fbpx

Happy Birthday Γκιάνης Αντετοκούνμπο!

Σήμερα, θα γράψω κάτι διαφορετικό, θα ξεφύγω απο τα συνηθισμένα, δηλαδή ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο και μόνο ποδόσφαιρο. Αποφάσισα επί της ευκαιρίας που ο μεγάλος Γιάνναρος της εθνικής μπάσκετ Ελλάδος γιορτάζει τα 22α γενέθλια του να αφιερώσω λίγες γραμμές και να γράψω για την μέχρι τώρα πορεία του στο παγκόσμιο μπάσκετ και την μεγάλη εκπληξη που αποτέλεσε.

1
Τα πρώτα χρόνια

Ο Γιάννης γεννήθηκε από Νιγηριανούς γονείς στην Αθήνα, και δηλώθηκε εξ’αρχής Έλληνας και πήρε ελληνική υπηκοότητα. Έχει ακόμα 4 αδέρφια, και έχουν όλοι περάσει απο τα τμήματα υποδομής μπάσκετ του Φιλαθλητικού. Με την φανέλα του φιλαθλητικού ο μικρός Γιάννης έδειχνε ότι πραγματικά είχε ταλέντο στην Α2. Δεν άργησε η πρόταση και το 2012 υπέγραψε για την Σαραγόσα, και θα έπαιζε μέχρι το 2017 για τον ισπανικό σύλλογο.

2
Το ΝΒΑ και οι καταπληκτικές εμφανίσεις

Το 2013, ανακοινώνεται επίσημα ότι ο νεαρός Γιάννης Αντετοκούνμπο θα λάβει μέρος στα draft του ΝΒΑ, και τον Ιούνη της χρονιάς αυτής επιλέγετε ως το νούμερο 15 των draft και υπογράφει συμβόλαιο με τους Milwaukee Bucks. Την πρώτη χρονιά, ο Γιάννης φαίνεται να είναι η έκπληξη του ΝΒΑ με τις τρομερές του εμφανίσεις, έκανες δύο φορές το double-double. Ακόμη είχε την τιμή να επιλεχθεί για να παίξει στο Rising Stars Challenge για το NBA All-Star Weekend και επίσης επιλέχθηκε για την δεύτερη NBA All-Rookie Team. Τον Φεβρουάριο επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης για την ανατολική περιφέρεια, για τις πολύ καλές του εμφανίσεις και γιατί είχε και την καλύτερη του απόδοση μέχρι τότε.

3
Εθνική Ελλάδος

O ύψους 2,11μ μπασκετμπολίστας θεωρεί θέμα εθνικής περηφάνιας την συμμετοχή του στα εθνικά τμήματα καλαθόσφαιρας της Ελλάδας. Έλαβε μέρος στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Νέων το 2013 με την αντίστοιχη Εθνική της Ελλάδας, και το 2015 έλαβε μέρος στο Eurobasket με την Εθνική Ανδρών.

Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσο εγώ τόσο και η υπόλοιπη ομάδα του StudentLife Sports σου στέλνει τις ευχές της, χρόνια πολλά και να έχεις όσες περισσότερες ακόμα επιτυχίες γίνεται στο μέλλον για να σε απολαμβάνουμε ακόμα παραπάνω.

Υ.Γ: Ο τίτλος δεν είναι λανθασμένος είναι ο τρόπος που είναι γνωστός ο Έλληνας διεθνής στα αυτιά των Αμερικάνων οπαδών!

Δες επίσης: Μητσάρα, ευχαριστούμε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending