fbpx

5 παικταράδες που δεν πήραν Χρυσή Μπάλα λόγω Messi και Ronaldo!

Ακολουθεί ορισμός: Χρυσή Μπάλα ορίζεται εκείνος ο θεσμός στον οποίο οι αθλητικοί συντάκτες της Ευρώπης ψηφίζουν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η ψήφος του κάθενος είναι υποκειμενική αφού βασικά ψηφίζει αυτόν που θεωρεί εκείνος πως ήταν ο καλύτερος.

Πρόκειται, επίσης, για ένα θεσμό που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε μάχη ανάμεσα στον Lio Messi και τον Cristiano Ronaldo.

Αυτή η μάχη όμως βάζει ουσιαστικά στο περιθώριο άλλους παικταράδες που υπό κανονικές προϋποθέσεις θα δικαιούνταν έστω και μια Χρυσή Μπάλα.

5 τέτοιους μαζέψαμε και σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω με την υποσημείωση πως θα μπορούσαμε σε αυτή τη λίστα να τοποθετήσουμε δεκάδες άλλους ποδοσφαιριστές!

1
Andrea Pirlo

Ίσως ότι πιο cool κυκλοφόρησε ποτέ σε μέσο! Ειδικά στην Milan και την Juventus, ο 37χρονος Ιταλός ήταν σκέτη απόλαυση!

Οι πάσες του, το σουτ του, η διαύγεια του μέσα στον αγωνιστικό χώρο να βλέπει χώρους που άλλοι δεν βλέπουν και το απαράμιλλο του στυλ είναι χαρακτηριστικά που γοήτευσαν κάθε αληθινό φαν του ποδοσφαίρου.

Παρ’ όλα αυτά και ενώ μετρά πάμπολλες προσωπικές διακρίσεις, από τη συλλογή του απουσιάζει το τρόπαιο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου!

2
Didier Drogba

Δεν θεωρείται άδικα θρύλος της Chelsea! Ειδικά την τριετία 2009-2012 θα μπορούσε να λεχθεί πως μόνος του οδήγησε την ομάδα του Λονδίνου στην κορυφή της Αγγλίας αλλά και της Ευρώπης με την κατάκτηση 1 πρωταθλήματος, 1 κυπέλλου αλλά και του Champions League!

Αυτός ο παικταράς όμως παρά την καθολική αναγνώριση της αξίας του δεν έχει στην κατοχή του την Χρυσή Μπάλα! Αν την άξιζε; Και με το παραπάνω λέμε εμείς!

3
Xavi

Ήταν η βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η κυριαρχία της Barcelona τα τελευταία χρόνια!

Ήταν η ασφάλεια πίσω από τον Messi αφού χάρη στην ικανότητα του να βρίσκει χώρους, η εκάστοτε επιθετική τριπλέτα των μπλαουγκράνα γοήτευε τα πλήθη!

Ενώ όμως αναγνωρίζεται ως ο καλύτερος μέσος όλων των εποχών και ενώ ο “ψύλλος” έχει 6 Χρυσές Μπάλες, ο Xavi Hernandez δεν έχει καμιά! Μεγάλη αδικία!

4
Thierry Henry

Κατά τη γνώμη μας, ο πιο αδικημένος από αυτή τη λίστα τουλάχιστον είναι ο Γάλλος σούπερσταρ!

Ήταν ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός αν όχι όλων των εποχών, τουλάχιστον της τελευταίας 15ετίας!

Είτε στην Arsenal, είτε στην Barcelona, είτε στην Εθνική Γαλλίας πάντα ο Thierry ήταν πρωταγωνιστής! Κεφάλι, αριστερό πόδι, δεξί πόδι, τεχνική, δύναμη ο “Τιτι” είχει τα πάντα! Χρυσή Μπάλα όμως δεν πήρε ποτέ!

5
Raul 

Raul Gonzalez Blanco. Περισσότερο γνωστός με το απλό, λιτό Raul. Ο παλαίμαχος Ισπανός επιθετικός που έγραψε την δική του ολόχρυση ιστορία με την φανέλα της Real, που διέθετε το ένστικο του “killer” στη μεγάλη περιοχή όσο λίγοι, σήκωσε όλα τα μεγάλα τρόπαια σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο!

Και ενώ στο σύνολο της καριέρας του σκόραρε πάνω από 300 τέρματα, ενώ έφτασε μια ανάσα από την Χρυσή Μπάλα (2η θέση το 2001), δεν κατάφερε ποτέ να γευτεί την αναγνωρισιμότητα του κατόχου της! Το μόνο τρόπαιο που πραγματικά του λείπει!

Εσύ ποιος πιστεύεις ότι άξιζε, αλλά δεν πήρε, την Χρυσή Μπάλα εξαιτίας της παντοκρατορίας των Messi και Ronaldo;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending