fbpx

Τι θα γινόταν στην Κύπρο αν απαγορεύονταν η σούβλα και τα σουβλάκια;

Κρέας = Έρωτας Κυπραίου… Τούτο  που εννοώ εν ότι ο Κυπραίος εν μπορεί να ζήσει χωρίς το κρέας του, χωρίς να κάμει τη σούβλα του!

Διαβάζοντας πρόσφατα ένα σχετικό άρθρο με προειδοποιήσεις της Ε.Ε. για πρόστιμα και κυρώσεις σχετικά με τον ανθυγιεινό τρόπο ψησίματος της σούβλας, τέθηκε η αφορμή για το ερώτημα:

“Τι εν να εγίνετουν αν από αύριο απαγορεύονταν η σούβλα και τα σουβλάκια;” – Πάμε να δούμε!

 

1
 Πανικός και ταραχή

Αρχικά οι λάτρεις του κρέατος θα επαθαίναν πανικό! Εν γίνεταιιιι!! Εν το βασικό καθημερινό μενού του Κυπραίου! Τα media εν να επαίρναν φωθκιά τζιαι εν να γίνετουν πιο viral θέμα τζιαι που τζιείνα που έρκουνται που την Αμερική!

Η ταραχή θα σκορπιζόταν και τα νοσοκομεία εν να εγεμώναν με ασθενείς που επάθαν πανικό και στέρηση. Στα σπίθκια, θα ήταν αναμμένα τα φώτα ούλλη νύχτα, αφού ούλλοι εν να εμεινήσκαν άυπνοι που την ταραχή τους.

2
Επιστροφή στις παλιές καλές συνήθειες

Μετά από πολύ τζιαιρό συνειδητοποίησης του τι έγινε (που σίουρα κάποιοι εν θα το ξεπερνούσαν)  θα εγυρίζαμεν πίσω στα παλιά χρόνια (όπως εβλέπαμε στην “Αίγια Fuxia”) με ψουμί, ελιά τζιαι τοματούα.

Το κάθε σπίτι θα άρχιζε πλέον να φτιάχνει το δικό του κήπο, με δικές του παραγωγές από λαχανικά και πατάτες! Το διαιτολόγιο θα περιλάμβανε ζυμαρικά και ρύζι μιας και δεν θα υπήρχε άλλη επιλογή.

3
Βαποράκια… κρέατος

Αφού ότι χαρακτηρίζεται απαγορευμένο στο τέλος γίνεται παρανομία, γιατί να μην φτιαχτούν πατέντες που τους ειδικούς, με χάπια από γεύση κρέατος για να παίρνουμε τζιαι εμείς τη “δόση” μας;

Θα έβλεπες στους δρόμους κάτι περίεργες κινήσεις, από κόσμο απελπισμένο που θέλει να ανταλλάξει ένα αντικείμενο του σπιτιού του για σουβλάκια.

Επειδή απλά χωρίς το κρέας εν χορταίνεις ούτε αντέχεις πολλά!

4
Φουλαρισμένες φυλακές

Και ναι… Οι φυλακές εν να γεμώσουν για τα καλά… Όσα άτομα εν προλάβουν να πετάξουν ό,τι τους απέμεινε από κρέας ή πιαστούν να κάνουν ακόμη ψήσιμο κρέατος για σούβλα ή σουβλάκια, θα πηγαίνουν υπό κράτηση στις Φυλακές (αν καταφέρουν να ζήσουν μετά από τέτοιο γεγονός).

5
Το νόημα των γιορτών θα αλλάξει

Πώς εν να γιορτάζουμε τωρά την Τσικνοπέμπτη;; Την Παγκύπρια Ημέρα Σούβλας;;; Λαλείς μου; Τζιαι τα Χριστούγεννα; Το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι; OMG τι θα απογίνει η Δευτέρα του Πάσχα;

Νέες πατέντες για τα τραπέζια μας! Εχαθήκαμε… Η παράδοση τζιαι η φήμη της Κύπρου για το τραπέζι της σε τούτες τις γιορτές τελειώνει δαμέ. Πλέον όλες αυτές, εν να γίνουν μια ενιαία γιορτή! Καθαρά εβδομάδα-μήνας-χρόνος… Εν θα υπάρχει άλλη επιλογή!

6
Μετανάστευση σε άλλη χώρα

Αφού απαγορευτεί στην Κύπρο, θα τους δεις ούλλους να κλείουν εισιτήρια τζιαι να αρκέψουν να πηαίνουν σε άλλες χώρες… Να δημιουργήσουν ξανά που την αρχή την παλιά καλήν τους Κύπρο με την αγαπημένη σούβλα (αν οι συνθήκες στην χώρα αυτή βέβαια το επιτρέπουν!)

7
Αναγκασμένοι… χορτοφάγοι

Τζιαι να μεν ήθελες να προσπαθήσεις να γίνεις χορτοφάγος, τωρά εν να γίνεις σίουρα! Αφού όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, μπορείς να αναπληρώσεις το κρέας με άλλες φυτικές τροφές, έτσι εν να γίνει τζιαι τωρά… Έφτασε ο τζιαιρός να κάμεις τζιείνο που εν αποφάσιζες. Καλή σου αρχή!

Όπως βλέπετε αγαπημένοι μου, αν στην Κύπρο απαγορευτεί η σούβλα και τα σουβλάκια, τα πράγματα προβλέπονται πολύ δύσκολα και δυσάρεστα.

sites.macewan.ca
sites.macewan.ca

Είναι λες και κλείνει ένας ολόκληρος κύκλος ζωής. Μια Κύπρος πεθαίνει. Τζιαι το σύμβολο της Κυριακάτικης βεράντας με τη φουκού τζιαι τη σμίλα να τα ξιάσεις… Θα έβρεις άλλη χρήση για τούτα (ή απλά θα τα πετάξεις μαζί με τη σκέψη της σούβλας σου…)

Πώς θα ένιωθες εσύ αν γίνετουν κάτι τέθκιο; Θα μετανάστευκες τζιαι εσύ για μια καλύτερη σουβλο-ζωή;

 

Δες επίσης: Τα 8 λατρεμένα φαγητά του Κυπραίου που “αναγιώνουν” τη… σκεμπέ του!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending