fbpx

5 είδη κυπριακής μουρμούρας που όλοι θα ζήσουμε κάθε μέρα!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σαν χώρα είμαστε από τους πιο μούρμουρους και ανικανοποίητους λαούς της Ευρώπης!

Πάντα θα βρούμε κάτι να σχολιάσουμε, ακόμα και αν μας πουν ότι όλος ο κόσμος μας ανήκει! Καφκάες, παναΰρκα και η γειτονιά να «χορεύκει» στον ρυθμό μας!

Τζιαι αν κάμεις τζιαι το λάθος να μπλέξεις αστυνομίες, τότε το πάρτυ μεγαλώνει!

Φυσικά η μουρμούρα «χώριζεται» σε διάφορες υποκατηγορίες! Πάμε να τις δούμε:

 

1
Η γκομενική μουρμούρα

Συχνό είδος μουρμούρας! Όλοι κάποτε έχουμε μπλεκτεί σε μια συζήτηση γκομενικού περιεχομένου. Προσοχή  όμως! Αν βγάλεις όνομα στην πιάτσα ως «παρηγορητής» μπορεί εύκολα να βρεθείς με κέφαλι «καζάνι» από τα προσωπικά των άλλων!

Αν ακούσεις ατάκες όπως «ούφουυ αγάπηη μα θέλω τον» ή την γνωστήν πασάρα «έσυ τι εν να έκαμνες στη θέση μου;;» βούρα φύε!

Bonus: Κρεβατομουρμούρα –  γιατί δεν υπάρχει μόνο στις μεγάλες ηλικίες, είναι και δικό μας “προνόμιο”!

2
Η ακαδημαϊκή μουρμούρα

Περήφανη μουρμούρα! Παίρνει το κατάλληλο ύφος, οπλίζει με τα ακαδημαϊκά εφόδια και δεν σταματά πουθενά. Έχει για κάθε πρόβλημα τη λύση ακόμα κι αν δεν γνωρίζει πραγματικά τίποτα από το θέμα!

Μιλάει ακατάπαυστα και στο ενδιάμεσο κάθε πρότασης, θα πετάξει κι ένα άσχετο απόφθεγμα από το τελευταίο βιβλίο που διάβασε για να σε πείσει!

3
Η πολιτική μουρμούρα

Επικίνδυνη Μουρμούρα! Στη χώρα μας το να ξεκινήσεις μια πολιτική συζήτηση μπορεί να έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις! Με την κατάσταση πλέον να έχει γίνει πλέον αρκετά δύσκολη έχουν πολλαπλασιαστεί οι «πολιτικοί αναλυτές» .

Αν ακούσεις ατάκες-κλειδιά όπως «Να σου πω εγώ ποιος φταίει» «Εψήφισες τζιαι ‘σύ τούν’ τον αχάπαρο;» είναι πιθανό ότι θα βρεθείς σε μια συζήτηση χωρίς αρχή, μέση και τέλος!

4
Η αθλητική μουρμούρα

Μουρμούρα Πονοκέφαλος! Αποτελεί πραγματικό εφιάλτη για κάποιον που δεν είναι φανατικά ενταγμένος/η στα αθλητικά δρώμενα του τόπου!

Είναι αλήθεια ότι ο κάθε Κύπριος φίλαλθος που σέβεται τον εαυτό του, κρύβει μέσα του έναν προπονητή. «Μα γιατί να παίξει 4-4-2 ο ηλίθιος; Εν θώρει οτι εν τράβα η ομάδα;;» «Φκάρτον τον άχρηστον εν κάμνει για τίποτε!»

Ατάκες γνώριμες -και από τις πιο «light»- που ακούγονται στα κυπριακά γήπεδα, σε σχέση με τα τόσαααα άλλα!

5
Μουρμούρα “χιονοθύελλα”

Μουρμούρα Τυφώνας! Ο χαρακτήρας που συνθέτει όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά! Δεν αφήνει πραγματικά τίποτα να πέσει κάτω και έχει άποψη για όλα. Από την πολιτική μέχρι την… αστροφυσική!

Συχνά αποτελεί την αιτία να γίνεται «φιόγκος» με όλους και με όλα! Παρόλ’ αυτά, η μουρμούρα αυτή, μπορεί να αποτελέσει δυνατή πηγή πληροφοριών!

Αυτοί είμαστε! Σε κάποια απο τις 5 ομάδες θα ανήκεις κι εσύ, όπως όλοι μας. Σε όλους μας έχει τύχει σε κάποια φάση της ζωής μας η γλώσσα μας να γίνει δρόμος διπλής κατεύθυνσης!

Δεν είναι ντρόπη, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Μην κρύβεσαι!

 

Δες επίσης: Οι 5+1 πιο σπαστικές συνήθειες της Κυπραίας μάνας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending