fbpx

Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες για να μπεις στο γιορτινό κλίμα!

Χοχοχο!‘I feel it in my fingers, I feel it in my toes… Christmas is all around me, and so the feeling grows!”.

Δώρα, φωτάκια, γλυκά, μουσικές, στολίδια: Η πιο χαρούμενη γιορτή πλησιάζει.  Τι καλύτερο από μια ποιοτική χριστουγεννιάτικη ταινία, παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, ζεστή σοκολάτα και κουβερτούλα;

Δημιούργησα μια λίστα με τις αγαπημένες μου ταινίες που έχουν θέμα τα Χριστούγεννα, στις οποίες πρόσθεσα τη δική μου βαθμολογία. Σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα!

Η λίστα είναι:

1
Edward Scissorhands (1990)

Ένας ευγενικός άνθρωπος που έχει ψαλίδια αντί χέρια, έρχεται σε επαφή με τον έξω κόσμο για πρώτη φορά, μετά από χρόνια απομόνωσης. Η ιστορία διαδραματίζεται σε περίοδο Χριστουγέννων, αλλά αντί να λάβει μηνύματα αγάπης, ο Edward δέχεται τη σκληρότητα των ανθρώπων.

Μια εξαιρετική, ισχυρή και συγκινητική ταινία από τον Tim Burton, με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp.

Βαθμολογία: 8,5

2
Love actually (2003)

Οι ζωές 8 πολύ διαφορετικών ζευγαριών σε χαλαρά αλληλένδετες ιστορίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Όμορφη, γλυκιά και ρεαλιστική ταινία, με ωραία μουσική και πολύ καλούς ηθοποιούς όπως Liam Neeson, Colin Firth, Hugh Grant, Alan Rickman, Keira Knightley κ.ά.

Βαθμολογία: 8,3

3
Home Alone (1990)

Ένα 8χρονο παιδάκι, που έμεινε κατά λάθος μόνο του στο σπίτι τις διακοπές των Χριστουγέννων, προσπαθεί να προστατευτεί από 2 διαρρήκτες, στήνοντάς τους διάφορες παγίδες!

Με τον Macaulay Culkin, κλασικό και αγαπημένο.

Βαθμολογία: 8

Bad Santa (2003)

billy-bob-thornton-and-tony-cox-in-bad-santa

Ένας απατεώνας αλκοολικός και… σεξομανής, ντύνεται Άγιος Βασίλης, για να ληστέψει τα πολυκαταστήματα την παραμονή των Χριστουγέννων.

Με τον Billy Bob Thornton, μια ξεχωριστή και καθόλου παιδική εκδοχή του Άγιου Βασίλη!

Βαθμολογία: 7,7

4
Elf (2003)

Ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει σαν ξωτικό στον Βόρειο Πόλο, ταξιδεύει στις Η.Π.Α. για να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα!

Με τον Will Ferrell, απλά ξεκαρδιστική!

Βαθμολογία: 7,5

5
A Christmas Carol (2000)

Μια επανάληψη σε κινούμενα σχέδια της κλασικής ιστορίας του Κάρολου Ντίκενς για έναν τσιγκούνη (Σκρουτζ), ο οποίος μετά από μυστηριώδεις επισκέψεις, φτάνει στη συνειδητοποίηση και την αυτολύτρωση.

Με φωνή του Jim Carrey, η ταινία μεταδίδει βαθιά μηνύματα.

Βαθμολογία: 7,3

6
The nightmare before Christmas (1993)

Ο βασιλιάς της πόλης του Halloween βαρέθηκε να κάνει το ίδιο πράγμα κάθε χρόνο στις απόκριες. Μια μέρα σκοντάφτει στην πόλη των Χριστουγέννων και ενθουσιάζεται! Έτσι, προσπαθεί να πείσει τα φαντάσματα, τις νυχτερίδες και τις κολοκύθες της πόλης του να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα αντί τις απόκριες, αλλά τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα σχεδίασε.

Μια ξεχωριστή ταινία κινουμένων σχεδίων από τον Tim Burton, γεμάτη φαντασία και πρωτοτυπία.

Βαθμολογία: 7,2

7
Bridget Jone’s Diary (2001)

Μια αυθόρμητη και άτσαλη γυναίκα προσπαθεί να βελτιώσει την ερωτική της ζωή, γράφοντας τους στόχους και τις εμπειρίες της σε ένα ημερολόγιο από την αρχή του νέου χρόνου.

Με τους Renee Zellweger, Colin Firth και Hugh Grant.

Βαθμολογία: 7,1

8
The Holiday (2006) 

Δύο άγνωστες γυναίκες προβληματισμένες με την ερωτική τους ζωή αποφασίζουν να ανταλλάξουν τα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η κάθε μια γνωρίζει έναν άντρα της περιοχής και ερωτεύονται.

Με τους Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law και Jack Black.

Βαθμολογία: 7

9
How the Grinch stole Christmas (2000)

Στο λόφο ενός χαριτωμένου χριστουγεννιάτικου χωριού ζει ο τερατόμορφος, κακός και μισητός Grinch, ο οποίος απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και θέλει να καταστρέψει τις διακοπές όλων των κατοίκων.

Ο Grinch δεν είναι άλλος από τον Jim Carrey, ο οποίος έδωσε μια ξεχωριστή ερμηνεία.

Βαθμολογία: 6,5

Εσένα ποιες είναι οι αγαπημένες σου χριστουγεννιάτικες ταινίες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending