέψαμε ποδοσφαιριστές – ινδάλματα που κάπνισαν, άλλοι πιο πολύ, άλλοι πιο λίγο και σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω.

1
Lionel Messi

Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Λογικά θα υποθέταμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) πως θα ακολουθούσε και ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Αμ δε! Ο “ψύλλος” μπορεί να κάνει παπάδες εντός αγωνιστικού χώρου αλλά ένα τσιγαράκι εδώ και πίνει όπως φαίνεται και το τραβά η ψυχούλα του.

2
Dimitar Berbatov 

Υπήρχε εποχή που ο Βούλγαρος ήταν πραγματικά ασταμάτητος! Παράλληλα, δεν ήταν ποτέ και το καλύτερο παιδί. Έτσι το γεγονός πως καπνίζει (έστω και αν ο ίδιος δήλωσε πως κανένα αραιά και που) ήταν μάλλον αναμενόμενο. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως το κάνει με στυλ ο άτιμος!

3
Gianluigi Buffon

Είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο και ας είναι σχεδόν 39! Όπως όμως βλέπετε καταφέρνει να συνδυάζει ποδόσφαιρο και τσιγάρο χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση του. Άσε που το πακέτο ανάμεσα στα πόδια του δηλώνει πως μάλλον είναι τακτικός καπνιστής.

4
Mesut Ozil

Και ο Γερμανός το τσούζει! Έστω και αν ήταν διακοπές φαίνεται πως δεν μπορεί να αντισταθεί στον καπνό του τσιγάρου. Ποιος ξέρει τι βάσανα θα κουβαλούσε ο μέσος της Arsenal και είπε να δοκιμάσει να χαλαρώσει με τσιγαράκι. Βέβαια, για να είμαστε και ειλικρινής δεν φαίνεται να τον επηρεάζει στο ελάχιστο αφού δεν είναι λίγες οι φορές που “κεντά” στο γήπεδο!

5
Robert Prosinecki

Όσοι τον πρόλαβαν στις ποδοσφαιρικές του μέρες την δεκαετία του ’90 θα ξέρουν πως μιλούμε για παικταρά από τους λίγους. Ανήκει εξάλλου στην χρυσή γενιά του κροατικού ποδοσφαίρου που κατέλαβε την 3η θέση στο Μουντιάλ του ’98. Λέγεται ωστόσο πως κάπνιζε μέχρι και 2,5 πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Μάλιστα, καλά διαβάσατε!2, 5 ολόκληρα πακέτα και όπως δείχνει και η εικόνα μάλλον δεν δείχνει διάθεση να κόψει αυτή την κακή συνήθεια!

6
Socrates

Από τους μεγαλύτερους (και πιο αδικημένους) ποδοσφαιριστές που έβγαλε η Βραζιλία. Ο μεγάλος Socrates, ένας ποδοσφαιριστής – παράδειγμα προς μίμηση με μεγάλη μόρφωση, δεν μπορούσε (και αυτός) να αντισταθεί στο τσιγάρο. Κάπνιζε και μάλιστα πολύ χωρίς όμως να τον εμποδίζει να μαγέυει εντός αγωνιστικών χώρων.

7
Zinedine Zidane

Είναι γνωστό πως ο τρισμέγιστος Ζιζού δεν ήταν και πρότυπο υγιεινής ζωής και άσκησης. Βέβαια, στο γήπεδο ήταν ένας πραγματικός άρχοντας έχοντας φανατικούς θαυμαστές (ανάμεσα τους και ο γράφων) που αναπολούν τις μέρες που έκανε θαύματα στα γήπεδα. Όπως φαίνεται όμως έπινε και κανένα τσιγαράκι κάπου – κάπου, έτσι για να διώχνει το άγχος με την φωτογραφιά (προφανώς από παπαράτσι) να είναι τραβηγμένη κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2006.

8
Johan Cruyff

Ένας πραγματικά τεράστιος ποδοσφαιράνθρωπος, πρωτοπόρος του αθλήματος που όμως κάπνιζε (και μάλιστα πολύ) ήταν ο μεγάλος Ολλανδός. Μάλιστα, ήταν από τους πρώτους που το παραδέχτηκαν δημόσια αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που κάπνιζε ενώ παραχωρούσε δηλώσεις σε δημοσιογράφους. Είναι ιδιάζουσα περίπτωση όμως ο “ιπτάμενος Ολλανδός” αφού στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μετά από διπλό bypass στο οποίο υποβλήθηκε όχι μόνο τον έκοψε ολοκληρωτικά αλλά συμμετείχε και σε αντικαπνιστικές εκστρατείες!

9
Diego Maradona

Πείτε την αλήθεια! Μόλις είδατε τον τίτλο του άρθρου σκεφτήκατε τον Diego, έτσι; Εδώ, ο κορυφαίος για εκατομμύρια κόσμου, έκανε άλλα και άλλα (ναρκωτικά, ας πούμε!) που το τσιγάρο είναι μάλλον η πιο μικρή του “αμαρτία”! Δεν πάυει όμως από το να είναι άλλος ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που αφέθηκε στην αμαρτωλή απόλαυση του τσιγάρου.

Αυτοί δεν είναι ασφαλώς οι μόνοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που κάπνισαν /  καπνίζουν. Εσείς, ποιους άλλους ξέρετε;

Δες επίσης: Oι 11 κορυφαίες φαλάκρες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending