fbpx

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που θα θέλεις κι εσύ να γίνεις εθελοντής!

Στις μέρες μας, πολλοί συνάνθρωποι μας χρειάζονται βοήθεια την οποία πολλοί μπορεί να θεωρούν ασήμαντη και την αγνοούν.

Αυτοί όμως που μπήκαν στον κόπο να δοκιμάσουν τον εθελοντισμό δεν το μετάνιωσαν. Μπορείς να ενταχθείς σε μια οργανωμένη εθελοντική οργάνωση όπως επίσης, να βοηθήσεις στην δενδροφύτευση της γειτονιάς σου ή στο μάζεμα τροφίμων για τους άπορους της ενορίας σου ή σε κάποια άλλη εθελοντική εργασία.

Μπορούν να αλλάξουν πολλά αν βάλεις κι εσύ το “λιθαράκι” σου, αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να βοηθήσεις κάποιον, που ίσως βρίσκεται δίπλα σου και χρειάζεται τη βοήθεια σου.

Δες πιο κάτω 5 λόγους για να γίνεις κι εσύ εθελοντής:

 

1
Θα αποκτήσεις εμπειρία

Image result for experience

Μέσα από την εθελοντική σου δράση θα αποκτήσεις νέες εμπειρίες, καθώς και δεξιότητες τις οποίες δεν μπορείς να αναπτύξεις μέσα από μια κανονική δουλειά.

Πέρα από αυτό, θα έχεις την ευκαιρία να ενισχύσεις το βιογραφικό σου, πράγμα που θα εκτιμήσουν αρκετοί μελλοντικοί σου εργοδότες! 😉

2
Θα γεμίσεις με ευχάριστα συναισθήματα

Related image

Με το πρώτο λεπτό που θα ξεκινήσεις την εθελοντική σου δράση, θα νιώσεις ευχάριστα συναισθήματα να σε κατακλύζουν. Δίνεις τη βοήθεια σου σε κάποιον που τη χρειάζεται πραγματικά, χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Σου δημιουργεί ακόμη το αίσθημα της υπευθυνότητας, γιατί ουσιαστικά άλλοι άνθρωποι βασίζονται στη δική σου βοήθεια.

Μέσα από τη δράση σου αυτή, θα κερδίσεις πολλά πράγματα. Μπορεί να μην είναι κάποιο χειροπιαστό αντάλλαγμα, αλλά θα νιώσεις καλύτερα για το εαυτό σου.

3
Θέτεις στόχους και τους πετυχαίνεις

Γίνεσαι πιο υπεύθυνο άτομο εφόσον θέτεις εφικτούς στόχους πλέον, τους οποίους βέβαια πετυχαίνεις σε μικρό χρονικό διάστημα. Φτάνει μόνο να έχεις θέληση.

4
Έρχεσαι σε επαφή με καινούρια άτομα

Related image

Τα άτομα αυτά θα είναι είτε άλλοι εθελοντές με παρόμοιες ιδέες με εσένα, είτε τα άτομα που βοηθάς με τον Α ή Β τρόπο. Θα είναι άτομα ίδιας ή διαφορετικής φυλής, θρησκείας, χρώματος, πιστεύω, που όμως χρειάζονται βοήθεια από ανθρώπους σαν κι εσένα.

Λίγη βοήθεια από τον καθένα είναι πολλή γι’ αυτούς που τη χρειάζονται.

5
Γεμίζεις δημιουργικά τον ελεύθερο σου χρόνο

Παρά το γεγονός ότι στην εποχή μας ζούμε κάτω από πιέσεις και έντονους ρυθμούς, είναι φανερό ότι όλοι μας έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο, τον οποίο ίσως να περνούσαμε αράζοντας στον καναπέ μας.

Όσο λίγος και να είναι ο ελεύθερος χρόνος, η ενασχόληση με μια εθελοντική δραστηριότητα, είναι βέβαιο ότι συμβάλλει στο να γεμίζεις τον ελεύθερο σου χρόνο με δημιουργικά πράγματα που αξίζουν.

Όπως είχε πει και ο Calvin Coolidge: “Κανένας άνθρωπος δεν έχει ποτέ τιμηθεί για ό,τι έχει λάβει. Η τιμή είναι η ανταμοιβή για ό,τι έχει δώσει.

Εσύ το σκέφτεσαι ακόμα;

 

Δες επίσης: Κι αυτούς που έχουν ανάγκη ποιος θα τους βοηθήσει; Η σημασία του εθελοντισμού!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending