fbpx

5 παίκτες με τάσεις αυτοκαταστροφής!

Υπάρχει μία κατηγορία ποδοσφαιριστών οι οποίοι γεννιούνται με ένα μοναδικό χάρισμα – να μιλάνε στο τόπι. Ο Θεός τους χάρισε απλόχερα αυτό το ταλέντο, τους στέρησε όμως κάτι άλλο, το μυαλό!

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μια 5αδα ποδοσφαιριστών που ενώ το ταλέντο τους ξεχείλιζε, το μυαλό τους ήταν σαν μικρού παιδιού. Ο ιδιόρυθμος χαρακτήρας τους και οι αυτοκαταστροφικές τάσεις τους, ήταν τα αίτια που τους εμπόδισαν να φτάσουν όσο ψηλά θα μπορούσαν!

1
Adel Taarabt

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ταλαντούχου παίχτη με μυαλό μικρού παιδιού! Η θητεία του στην QPR ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με τον Μαροκινό μέσο να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. Η συνέχεια όμως ήταν αποκαρδιωτική.

Η αδυναμία του στο καλό φαγήτο και τα περιττά του κιλά καθώς επίσης και μία φωτογραφία που τον δείχνει να καπνίζει ναργιλέ έφεραν τα πρώτα μαύρα σύννεφα. Η μετακίνησή του στην Milan θεωρήθηκε σαν ένα νέο ξεκίνημα αλλά τελικά το πάθος του για φαγητό αλλά και τα νυχτοπερπατήματά του, τον έφεραν στην Β’ ομάδα της Benfica.

2
Mario Balotelli

Δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει το πλούσιο ταλέντο αλλα και τα πολλά ελαττώματα του Σούπερ Μάριο. Στα τρία χρόνια που έμεινε στην Inter άφησε υποσχέσεις ότι θα γίνει σπουδαίος ποδοσφαιριστής, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Κάτι τα παιχνίδια που έπαιζε στο Ipad του, κάτι η εξάσκηση που έκανε στα βελάκια με στόχο τους παίχτες της μικρής ομάδας της City και πολλά άλλα του στέρησαν τον δρόμο προς την δόξα.

Αν και αγωνίστηκε σε κορυφαίες ομάδες όπως City, Liverpool και Milan το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει πρωτοσέλιδο όχι για τις επιδόσεις του στο γήπεδο αλλά για την εξωγηπεδική του συμπεριφορά. Άραγε θα συμμορφωθεί ποτέ ο Σούπερ Μάριο;

3
 Adrian Mutu

Μετά από μία ονειρεμένη χρονιά με την φανέλα της Parma την σεζόν 2002-03 ντύνεται στα μπλε της Chelsea του Roman Abramovich. Σε 27 συμμετοχές είχε μόλις 6 τέρματα παίρνοντας ευκαιρίες από τον Claudio Ranieri. Όμως με την έλευση του ”Special One” στον πάγκο της ομάδας, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά.

Ο Adrian βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαϊνης προκαλώντας τεράστιο σοκ στις τάξεις της ομάδας και όχι μόνο. Η διοίκηση της Chelsea τον τιμώρησε με άμεση διακοπή συμβολαίου ενώ η Αγγλική Ομοσπονδία του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 20 χιλιάδων λιρών καθώς επίσης και 7μηνο αποκλεισμό κάτι που ουσιαστικά έβαλε τέλος στην καριέρα του.

4
Paul Gascoigne

Πολλοί τον χαρακτηρίζουν σαν μια χειρότερη εκδοχή του George Best. Η αλήθεια είναι ότι ο ”Γκάζα” είχε μεγάλες ποδοσφαιρικές ικανότητες, όμως η μεγάλη του αγάπη ήταν το αλκοόλ. Κατέστρεψε την καριέρα του αν και είχε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις με Newcastle και Tottenham. Κάποτε είχε παραδεχθεί ότι πριν τα ματς έπινε μέχρι και 9  μπράντι και μετά έκανε χρήση κοκαϊνης!

Εν έτη 1992 ήθελε να κάνει νέο ξεκίνημα με την Lazio αλλά δεν άργησε να κάνει άσχημη εντύπωση. Πολλές φορές ήρθε στα χέρια με δημοσιογράφους με αποκορύφωμα την απόκαληψη στον πρόεδρο της Λάτσιο ότι η κόρη του έχει πλούσιο μπούστο.

5
Adriano

Από την Parma φάνηκε ότι ο Bραζιλιάνος είχε πλούσιο τάλεντο. Η μεταγραφή στην Inter δεν άργησε να έρθει με τον τρομερό επιθετικό να περνά στο Μιλάνο τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Ονειρικός επιθετικός με τρομερό αριστερό σουτ, πραγματικός πύραυλος.

Όμως όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της λίστας έτσι και αυτός άρχισε τα νυχτοπερπατήματα στο Μιλάνο. Στην αρχή η αφλογιστία καιτα περιττά κιλά μέχρι το σοκ του 2014 όταν κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Τελικά αθωώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων όμως το κακό είχε ήδη γίνει. Η συνέχεια απογοητευτική όπως την γνωρίζουν όλοι. Από τα γήπεδα της Ευρώπης στις φαβέλες της Βραζιλίας και από τις καρδίες των φιλάθλων σε αυτές των αμέτρητων συνοδών πολυτελείας.

Εσύ, ξέρεις κι άλλους ποδοσφαιριστές που κατέστρεψαν την καριέρα τους χάρη στην ανωριμότητα τους;

 

Δες επίσης:Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους… ποδοσφαιριστές! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending