fbpx

Γνώρισε το νεαρό συγγραφέα Αναστάσιο Γεωργίου και το βιβλίο “Γιατί να ονειρευτώ;”

Διαβάζοντας το βιβλίο του, με έκανε να πιστέψω ακόμη πιο πολύ, πως κάθε μέρα είναι ξεχωριστή. Πως κάθε άνθρωπος που συναντούμε, έρχεται στη ζωή μας για κάποιο λόγο και πως η ελευθερία μας είναι ένα αγαθό που πρέπει πρώτα να εκτιμήσουμε εμείς και μετά οι διπλανοί μας.

Για τα όσα ανέφερα, κι άλλα πολλά, ζήτησα από τον νεαρό συγγραφέα Αναστάσιο Γεωργίου να μας μιλήσει στο StudentLife για το βιβλίο του, για τα όνειρα, τις πηγές έμπνευσής του και το πάθος για τη ζωή.

Μια συνέντευξη που μπορεί να δώσει δύναμη σε νέους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Πάμε να δούμε όσα μας είπε:

 

Γεια σου Αναστάσιε. Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου αρχικά.

Θα προσπαθήσω, αν και για να σου πω την αλήθεια, ακόμα ούτε και εγώ είμαι σίγουρος πως τον γνωρίζω αρκετά καλά. Νομίζω πως όποιος πιστεύει πως γνωρίζει πολύ καλά τον εαυτό του, είναι αρκετά αφελής. Άλλωστε είναι δύσκολο να περιγράψεις τον οποιονδήποτε, ακόμα κι αν αυτός είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Γεννήθηκα στην επαρχία Πάφου, είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τα ταξίδια, την δυνατότητα του να μαθαίνει και να ανακαλύπτει. Επίσης, λατρεύω το να βοηθάω τους συνανθρώπους μου. Με την ελπίδα πως θα μπορούσα να κάνω επάγγελμα το συγκεκριμένο πάθος μου, αποφάσισα να σπουδάσω νομική στη χώρα που ίσως αποτελεί την γενέτειρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη Γαλλία.

13007298_10209452709498534_3352099710173188269_n

Πότε κυκλοφόρησε το βιβλίο σου; Πόσο καιρό διήρκησε η συγγραφή του; 

Το πρώτο μου βιβλίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2016 και οφείλω να ομολογήσω πως όταν το πήρα τα πρώτα αντίτυπα στα χέρια μου ήταν ίσως μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω βιώσει. Η συγγραφή του διήρκησε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο.

Το δύσκολο κομμάτι με τη συγγραφή νομίζω είναι να βρεις το θάρρος να πιστέψεις πραγματικά στην ιστορία που έγραψες, ώστε να τη βγάλεις προς τα έξω, και να τη μοιραστείς.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σου; 

Μια ερώτηση που μου κάνουν συχνά φίλοι και γνωστοί. Η έμπνευση κατά την άποψη μου λειτουργεί με έναν εξαιρετικά μαγικό τρόπο. Μια απλή κίνηση κάποιου περαστικού στο δρόμο, μια πληροφορία που μπορεί να διαβάσω ή κάτι που μπορεί να προσέξω, μπορεί να μου δημιουργήσει μια σειρά από ιδέες και εικόνες στιγμιαία.

Βασικά η έμπνευση υπάρχει παντού γύρω μας, απλά εμείς πρέπει να είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να την χρησιμοποιήσουμε.

13533334_10210034693327766_420556773697486508_n

Έτυχε να γράψεις κάποια από τα αποσπάσματα σε όχι και τόσο συνηθισμένους χώρους;

Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου νομίζω! Όπως προανέφερα, η έμπνευση υπάρχει παντού, οπόταν και η ανάγκη του να τη χρησιμοποιήσεις ώστε να δημιουργήσεις. Μου έχει τύχει να είμαι έξω για ένα ποτό και να νιώσω την ανάγκη να γράψω. Ή στο αμφιθέατρο κατά τη διάρκεια μαθημάτων.

Νομίζω πως όταν έρθει η επιθυμία να γράψεις κάτι, όπου και να είσαι, πρέπει απλά να την απελευθερώσεις τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ποια είναι η ανατροφοδότηση για το βιβλίο «Γιατί να ονειρευτώ;» από τον κόσμο και συγκεκριμένα τους αναγνώστες;

Νιώθω πραγματικά ευλογημένος και χαρούμενος όταν λαμβάνω κάποια μηνύματα από άτομα που έχουν διαβάσει το βιβλίο μου και τους έχει αρέσει. Γενικότερα, έχω ακούσει αρκετά καλά σχόλια και είναι πραγματικά ιδιαίτερα συγκινητικό και σημαντικό γιατί νιώθω πως στο συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ταυτόχρονα και ένα κομμάτι του χαρακτήρα, της κοσμοθεωρίας και της ψυχής μου.

Δεν έτυχε προς το παρόν να λάβω κάποια αρνητική κριτική. Σίγουρα όταν τύχει νομίζω πως θα με πειράξει λίγο αρχικά, αλλά είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τις αρνητικές κριτικές, ώστε να καταφέρουμε να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε.

Ταυτίζεσαι με κάποιον από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου;

Πιστεύω πως αρκετά άτομα μπορούν να ταυτιστούν με κάποιον από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου μου και ιδιαίτερα με τον Αγαθούλη. Όπως είχα γράψει «δεν υπάρχει μονάχα ένας Αγαθούλης αλλά χιλιάδες».

Ίσως αυτό να ήταν και το κίνητρο μου για να γράψω αυτό το βιβλίο… Η δύναμη του να πω όσα σκέφτομαι και θέλω, όσα σκεφτόμαστε και θέλουμε, αλλά επιλέγουμε, να τα κρατήσουμε φυλακισμένα μέσα μας.

Εσύ ζεις τη ζωή με πάθος;

Για ‘μένα ζωή και πάθος είναι λέξεις συνώνυμες. Αν δεν υπάρχει πάθος, δεν υπάρχει ταυτόχρονα και ζωή. Είναι μια δύναμη που μας σπρώχνει στο να εξερευνούμε και να εξελισσόμαστε συνεχώς.

Πώς θα χαρακτήριζες τον Αναστάσιο Γεωργίου;

Νομίζω είναι η πιο δύσκολη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε κάποιον. Θα απαντήσω με την πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό: ονειροπόλο.

Η συγκεκριμένη λέξη για μερικούς έχει αρνητική σημασία, αλλά για ‘μένα ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Μέσα στα πολλά μου μειονεκτήματα, νομίζω είναι το πιο δυνατό μου πλεονέκτημα να είμαι ονειροπόλος.

13599967_1748809715392509_3718562440704926651_n

Οι άνθρωποι αλλάζουν κατά τη γνώμη σου; Γιατί πρέπει να ονειρεύονται;

Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν το ποιοι πραγματικά είναι, νομίζω. Μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με μια αλλαγή, αλλά ουσιαστικά απλά βρίσκουν όσα είχαν κρυμμένα κάπου βαθιά μέσα τους, λόγω του φόβου τους να είναι πραγματικά ο εαυτός τους.

Όπως γράφω και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο». Έχω ακούσει πολλές φορές πως ίσως να είμαι ιδιαίτερα ρομαντικός και πως με το πέρασμα του χρόνου θα αλλάξω.

Θέλω όμως να ελπίζω στην ανθρωπότητα και στα όνειρα. Αν σταματήσουμε να ελπίζουμε πως με το να ονειρευτούμε μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, τότε ουσιαστικά σκοτώνουμε τον λόγo ύπαρξης μας.

15209028_10154268830010674_2083834308_n

Ποιο είναι το αγαπημένο σου απόφθεγμα;

«Η ελευθερία είναι αγαθό που δεν χρειάζεται να κοπιάσεις για να το αποκτήσεις, χρειάζεται να κοπιάσεις για να καταλάβεις πως πάντα το είχες»

Νιώθω πως η συγκεκριμένη φράση αποτυπώνει τέλεια το νόημα που ήθελα να περάσω μέσα από το βιβλίο μου. Στα χέρια μας είναι να ξυπνήσουμε και να κατανοήσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, αρκεί να σπάσουμε τα δεσμά που εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε να μας κρατούν φυλακισμένους… Τους φόβους μας.

Πότε να αναμένουμε την κυκλοφορία του δεύτερού σου βιβλίου;

Το δεύτερο μου βιβλίο με τίτλο «Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο» αφορά ένα μείζον θέμα της κοινωνίας μας σήμερα, τη μετανάστευση και τον πόλεμο. Πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2017. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία της σελιδοποίησης του.

Ελπίζω πως σε μια κοινωνία που πλήττεται από μια πληθώρα προβλημάτων να καταλάβουμε την ανάγκη για ειρήνη, αποδοχή και αλληλοσεβασμό.

13770272_1755712528035561_1014740511752859719_n

Πού μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σου «Γιατί να ονειρευτώ;»;

Το βιβλίο μου κυκλοφορεί ήδη στις αλυσίδες βιβλιοπωλείων Ιανός και Πρωτοπορία σε Ελλάδα. Στην Κύπρο γίνεται τοποθέτηση στα βιβλιοπωλεία Μαυρομάτης. Μπορείτε να το προμηθευτείτε επίσης μέσω των παρακάτω σελίδων:

 

Σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη Αναστάσιε. Καλοτάξιδο το βιβλίο σου και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις. Η Κύπρος χρειάζεται νέους με όραμα σαν και εσένα! 🙂

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending