fbpx

Τα 5 πράγματα που πρέπει (επιτέλους) να κάνεις διαφορετικά το 2017!

Να περάσεις ούλλα σου τα μαθήματα, να χάσεις Ν+3 κιλά (όπου Ν, όσα ήθελες να χάσεις πέρσι), να γίνεις fit… Να μάθεις μια ξένη γλώσσα, να φυλάξεις λεφτά, να πίνεις πιο λίγο αλκοόλ, να γυρίσεις τον κόσμο σε 80 μέρες, να… deja vu;

Δεν χρειάζεται κάθε χρόνο να βάζεις του ίδιους και τους ίδιους στόχους. Βάλε σαν στόχο του 2017 να βάλεις καινούριους στόχους.

Σου προτείνουμε 5 διαφορετικούς στόχους για τη νέα χρονιά:

1
Εθελοντισμός

Να το πω εγώ ή θέλεις να το πεις εσύ; Πάμε μαζί: 1,2,3. Ο μούχτης επέθανε. Εν περίεργο να εισηγείσαι στη γενιά που έπηξε στα unpaid internships, να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό.

Όποιος το έκαμε όμως θα σου επιβεβαιώσει πως αξίζει τον κόπο. Έχεις να κερδίσεις, εκτός από το αίσθημα της χαράς όταν βοηθάς, τεράστιες εμπειρίες που θα σε κάνουν πιο ολοκληρωμένο άτομο, γνωριμίες με σωστούς ανθρώπους, απρόσμενες ευκαιρίες, μέχρι και ταξίδια.

2
Αυτοκριτική

Το καλό το είδος όμως. Σίουρα έκαμες λάθη, εφάτσιησες τα μούτρα σου πολλές φορές, πιθανόν να μεν σου αρέσκει κάτι πάνω στο σώμα σου, να έβαλες κάποιους στόχους που να μην τους πέτυχες. Εσταμάτησες ποτέ να σκεφτείς πόσα εκατάφερες; Πόσες δυσκολίες εξεπέρασες;

Βάλε σαν στόχο φέτος να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου όπως είσαι, γιατί στο κάτω- κάτω το αξίζεις.

3
Βρες τρόπους να εκφράζεσαι

Ζωγραφική, χορός, τραγούδι, θέατρο, γυμναστική, ποίηση, φωτογραφία, μαγειρική ή ζαχαροπλαστική.  Σημασία δεν έχει τι θα κάνεις, αλλά να το κάνεις για ‘σένα. Στόχος είναι να γεμίζεις τη μέρα σου με κάτι δημιουργικό που σου αρέσει.

4
Γνώρισε καινούρια άτομα

Εν εύκολο να βολευτούμε με τον δικό μας κύκλο ανθρώπων, που μας ξέρουν, είμαστε άνετοι μπροστά τους και μπορούμε να… ρουφούμε που το καλαμάκι άμαν λείψει το φραπέ χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο, κάθε καινούριο πρόσωπο που μπαίνει στη ζωή μας, έχει εμπειρίες να μοιραστεί, διαφορετική κουλτούρα, απόψεις και προοπτική.

Όπως λέει και η παροιμία: “Ακόμα κι ένα χαλασμένο ρολόι λέει σωστά την ώρα 2 φορές τη μέρα.”

5
Πάρε περισσότερα ρίσκα

Λίγο η μέχρι τώρα εμπειρία σου, λίγο το overthinking (που έγινες μάστρος), όσο περνά ο καιρός προτιμάς τη σιγουριά του δοκιμασμένου τζιαι του σίουρου. Άμαν σου πω όμως ότι το να μεν παίρνεις ρίσκα εν το πιο μεγάλο ρίσκο;

Πώς αλλιώς θα ξεφύγεις από το μέτριο, θα βρεις κρυμμένες ευκαιρίες και θα ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι;

Ποιους στόχους ξέχασα; Αν έχεις κάτι να προσθέσεις γράψε το στα σχόλια!

 

Δες επίσης: Αυτές είναι οι νέες αλλαγές που θα γίνουν στην Κύπρο το 2017!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending