fbpx

Οι 2 σημαντικότατες αλλαγές στους κανονισμούς που έφερε το 2016!

Το σωτήριο έτος 2016 σε λίγες μέρες θα ανήκει στο παρελθόν, θα ‘ναι ακόμα μια χρονιά στην καμπούρα μας, ακόμα μια χρονιά που ήρθε, αφήνει πράγματα και γεγονότα πίσω της και φεύγει.

Από αυτό το τελευταίο κομμάτι (τα γεγονότα δηλαδή) δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο! Πρόκειται άλλωστε για ένα ζωντανό οργανισμό και πρόσωπα, τακτικές και κανονισμοί αλλάζουν συνεχώς!

Ο χρόνος που φεύγει ωστόσο θα καταγραφεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου για 2 πολύ σημαντικές αλλαγές στους κανόνες του ποδοσφαίρου. Με άλλα λόγια, το ποδόσφαιρο όπως το ξέραμε αλλάζει. Αν αυτό είναι λίγο ή πολύ θα το κρίνει η ιστορία.

1
Πράσινη κάρτα

Μέχρι πρόσφατα ξέραμε για την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα. Η μεν πρώτη λειτουργεί σαν προειδοποίηση στον ποδοσφαιριστή ότι κινδυνεύει να αποβληθεί ενώ η δεύτερη σημαίνει αποβολή.

Μέσα στον χρόνο, ωστόσο, αποφασίστηκε να υπάρχει και μια κάρτα ανταμοιβής, η πράσινη. Η πράσινη κάρτα, λοιπόν,  δίνεται σε ποδοσφαιριστές με “καλή διαγωγή”, που επιδεικνύουν, αν προτιμάτε, πνεύμα πραγματικού fair play. Έδωσε ο διαιτητής, παραδείγματος χάρη, κόρνερ ενώ ήταν άουτ και του το λες; Πάρε μια πράσινη κάρτα για ανταμοιβή!

Η κάρτα αυτή χρησιμοποιήθηκε στην Ιταλία και την Serie B. Ήταν τον περασμένο Οκτώβριο στο παιχνίδι Virtus Entella – Vicenza και αυτός που την δέχτηκε ήταν ο επιθετικός των φιλοξενουμένων, Cristian Galano!

2
Τέταρτη αλλαγή

Μεγαλώσαμε ξέροντας πως οι αλλαγές στο ποδόσφαιρο είναι 3.

Στις 18 Δεκεμβρίου όμως, για πρώτη φορά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και σε επίσημο παιχνίδι είχαμε 4 αλλαγές. Ο Alvaro Morata είναι αυτός που έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος αφού στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συλλόγων ανάμεσα στην Real Madrid και την Kashima Antlers πήρε εντολή να περάσει στον αγωνιστικό χώρο στην παράταση και ενώ είχαν περάσει ήδη 3 ποδοσφαιριστές σαν αλλαγή.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων, η 4η αλλαγή ισχύει μόνο σε περίπτωση που ένα παιχνίδι πάει στην παράταση. Στο 90λεπτο ισχύουν κανονικά οι 3 αλλαγές όπως τις ξέραμε!

Ποια είναι η γνώμη σου για αυτές τις αλλαγές;

Δες επίσης: Το “περπατητό ποδόσφαιρο” έρχεται για να αλλάξει τη ζωή του 50άρη Κυπραίου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending