fbpx

5 λόγοι που πρέπει να ταξιδέψεις μόνος έστω μια φορά στη ζωή σου!

Στην Κύπρο, ως νοοτροπία, περιμένουμε την αναγνώριση των άλλων για να μετρήσουμε τις πράξεις μας. Παρατηρούμε για να σιγουρευτούμε πως ό,τι κάνουμε δεν το κάνουμε μόνοιμεν μας πουν τζιαι πελλούς.

Είμαστε όμως και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος. Βλέπουμε με μισό μάτι αυτόν που πάει cinema μόνος του ή  για ποτό χωρίς παρέα. Πόσο μάλλον κάποιον που θα ταξιδέψει μόνος. Έτσι; Έτσι κρυφά-κρυφά όμως ζηλεύκουμεν τον. Εμπνέει άλλο αέρα, αυτοπεποίθηση και ελευθερία.

Ένα ταξίδι “solo” είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάμεις στον εαυτό σου (μετά που το PS4 τζιαι το iPhone 7S φυσικά).

Μαζέψαμε τους καλύτερους λόγους για να ταξιδέψεις και να κατακτήσεις τον κόσμο μόνος*.

*Όι, εν μπορείς να πάρεις τη μάμα σου μαζί σου για να μαϊρεύκει.

 

1
Θα ζήσεις μια περιπέτεια

Ο κόσμος είναι δικός σου να τον κατακτήσεις, κάθε τόπος μια νέα ιστορία να δημιουργήσεις και να διηγηθείς.

2
Είσαι ελεύθερος να είσαι ο εαυτός σου

Kάνοντας αυτό που θέλεις (αν θέλεις) χωρίς συμβιβασμούς, αφού εσύ καθορίζεις το πού και το πότε.  Κουβαλάς μόνο τις δικές σου “βαλίτσες”.

3
Θα καταλάβεις πως “σπίτι” μπορεί να είναι παντού.

Ένας ξενώνας στο Παρίσι, ένα διώροφο με αγνώστους στο Βερολίνο, μια καμπίνα στον Yπερσιβηρικό. Σπίτι δεν είναι οι τοίχοι που μας περιτριγυρίζουν ούτε το σiκ σαλονάκι.

Σπίτι είναι εκεί που είμαστε ο εαυτός μας.

4
Δεν θα είσαι ο ίδιος όπως ξεκίνησες

Ο χρόνος που θα περάσεις μόνος και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσεις θα σε βοηθήσουν να πάρεις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή σου.

Το ταξίδι θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου, οι νέες γνωριμίες θα αποκαταστήσουν την πίστη σου στην ανθρώπινη καλοσύνη – τα μονοπάτια που θα ακολουθήσεις θα είναι πηγή έμπνευσης.

5
Αν όχι τώρα, πότε;

Πώς μπορείς να ξέρεις πού θα βρίσκεσαι σε λίγα χρόνια; Ποιες νέες ευθύνες και υποχρεώσεις θα έρθουν στη ζωή σου; Ποια προβλήματα θα σε εμποδίζουν από το να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι;

Έσσιει χάζι να σε πιάσουν τζιαι πούποτε για δουλειά στο μεταξύ.

Εσύ συμφωνείς ή διαφωνείς με ένα ταξίδι μόνος;

 

Δες επίσης: 10 must πράγματα για να κάνεις αν ταξιδέψεις στο κέντρο της Αθήνας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending