fbpx

Η τελευταία συνάντηση των αρθρογράφων μας με τη δημοσιογράφο Πέγκυ Σπινέλη!

Πριν λίγες μέρες (30/11/2016), είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τη γνωστή και επιτυχημένη δημοσιογράφο Πέγκυ Σπινέλη. Η ίδια δέχτηκε αμέσως την πρόσκληση μας για να έρθει στην τελευταία συνάντηση μας με τους φοιτητές-αρθρογράφους μας, στα γραφεία του StudentLife.

Η ίδια είναι γνωστή στο κοινό ως ρεπόρτετ στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα (2003-2007) και ως αρχισυντάκτρια στο City Free Press (2011-2013). Είχε επίσης εκπομπή στο Love radio (2009-2011), και το 2008-2013 συνεργάστηκε με περιοδικά όπως το Madame Figaro, TimeOut, To Περιοδικό. Τώρα είναι αρχισυντάκτρια στο Impossible Works.

Η συνάντηση με τους SpotLighters μας είχε τη μορφή χαλαρής συζήτησης με την κα Σπινέλη, στην οποία γίνονταν ερωτήσεις, σχολιασμοί και διάφορες αναφορές στη δημοσιογραφία και γενικότερα στους τρόπους δημιουργίας μιας πετυχημένης καριέρας στην αρθρογραφία.

1
Αυτή ήταν και η τελευταία συνάντηση με τους SpotLighters μας και δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερο κλείσιμο.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τη Πέγκυ Σπινέλη μεταξύ σοβαρού και αστείου προς τους αρθρογράφους μας ότι είναι καλύτερα να έχουν σαν χόμπι τη δημοσιογραφία, παρά σαν κύριο επάγγελμα.

Οι αρθρογράφοι μας, που έλαβαν μέρος στο Internship του StudentLife, σπουδάζουν σε διαφορετικούς κλάδους μεταξύ τους και μόνο δύο απ’ αυτούς σπουδάζουν Δημοσιογραφία. Στη συζήτηση που ακολούθησε, η κα Σπινέλη εξήγησε πως η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα – ιδιαίτερα στη δημοσιογραφία στην Κύπρο.

Τόνισε όμως πως αν αγαπούν τη συγγραφή άρθρων, δεν πρέπει να την αφήσουν, αλλά να επιμείνουν και με θέληση και σκληρή δουλειά, όλα μπορούν να γίνουν.

2
Ακολούθησε συζήτηση για την αρθρογραφία σε online websites και τη χρήση των social media.

Η κα Σπινέλη συζήτησε με τους αρθρογράφους μας για τη δημοσιογραφία όπως τη γνώρισε η ίδια αλλά και πώς τη βλέπει να εξελίσσεται. Αν και η ίδια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η δημοσιογραφία ήταν κάτι που την “κέρδισε”!

Δουλεύει πλέον στο Impossible Works και εξέφρασε την άποψη της για όσα βλέπει καθημερινά από διάφορες ιστοσελίδες και δημοσιεύσεις τους. Αφού έγινε και σύγκριση ανάμεσα στα διάφορα είδη δημοσιογραφίας, παρότρυνε τους SpotLighters του StudentLife να μην πέσουν σε διάφορες “παγίδες” ή να υπερεκτιμήσουν την αρθρογραφία.

3
Τέλος, συζητήθηκαν κάποιες προσωπικές εμπειρίες και απόψεις της δημοσιογράφου.

Έγινε συζήτηση τόσο για το δικό της τρόπο γραφής και σκέψης, όσο και από όσα βλέπει να δημοσιεύονται καθημερινά σε τηλεόραση, περιοδικά και social media.

Η συνάντηση τελείωσε με τις τελευταίες συμβουλές και ανακοινώσεις προς τους αρθρογράφους μας, καθώς και τις προσωπικές εμπειρίες τους.

Συντονίστρια των αρθρογράφων στο Internship, η Εύη Οικονομίδου
Συντονίστρια των αρθρογράφων στο Internship, η Εύη Οικονομίδου

4
Σημαντικές ατάκες-συμβουλές που ανέφερε η Πέγκυ Σπινέλη στους αρθρογράφους-SpotLighters μας:

  • Έδωσε έμφαση στην ουσία παρά στην εικόνα που προβάλλεται στα Μ.Μ.Ε.
  • Όταν κάποιος θέλει κάτι πολύ, τότε πρέπει να το γράψει και να το τοποθετήσει στον τοίχο που θα βλέπει κάθε μέρα, μέχρι να πετύχει το στόχο του.

Η ίδια ξέρει ότι μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους της και πιστεύοντας τόσο πολύ σε αυτούς, είναι σίγουρη ότι θα καταφέρει. Το ίδιο συμβούλευσε και τους αρθρογράφους μας.

Ευχαριστούμε τη δημοσιογράφο Πέγκυ Σπινέλη για όλα όσα συζήτησε και μοιράστηκε μαζί μας 🙂

 

Δες επίσης: Οι νέοι μας SpotLighters: Η πρώτη συνάντηση Μαρτίου και όσα έγιναν εκεί!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending