fbpx

Αυτές είναι οι 5 τροφές που σε κάνουν να πεινάς περισσότερο!

Είμαι σίγουρη πως υπήρξαν φορές που ενώ είχες μόλις φάει ένιωθες ακόμη ένα αίσθημα πείνας. Ίσως να σκέφτηκες πως είναι ψυχολογική πείνα και να το απέδωσες σε παράγοντες όπως το άγχος ή τη στεναχώρια.

Κι όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν τροφές που μόλις τις φάμε, μας κάνουν να πεινάμε ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με άρθρο του health.com!

Μάθε ποιες είναι οι αυτές οι τροφές που όταν τις τρως αντί να σε χορταίνουν σε κάνουν να πεινάς!

1
Οι χυμοί

Αν και ποτό, κι ενώ έχουν την φήμη ενός υγιεινού σνακ, οι χυμοί δεν είναι απαραίτητα ό,τι πιο υγιεινό και χορταστικό θα μπορούσες να καταναλώσεις. Μην ξεχνάς τι είναι στην πραγματικότητα ο χυμός: πολλά φρούτα μαζί, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί όλες οι φυτικές ίνες (δηλαδή το μέρος του φρούτου που σε χορταίνει) και μένει σε ένα ποτήρι όλη τους η ζάχαρη και κάποιες βιταμίνες.

Σκέψου πως χρειάζονται 3 περίπου πορτοκάλια για να βγάλεις ένα ποτήρι χυμό. Ε με ποιο νομίζεις ότι θα χορτάσεις καλύτερα; Με τον χυμό ή τρώγοντας ολόκληρα τα 3 πορτοκαλάκια; Χμ…

Οι απλοί υδατάνθρακες

pasta-514893_960_720

Είναι πολλές οι φορές που ακούμε για το πόσο καλό είναι το να τρώμε δημητριακά ολικής αλέσεως αντί τα επεξεργασμένα άσπρα. Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι’ αυτό και δεν είναι ότι τα μαύρα έχουν πιο λίγες θερμίδες.

Το μαύρο ψωμί, για παράδειγμα, έχει ακριβώς τις ίδιες θερμίδες με το άσπρο. Αλλά δοκίμασε να φας ένα σάντουιτς με μαύρο ψωμί και ένα με άσπρο και δες με ποιο από τα δύο θα χορτάσεις περισσότερο και θα σε κρατήσει για περισσότερη ώρα.

Ναι, σωστά υπέθεσες – το μαύρο ψωμί, και γενικότερα τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, εάν ψάχνεις κάτι που θα σε χορτάσει. Γιατί; Επειδή στα δημητριακά αυτά χρησιμοποιείται ολόκληρος ο σπόρος του δημητριακού, σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα που αφαιρείται το πίτουρο και το φύτρο του σπόρου, τα δύο μέρη που μας χορταίνουν περισσότερο εξαιτίας, και πάλι, των φυτικών ινών που περιέχουν.

2
To αλκοόλ

Οκ δεν είναι τροφή, αλλά σε κάνει να πεινάς περισσότερο, όταν το καταναλώνεις. Για να μιλήσουμε όμως πιο επιστημονικά, ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι επειδή έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει τον οργανισμό σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Και ξέρεις, πιστεύω, πως είναι αρκετές οι φορές που συγχέουμε τη δείψα με την πείνα και αντί να πιούμε νεράκι να “σβήσουμε” την δείψα μας, τρώμε ό,τι βρούμε μπροστά μας.

Αυτό συμβαίνει και σε ‘σένα κάθε φορά που βγαίνεις και τα πίνεις και μετά νομίζεις πως χρειάζεσαι φαΐ! Next time, πιες 2-3 μπουκαλάκια νερό καλύτερα…

3
Τα fast food

Είσαι πλέον μεγάλο παιδί και γνωρίζεις πως τα fast food δεν είναι και το καλύτερο πράγμα για την υγεία σου. Ένας ακόμα λόγος για να τα αποφύγουμε είναι πως όχι απλά σου κάνουν κακό αλλά δεν σε χορταίνουν κιόλας. Τα υλικά που περιέχουν τα προϊόντα αυτά -και ιδιαίτερα οι μεγάλες ποσότητες αλατιού- επηρεάζουν πολύ την όρεξή σου.

Το αλάτι αφυδατώνει τον οργανισμό και όπως συμβαίνει με το αλκοόλ, μετά από μεγάλη κατανάλωση αλατιού τρώμε ακόμη περισσότερο μιας και συγχέουμε την δείψα μας με πείνα. Ακόμα ένας λόγος για να μείνεις μακριά από το έτοιμο φαγητό!

4
 Τα γλυκαντικά – ζαχαρωτά

Μπορεί πολλοί από εμάς να τα προτιμούμε επειδή μπορούν και “γλυκαίνουν” τη ζωή μας σχεδόν χωρίς καθόλου θερμίδες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μας κάνουν και καλό. Τα γλυκαντικά θεωρούνται ακόμη μια τροφή που σε κάνει να πεινάς. Όταν καταναλώνεις κάτι γλυκό, το μυαλό σου παίρνει το μήνυμα ότι θα πάρει ενέργεια, άρα θα πάρει θερμίδες.

Όταν λοιπόν ο οργανισμός σου δεν παίρνει τις θερμίδες που περίμενε, κατά κάποιο τρόπο “απογοητεύεται” και γι’ αυτό σε κάνει να ψάχνεις κάτι να φας για να αναπληρώσεις εκείνες τις θερμίδες που περίμενε.

Επομένως, καλύτερα να τρώμε πιο λίγη από την κανονική ζάχαρη παρά να καταναλώνουμε τα υποκατάστατα, που ενώ δεν έχουν θερμίδες, μας κάνουν να θέλουμε περισσότερες.

Ένιωσες και εσύ να πεινάς μετά την κατανάλωση των πιο πάνω τροφών;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending