fbpx

Οι 10+1 καλύτερες ταινίες που θα σου αναστατώσουν το μυαλό!

Πόσο συχνά βλέπεις ταινίες; Προσωπικά, σαν λάτρης αλλά και γνώστης ποιοτικών ταινιών, σου παρουσιάζω τη λίστα ψυχολογικών ταινιών που θα σου αναστατώσουν το μυαλό!

Πρόκειται για ταινίες που: δραστηριοποιούν τη σκέψη σου, εξετάζουν την ικανότητα κρίσης σου και παίζουν με την υπομονή σου!

Άρτια σχεδιασμένες, απόλυτα απρόβλεπτες, και αναμφίβολα ”ξεσηκωτικές”, οι ταινίες αυτές θα σου μείνουν αξέχαστες!

Δες τις πιο κάτω:

1
Fight Club 

Βαθμολογία: 8,8

Είδος: Δράμα

Με τους: Brad Pitt και Edward Norton

Ένας συνηθισμένος υπάλληλος γραφείου, που είναι εγκλωβισμένος σε μια βαρετή και ανούσια καθημερινότητα, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν γνωρίζει τον Tyler, έναν άντρα που έχει όσα δεν έχει αυτός. Οι δύο τους αρχίζουν μια μυστική λέσχη πάλης, που αργότερα εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο.

Η λέσχη όμως βγαίνει εκτός ελέγχου, οι δύο άντρες ανταγωνίζονται για δύναμη και εξουσία, και ο πρωταγωνιστής παγιδεύεται μέσα στα παιχνίδια του ίδιου του μυαλού του, για να φτάσει τελικά στη σημαντική συνειδητοποίηση.

2
Inception

Βαθμολογία: 8,8

Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας

Με τον Leonardo Dicaprio

Ένας επιδέξιος ληστής με την ικανότητα να εισβάλλει στα όνειρα των ανθρώπων και να κλέβει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου, δέχεται μια καινούρια πρόταση δουλειάς, που ίσως του φέρει πίσω τη χαμένη ζωή του. Η αποστολή του αυτή τη φορά δεν είναι να κλέψει μια ιδέα, αλλά να δημιουργήσει μια καινούρια, σκηνοθετώντας έτσι το τέλειο έγκλημα.

Αυτή η διαδικασία γένεσης (inception) βασίζεται στην ιδέα ότι είναι εφικτό να κατασκευάσεις τον κόσμο του ονείρου και έπειτα να φέρεις το άτομο μέσα στον κόσμο αυτό, ο οποίος θα μοιάζει αληθινός όσο είσαι εσύ μέσα του.

3
Shutter Island

Βαθμολογία: 8,7

Είδος: Μυστήριο, Θρίλερ

Με τους: Leonardo Dicaprio, Ben Kingsley & Mark Buffalo

Ένας ερευνητικός πράκτορας ψάχνει την εξαφάνιση μιας δολοφόνου που δραπέτευσε από ένα ψυχιατρείο για παράφρονες εγκληματίες. Όσο πιο κοντά φτάνει στην εξιχνίαση του μυστηρίου, τόσο περισσότερο μπαίνει σε βαθύτερα σκοτεινά μυστικά που τον κάνουν να αμφισβητεί τα πάντα – από τους γιατρούς του ψυχιατρείου μέχρι τον ίδιο του τον εαυτό.

4
Se7en

Βαθμολογία: 8,6

Είδος: Έγκλημα, Δράμα, Μυστήριο

Με τους: Brad Pitt, Morgan Freeman & Kevin Spacey

Δύο αστυνομικοί κυνηγούν ένα κατά συρροή δολοφόνο που χρησιμοποιεί τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα σαν αρχή και παράδειγμά του (περηφάνεια, ζήλια, οργή, λαιμαργία, σφοδρή επιθυμία, οκνηρία, απληστία).

Στην αναζήτησή τους, προσπαθούν να μπουν στο μυαλό του δολοφόνου, ακολουθώντας κάθε του βήμα, το οποίο ποτέ δεν είναι τυχαίο.

5
The Prestige

Βαθμολογία: 8,5

Είδος: Δράμα, Μυστήριο, Επιστημονικής Φαντασίας.

Με τους: Hugh Jackman, Christian Bale & Scarlett Johansson

Οι δύο μεγαλύτεροι ταχυδακτυλουργοί παίζουν μεταξύ τους ένα σκληρό παιχνίδι ανταγωνισμού, σε μια προσπάθειά τους να δημιουργήσουν την απόλυτη ψευδαίσθηση.

Γεμάτοι εμμονές, οι δύο τους είναι προσηλωμένοι στην επίτευξη του στόχου τους, με οποιοδήποτε κόστος.

6
Gone Girl

Βαθμολογία: 8,2

Είδος: Εγκληματικότητα, Δράμα, Μυστήριο

Με τον Ben Affleck

Με την εξαφάνιση της γυναίκας του που έχει γίνει το επίκεντρο των ΜΜΕ, ένας άνθρωπος βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, όταν γίνεται τελικά ύποπτος και η αθωότητά του αμφισβητείται.

Το ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα, δεν το μαθαίνουμε μέχρι το τέλος.

7
6th Sense

Βαθμολογία: 8,1

Είδος: Δράμα, Μυστήριο, Θρίλερ

Με τον Bruce Willis

Ένα αγόρι που επικοινωνεί με πνεύματα τα οποία δεν γνωρίζουν ότι είναι νεκρά, ζητά τη βοήθεια ενός παιδοψυχολόγου. Στο τέλος, η σχέση που φαίνεται ότι έχουν σχηματίσει μεταξύ τους είναι διαφορετική και πολύ βαθύτερη από όσο νομίζαμε.

8
Black Swan

Βαθμολογία: 8

Είδος: Δράμα, Θρίλερ

Με τις: Natalie Portman και Mila Kunis

Μια αφοσιωμένη χορεύτρια κερδίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια παραγωγή του ”Λίμνη των Κύκνων” του Τσαϊκόφσκι. Η απαιτητικότητα του ρόλου και η επιθυμία της για την απόλυτη τελειότητα, την κάνουν να αγωνίζεται να διατηρήσει τη λογική της σε ένα κόσμο παραισθήσεων.

9
The Game

Βαθμολογία: 7,8

Είδος: Δράμα, Μυστήριο, Θρίλερ

Με τον Michael Douglas

Ο Νίκολας είναι ένας πάμπλουτος αλλά απόλυτα μοναχικός τραπεζίτης. Στα γενέθλιά του, ο μέχρι τότε χαμένος αδελφός του, του δωρίζει μια κάρτα που του δίνει πρόσβαση σε μια εταιρεία που παρέχει ένα ασυνήθιστο είδος ψυχαγωγίας.

Γεμάτος περιέργεια, επισκέπτεται την εταιρεία και από τότε βιώνει πολύ παράξενα και δυσάρεστα πράγματα, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε πλήρη άγνοια.

10
The Butterfly Effect

Βαθμολογία: 7,7

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ

Με τον Ashton Kutcher

Το butterfly effect είναι η θεωρία πως ακόμα και το μικρότερο φαινόμενο της φύσης, όπως π.χ. το ανοιγοκλείσιμο των φτερών της πεταλούδας, μπορεί να επηρεάσει δραστικά ολόκληρο το σύμπαν.

Ο Έβαν βιώνει απώλεια μνήμης στα σημαντικά γεγονότα της ζωής του. Όταν βρίσκει ένα εξωπραγματικό τρόπο να θυμάται και να αναβιώνει τις αναμνήσεις του, συνειδητοποιεί ότι ακόμα και η πιο ελάχιστη αλλαγή στη ροή των γεγονότων. έχει καταλυτικές συνέπειες.

11
Identity

Βαθμολογία: 7,5

Είδος: Μυστήριο, Θρίλερ

Με τον John Cusack

Δέκα άγνωστοι απομονώνονται σε ένα μοτέλ κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Όταν αρχίζουν οι δολοφονίες μεταξύ τους, στη προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τον δολοφόνο, συνειδητοποιούν ότι κάτι τους ενώνει. Ο δολοφόνος παραμένει άγνωστος μέχρι το τέλος!

Εσύ ποια ψυχολογική ταινία προτιμάς ή θα πρότεινες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending