fbpx

Οι πιο πρωτότυπες εφευρέσεις που κυκλοφόρησαν το 2016!

Κάθε χρόνο μας εντυπωσιάζουν όλο και πιο πολύ οι εφευρέσεις που κάνουν την εμφάνιση τους. Έτσι και φέτος οι εφευρέσεις που είδαμε το 2016 μας άρεσαν και βρήκαμε την ευκαιρία να τις παρουσιάσουμε και σε ‘σένα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοιου είδους εφερεύσεις, κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη αλλά και ευχάριστη γι’ αυτό και μας αρέσουν. Εννοείται πως κάποιες από αυτές είναι και διασκεδαστικές και έτσι προσεγγίζουν το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων.

Δες πιο κάτω τις πρωτότυπες εφευρέσεις του 2016:

 

1
Hoverboard Scooter

Νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιος που να το είδε και να μην είπε “Τι εν τούτο πάλε; Μα πώς ισορροπεί τζιει πάνω;

Είναι η πιο viral εφεύρεση για το 2016. Ειδικά το καλοκαίρι, το βλέπαμε παντού, αλλά κυρίως σε τουριστικές περιοχές. Κάθε φορά έπρεπε να κατεβαίνουμε από το πεζοδρόμιο για να μην μας παρασύρουν μαζί τους.

Είχες κι εσύ απορία πώς λειτουργεί; Μόλις κάποιος ανέβει πάνω, η συσκευή χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι ηλεκτρικών γυροσκόπιων για να ισορροπήσει αυτόματα, επιτρέποντας στους χρήστες να επιταχύνουν προς τα εμπρός, προς τα πίσω και να στρίψουν, με μία ελαφρά μετατόπιση του σωματικού τους βάρους.

2
Διαφανές φορτηγό

Όλους μας έχει τύχει να έχουμε μπροστά μας ένα φορτηγό που να πηγαίνει πολύ αργά και θέλουμε να το προσπεράσουμε.  Όμως πολλές φορές, οι δυνατότητες να δούμε αν ο δρόμος είναι καθαρός είναι περιορισμένες και στο τέλος γίνονται πολλά ατυχήματα και αυτό είναι κάτι πολύ δυσάρεστο.

Η  Samsung σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρία Leo Burnett βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα με ένα πολύ έξυπνο τρόπο. Δημιούργησαν ένα σύστημα που μεταδίδει βίντεο από το μπροστινό μέρος ενός φορτηγού σε 4 οθόνες στο πίσω μέρος του, δίνοντας στους οδηγούς την ευκαιρία να γνωρίζουν τι συμβαίνει μπροστά από το φορτηγό. Ενδιαφέρον έτσι;

3
Τηγάνι που σου διδάσκει να μαγειρεύεις

Είσαι άσχετος/η από μαγειρική; Δεν ξέρεις πόση ώρα πρέπει να ψηθεί το φαγητό; Τότε αυτή η εφεύρεση είναι για ‘σένα (λογικά κάπως έτσι θα ήταν αν το διαφημίζαν στη τηλεόραση)!

Με το Pantelligent, μόλις επιλέξεις μια συνταγή από την εφαρμογή στο smartphone, χρησιμοποιεί Bluetooth και έναν ειδικό αισθητήρα θερμότητας για να προσφέρει οδηγίες την ίδια στιγμή  στην οθόνη σου, ώστε να ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις την ώρα που μαγειρεύεις.  Π.χ. πότε να γυρίσεις το φαγητό ή πότε να το σβήσεις. Αρκετά χρήσιμο για όλους μας!

4
Συσκευή που σταματά το ροχαλητό

Το αιώνιο πρόβλημα των ζευγαριών, όταν ο ένας από τους δύο ροχολίζει και ο άλλος δεν μπορεί να κοιμηθεί. Το 2016 με την συσκευή «Nora» (μια μη επεμβατική συσκευή) κατάφεραν να δώσουν τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα, βοηθώντας τα ζευγάρια να έχουν ένα καλύτερο ύπνο.

Αθόρυβα και απαλά κινεί το κεφάλι με ένα ελαφρύ, παραγεμισμένο ένθετο που βρίσκεται κάτω από το μαξιλάρι. Αυτή η μικρή κίνηση διεγείpει τη χαλάρωση των μυών του λαιμού. Ως αποτέλεσμα, ο αεραγωγός επαναφέρεται στη φυσική του θέση και μπορείς να αναπνεύσεις κανονικά και πάλι.

5
«Sproutling» – Μόνιτορ Μωρού

Ότι καλύτερο για τους νέους γονείς, ένα μόνιτορ που φοριέται σαν βραχιολάκι στο πόδι του μωρού. Ένας έξυπνος φορτιστής και μία εφαρμογή smartphone, συνδέονται μαζί για να χαρίσουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Παρακολουθεί πιο αποτελεσματικά το μωρό και είναι σε θέση να μαθαίνουν και να προβλέπουν τις συνήθειες ύπνου του μωρού και τις ιδανικές συνθήκες ύπνου.

6
Γλάστρα που… μεγαλώνει μαζί με το φυτό

Αγοράζεις ένα φυτό αλλά σε κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να το βγάλεις από τη γλάστρα του για να το βάλεις σε μια πιο μεγάλη. Αυτό γίνεται συνέχεια μέχρι να φτάσει το φυτό στο σημείο που δεν θα μεγαλώνει άλλο.

Λοιπόν, σε πληροφορούμε ότι βρέθηκε λύση και γι΄αυτό το πρόβλημα! Γλάστρες που μεγαλώνουν μαζί με τα φυτά!

7
Κλιπ που σταματά το καμπούριασμα

Πολλές φορές ενώ περπατάμε, κουραζόμαστε και χωρίς να το καταλάβουμε καμπουριάζουμε. Η νέα πιο πάνω συσκευή, που βασικά είναι κλιπ και τοποθετείται στην πλάτη, σε υπενθυμίζει να μην καμπουριάζεις.

Κάθε φορά που θα αρχίζεις να καμπουριάζεις, το κλιπ θα αρχίσει να δοvείται – το κυριότερο είναι πως δεν προκαλεί πόνο και είναι πολύ καλό για την υγεία σου.

8
Παπούτσια που δένονται μόνα τους

Η Νike δημιούργησε κάτι πραγματικά απίστευτο, που ευνοεί πολύ του αθλητές, αλλά και… τους τεμπέληδες. Όταν ο ιδιοκτήτης πατήσει ένα κουμπί δίπλα από τη γλώσσα του παπουτσιού, το HyperAdapt 1.0s αυτόματα σφίγγει και χαλαρώνει γύρω από το πέλμα του.

9
Υγιεινά Ζυμαρικά

Ο Brian Rudolph δημιούργησε τα δικά του μακαρόνια που μπορεί να μοιάζουν με τα υπόλοιπα, αλλά έχουν αρκετές διαφορές. Η κυριότερη είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα – γίνονται από ρεβίθια αντί σιτάρι.

Τα ζυμαρικά Banza έχουν τη διπλάσια πρωτεΐνη και 4 φορές το ποσοστό φυτικών ινών των παραδοσιακών ζυμαρικών, με πολύ λιγότερους υδατάνθρακες.

10
Ηλεκτρονική ορχήστρα για την κιθάρα σου

Κάτι τελευταίο για τους λάτρεις της μουσικής και πιο συγκεκριμένα για όσους παίζουν κιθάρα. Απλά συνδέεις το πάνελ ACPAD στην κιθάρα σου και θα είσαι σε θέση να παίξεις εκατοντάδες οργάνα και να πειραματιστείς με δειγμάτα, εφέ και loops.

Αν είχες την ευκαιρία να έχεις ένα από τα πιο πάνω, ποιο θα επέλεγες;

 

Δες επίσης: Τα πιο εντυπωσιακά… “γαλαξιακά” προϊόντα που σίγουρα θα θες να αγοράσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending