fbpx

Τα 3 must πράγματα που πρέπει να κάνεις ΠΡΙΝ φύγει το 2016!

Πώς περνά έτσι γλήορα ο καιρός; Λίγες μέρες εμείναν για να αποχαιρετήσουμε και το 2016!

Το 2016 ήταν γεμάτο στιγμές, γεμάτο συναισθήματα! Θέλω να σκεφτείς λίγο πως ήταν τούτη η χρονιά για ‘σένα! Να φέρεις στο μυαλό σου κάθε ξεχωριστή στιγμή που έζησες, ανθρώπους που επέρασες μαζί τους ευχάριστα – ακόμα και ανθρώπους και καταστάσεις που ήταν δυσάρεστες, αλλά εμάθαν σου κάποια πράματα για τη ζωή!

Έζησες κάποια πράγματα που ήταν μοναδικά! Κάθε εμπειρία, είτε ευχάριστη είτε δυσάρεστη, προσφέρει σου πολλά! Εμείναν μερικές μέρες τούτης της χρονιάς τις οποίες πρέπει να εκμεταλευτείς!

Εγώ θα σου προτείνω τι να κάμεις πριν να φύει το 2016 για να γίνει ακόμη πιο όμορφο!

 

1
Να πεις ευχαριστώ!

Ναι καλά εδιάβασες! Αφού έκαμες τον απολογισμό σου και εσκέφτηκες ποιοι ανθρώποι ήταν δίπλα σου τούτο τον χρόνο, ήρτεν η στιγμή να τους εκφράσεις τα συναισθήματα σου!

Να τους πεις ένα ευχαριστώ που σε στήριζαν στα καλά και στα κακά, που εζήσετε μαζί εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα, για τα γέλια που εσύρνατε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, για τα ξενύχτια, τα μεθύσια, τους καφέδες που επίνατε με τες ώρες!

Να τους πεις ευχαριστώ που εκάμαν τη χρονιά σου να περάσει γρήγορα, αλλά όμορφα!

2
Να ζητήσεις συγγνώμη!

Μέσα σε τούτη τη χρονιά, σίγουρα έτυχε έστω και μια φορά να πληγώσεις κάποιο άτομο! Ίσως να το έκαμες άθελα σου χωρίς να το καταλάβεις! Εν απόλυτα φυσιολογικό – είμαστε άνθρωποι, κανένας μας δεν είναι τέλειος!

Μπορεί να το έκαμες επίτηδες, διότι ήσουν αδικημένος, θυμωμένος! Υπάρχουν φορές που ξεσπούμε σε άτομα τα οποία εν μας φταίουν σε κάτι, που πάντα εν δίπλα μας όπως η οικογένεια μας ή οι κοντινοί μας φίλοι και επειδή θεωρούμε τους δεδομένους ξεσπούμε πάνω τους γιατί πάντα εν να είναι τζιαμέ!

Το μεγαλύτερο λάθος που κάμνουμε οι παραπάνω μας! Ζήτα τους συγγνώμη ακόμα κι αν εξεχάστηκε το συμβάν! Πίστεψε με, θα νιώσεις καλύτερα κι εσύ ο ίδιος!

3
Να συγχωρέσεις!

Οι ανθρώπινες σχέσεις εν πάρα πολλά όμορφες αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκες! Ο καθένας μας εν διαφορετικός, ιδιαίτερος και γι’ αυτό εν μπορείς να έχεις καλές σχέσεις με ούλλους!

Ίσως να επληγώθηκες και εσύ που κάποιο άτομο το 2016, επέρασες νύχτες που απλά ένιωθες αδικημένος, προδωμένος, έκλαψες γιατί εν σου άξιζε να σου φερθούν έτσι, όμως έτσι εν η ζωή!

Κάθε άνθρωπος που περνά που τη ζωή σου, κάθε κατάσταση που βιώνεις είναι ένα μάθημα!

Ένα μάθημα για να μεν κάμεις τα ίδια λάθη… Αλλά και να τα κάμεις, σιγά το πράμα – εν όμορφο να κάμνεις λάθη! Ποιος ορίζει δηλαδή τι εν λάθος και τι σωστό; Συγχώρα τούτους τους ανθρώπους που σε επληγώσαν γιατί εβοηθήσαν σε να γίνεις πιο δυνατός!

Τούτες τες λίες μέρες που έμειναν του 2016, προσπάθα να τις κάνεις λίγο πιο ανθρώπινες!

shutterstock_172218053

Να εκφράσεις τα συναισθήματα σου! Να πεις “σ’αγαπώ” στους ανθρώπους σου, να τους ευχαριστήσεις που εν κοντά σου, να ζητήσεις συγγνώμη αλλά και να συγχωρέσεις. Κάμε τα τούτα και θα με θυμηθείς!

Έτσι θα ξεκινήσεις το 2017 χωρίς ανησυχίες και προβληματισμούς! Θα ξεκινήσεις ένα νέο κεφάλαιο, που σου εύχομαι να είναι ακόμα πιο όμορφο από το προηγούμενο! 🙂

 

Δες επίσης: Τελικά τι θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Δες τα καλύτερα που χρειάζεσαι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending