fbpx

Οι 10 καλύτερες ελεύθερες μεταγραφές!

Τα τελευταία χρόνια τα ποσά που παίζουν μπάλα στα μεταγραφικά παζάρια των ομάδων είναι εξωπραγματικά. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στρώνονται σαν κόκκινο χαλί από τις ομάδες για να προσελκύσουν παίχτες.

Πάντα όμως κάθε πανάκριβη μεταγραφή ελλοχεύει κίνδυνο. Να δώσεις έναν σκασμό λεφτά και να φορτωθείς ένα πανάκριβο «παλτό». Χειμώνας έρχεται μπορεί και να το χρειαστείς. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι ομάδες χτύπησαν “φλέβα χρυσού” με παίχτες που δεν τους κόστισαν ούτε ένα ευρώ.

Πάμε να δούμε τις περιπτώσεις αυτές που αποδείχθηκαν “λίρα εκατό” για τις ομάδες τους και κόστισαν το απόλυτο τίποτα.

 

1
Raul (Schalke 2010)

Ο εμβληματικός αρχηγός των μερένχες δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την βασίλισσα παρ’ όλο που πολλοί πίστευαν ότι θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανείς.

Το 2010 λοιπόν ο Raul υπογράφει συμβόλαιο με τους βασιλικούς μπλε της Schalke όπου έμεινε για δύο ολόκληρα χρόνια πετυχαίνοντας 28 τέρματα σε 66 συμμετοχές.

Επίσης, ήταν αυτός ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα οδηγώντας της ομάδας του Gelsenkirchen μέχρι τα προημιτελικά του Champions League την σεζόν 2010-2011.

2
Roberto Baggio (Bologna 1997)

Ο Little Buddha των γηπέδων έφυγε σαν ελεύθερος το 1997 από την Milan διότι ο τότε νέος τεχνικός της, Fabio Capello δεν τον υπολόγιζε στα πλάνα του. Υπέγραψε λοιπόν εκείνη την χρονιά στην Bologna.

Ήθελε να αποδείξει ότι δεν ξόφλησε ακόμη και ότι ακόμη αξίζει. Την σεζόν εκείνη πέτυχε 22 γκολ, μοίρασε 6 ασίστ και βοήθησε την ομάδα του όχι μόνο να αποφύγει τον υποβιβασμό αλλά να τερματίσει και στην 8η θέση της Serie A.

Τεράστια μεταγραφή για την Bologna αν σκεφτεί κανείς ότι δεν ξόδεψε ούτε μια λιρέτα (τότε δεν υπήρχε καν το ευρώ) για να τον κάνει δικό της.

3
Esteban Cambiasso (Inter 2004)

Εξαιρετικός παίχτης με σπουδαία καριέρα. Έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη της Real στην οποία όμως δεν έπιασε και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Το 2004 μετά τους Μαδριλένους υπογράφει συμβόλαιο με την Inter και εκεί βρήκε την Ιθάκη του.

Έμεινε στους νερατζούρι για 10 ολόκληρα χρόνια πραγματοποιώντας πάνω από 300 συμμετοχές και κατέκτησε ένα Champions League, 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα. Κορυφαία στιγμή του «Cuchu» στην Ίντερ ήταν το treble το 2010.

4
Gary McAllister (Liverpool 2000)

Ήταν το 2000 όταν ο Gary πήγε σαν ξοφλημένος στα 35 του χρόνια στην Liverpool από την Coventry City. Δύο χρόνια αργότερα έφυγε από το λιμάνι ως η καλύτερη μεταγραφή των τελευταίων ετών.

Φόρεσε την φανέλα των Reds 55 φορές συνολικά και κατέκτησε 5 τίτλους. Να σημειωθεί ότι στον τελικό του τότε Europe League με αντίπαλο την ισπανική Alaves ανακηρύχθηκε MVP του αγώνα πετυχαίνοντας ένα γκολ και συμμετέχοντας σε άλλα τρία στον πιο συναρπαστικό τελικό της διοργάνωσης όπου η Liverpool σήκωσε το τρόπαιο νικώντας με 5-4.

5
Henrik Larsson (Barcelona 2004)

Ύστερα από 7 χρόνια στην Celtic ο Σουηδός φορ έμεινε ελεύθερος το 2004. Χωρίς δεύτερη σκέψη οι μπλαουγκράνα κινήθηκαν για την απόκτησή του. Έμεινε 2 σεζόν στο Camp Nou. Η πρώτη δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Δεν απογοητεύτηκε όμως και την επόμενη χρονιά τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Η καλύτερη στιγμή της θητείας του ήταν στον τελικό του Champions League με αντίπαλο την Arsenal.

Μπήκε σαν αλλαγή όταν η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0 και άλλαξε τις ισορροπίες του ματς και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου νικώντας τελικά με 2-1.

6
Sol Campbell (Arsenal 2001)

Αποκτήθηκε σαν ελεύθερος από την “μισητή” (για τους φίλους της Άρσεναλ) Totenham το 2001. Προσωπική μεταγραφή του Αλσατού Arsene Wenger. Αγωνίστηκε για τους κανονιέρηδες για 5 σεζόν έχοντας 135 συμμετοχές.

Στο πρόσωπο του βρήκαν μια σταθερή και αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν. Μαχητής πραγματικός. Στέφθηκε πρωταθλητής με την Arsenal 2 φορές.

Σκόραρε μάλιστα στον τελικό του Champions League με αντίπαλο την Barca κάνοντας το 1-0 όμως δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο λόγω του Larsson που αναφέραμε παραπάνω.

7
Steve McManaman (Real Madrid 1999)

Ο χαρισματικός αυτός Άγγλος χαφ αγωνιζόταν με την φανέλα της Liverpool. Οι Reds ήθελαν να τον κρατήσουν αλλά οι συζητήσεις για ανανέωση αποδείχτηκαν άκαρπες.

Έτσι αποφάσισαν να τον πουλήσουν στην Barca. Τελικά ο Steve υπέγραψε στην Real όταν έληξε το συμβόλαιό του το 1999 και έμεινε 4 σεζόν εκεί πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες θητείες Άγγλου μακριά από το νησί.

Κορυφαία στιγμή του όταν πέτυχε γκολ στον τελικό του Champions League το 2000 με αντίπαλο την Valencia.

8
Paul Pogba (Juventus 2012)

Ιστορία αμαρτωλή ο Γάλλος. Δεν έκανε για τον Sir Alex  στην United και έτσι αφέθηκε ελεύθερος αφού πρόλαβε και αγωνίστηκε όλες και όλες 3 φορές.

Σε χρόνο μηδέν τον άρπαξε η Juve και τον έκανε πρώτης κλάσης παίχτη. Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα με την Μεγάλη Κυρία έχοντας 124 συμμετοχές και 28 γκολ.

Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι η ομάδα που τον άφησε ελεύθερο το 2012 δαπάνησε 110 εκ. ευρώ 4 χρόνια μετά για να τον κάνει και πάλι δικό της αποτελώντας της ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

9
Robert Lewandowski (Bayern 2014)

Ο Πολωνός επιθετικός αγωνίστηκε 4 χρόνια με τα χρώματα της Dortmund. Όπως πολλοί τα τελευταία χρόνια έτσι και αυτός ακολούθησε το δρομολόγιο Dortmund – Bayern το 2014.

Μάλιστα είχε ανακοινώσει ότι δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιό του και ότι στην λήξη του θα γίνει κάτοικος Μονάχου.

Έτσι η Bayern καρπώθηκε εντελώς δωρεάν τον καλύτερο επιθετικό του Γερμανικού πρωταθλήματος ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της επιτυχίας της ομάδας του Μονάχου.

10
Andrea Pirlo (Juventus 2011)

Απλά, λιτά και λακωνικά Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ! Ποιος θα το πίστευε ότι η Milan θα άφηνε ελεύθερο τέτοιο παίχτη. Η Juventus για ακόμη μία φορά κινήθηκε αστραπιαία και τον έκανε δικό της.

Έτσι λοιπόν ο 32χρονος μαέστρος φόρεσε την φανέλα της Μεγάλης Κυρίας. Ο έτερος τιτάνας Gigi Buffon χαρακτήρισε την απόκτησή του ως μεταγραφή του αιώνα.

Έμεινε στην Juve 4 σεζόν και της έδωσε τα πάντα κατακτώντας 4 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 2 Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Το άρθρο γράφτηκε από τον αναγνώστη μας Βασίλη Γουδή και στάληκε στο StudentLife Sports για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending