fbpx

Γαβριέλα Σουίτ: Η αγάπη της για τις πολεμικές τέχνες φέρνει επιτυχίες!

Η Γαβριέλα Σουίτ χάρισε στην Κύπρο το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο που διεξήχθη στη Λευκωσία. Η ενασχόληση της όμως με τις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε από πολύ νωρίς!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε:

 

Γαβριέλα, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τις πολεμικές τέχνες;

Για να είμαι ειλικρινής οι πολεμικές τέχνες είναι οικογενειακή υπόθεση εφόσον και οι δυο μου γονείς ασχολούνταν από πολύ μικρή ηλικία με κάτι αντίστοιχο. Ίσως για αυτό να μου κίνησε και μένα το ενδιαφέρον αυτού του είδους η ασχολία και όχι αυτή η συνήθεια που οι περισσότεροι γονείς υιοθετούν: κορίτσια χορός, αγόρια καράτε.

Με ποιες πολεμικές τέχνες ασχολείσαι;

Οι πολεμικές τέχνες είναι μέσα στη ζωή μου και αυτό με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής και ανεξάρτητη. Ασχολήθηκα αρχικά με καράτε και krav maga και στη συνέχεια ακολούθησα το δρόμο που μου χάρισε και τις επιτυχίες μου, το Σάμπο. Ασχολήθηκα και λίγο με το τζούντο που θεωρείται κάτι παρόμοιο αν και το Σάμπο κατά την άποψη μου είναι πιο ενδιαφέρον.

swed-sambo-1

 Τι κάνει το Sambo να ξεχωρίζει από άλλες πολεμικές τέχνες;

Για μένα αυτό που κάνει το Σάμπο να ξεχωρίζει είναι η ιδιαιτερότητα του στο ότι εκτός από την ευχαρίστηση του συμμετέχοντα αποκτά όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για το θεατή. Είναι ένα άθλημα που μπορεί να το εξασκήσει ο καθένας από εμάς σε οποιαδήποτε ηλικία, όποτε το θελήσει, για να νιώσει ο ίδιος καλά με τον εαυτό του, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να είναι έτοιμος για οτιδήποτε προκύψει. Τ

ο Σάμπο είναι ένα άθλημα που έχει σκοπό την προστασία του εαυτού σου αλλά όχι το «θάνατο» του αντιπάλου σου. Αυτό είναι που μου τράβηξε την προσοχή και αυτό που επιδίωκα εξ’ αρχής.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία;

Η μεγαλύτερη μου επιτυχία σαφώς και ήταν αυτή στο παγκόσμιο με την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Παρόλ’αυτά υπήρχαν κι άλλες ευχάριστες στιγμές με κατακτήσεις πρώτης και δεύτερης θέσης παγκύπρια.

Νιώθεις ότι αδικούνται οι πολεμικές τέχνες σε σύγκριση με άλλα αθλήματα από τα ΜΜΕ και τον κόσμο γενικότερα;

Να αδικούνται γενικά όχι. Σε θέμα διαφήμισης ίσως να νοιώθω ότι το Σάμπο αδικείται εφόσον έγιναν τόσοι αγώνες, εντός και εκτός Κυπρου, από τους αθλητές μας, αλλά δεν υπήρξε κάποια διαφήμιση σε πολλά από αυτά στην Κύπρο, παρόλο που πλέον θεωρείται ένα πολύ σημαντικό άθλημα διεθνώς.

swed-sambo-4

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές;

Αυτό είναι καλό ερώτημα γιατί πολλές φορές βρέθηκα σε θέση να επιλέξω. Πολλές προπονήσεις την προηγούμενη μέρα και να πρέπει να διαβάσω γιατί την επόμενη μέρα είχα εξέταση. Το χειρότερο ήταν τώρα, στο παγκόσμιο, που δεν ήξερα αν θα συμμετέχω λόγω του ότι βρισκόμασταν σε περίοδο εξετάσεων.

Συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου είχα εξέταση, στις 10 Δεκεμβρίου είχα αγώνες, την προηγούμενη μέρα ήμουν χωρίς νερό και χωρίς φαϊ γιατί πολύ απλά έπρεπε να χάσω 1.5 κιλό και εκτος αυτού στις 11 Δεκεμβρίου το πρωί ήμουν στους αγώνες και 12 η ώρα έπρεπε να βρίσκομαι στην αίθουσα και να γράφω εξέταση.

Πώς τα κατάφερα ούτε η ίδια δεν ξέρω! Παρόλ’ αυτά, ο κόπος αυτός, το άγχος και οι δυσκολίες που μπορεί να πέρασα και που περνώ πάντα ανταμείβονται και νομίζω είναι προφανές.

Τι σημαίνει για ‘σένα η εκπροσώπηση της Κύπρου σε παγκόσμιους αγώνες;

Ηταν οι πρώτοι παγκόσμιοι αγώνες που συμμετείχα και ειλικρινά ακόμη να το αντιληφθώ. Πόσο μάλλον και που ήμουν το μαναδικό χάλκινο μετάλλιο της Κύπρου. Η πιο ευχάριστη ανταμοιβή ήταν η στιγμή που έβλεπα τη σημαία της Κύπρου να ανεβαίνει και το χειροκροτημα που ακουγόταν ταυτόχρονα.

Ακόμη δέχομαι συγχαρητήρια και σχόλια του τύπου: “Μπράβο κορίτσι μας, μας έκανες περήφανους, εμας και την Κύπρο ολόκληρη”. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι ακόμη περισσότερη περηφάνια!

swed-sambo-5

Τέλος, μια συμβουλή προς άλλους φοιτητές που θέλουν να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες;

Αν κάτι σου αρέσει θα το αρχίσεις έτσι κι άλλιως σε όποια ηλικία κι αν είσαι. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου, νιώσε ελεύθερος, προχώρα σε αυτό που σου αρέσει για την σωματική και ψυχική σου υγεία. Αθλήσου!

Ευχαριστούμε την Γαβριέλα για όσα μας είπε και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

 

Δες επίσης: Αλεξία Ανδρέου: Η λατρεία για την πετόσφαιρα και ο τραυματισμός που στοίχισε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending