fbpx

Διάσημα λογότυπα με κρυμμένο μήνυμα που δεν ήξερες μέχρι σήμερα! (Part 1)

Σίγουρα όταν βγαίνεις έξω, θα συνάντησες πολλές φορές μπροστά σου κάποια διαφήμιση ή μια πινακίδα με διάφορα logos από μάρκες – είτε αυτοκινήτων, είτε ενδυμασίας, υποδημάτων και τεχνολογίας.

Κάποια από αυτά είναι πάρα πολύ γνωστά. Διερωτήθηκες όμως ποτέ τι σημαίνουν τα logos αυτά και αν κρύβουν κάποιο νόημα από πίσω τους;

Εμείς ψάξαμε το θέμα και σου παρουσιάζουμε πιο κάτω το νόημα από διάφορες διάσημες μάρκες. Enjoy!

 

1
Adidas

Όλοι ξέρουμε τη γνωστή μάρκα αθλητικών Adidas! Το όνομά της είναι εμπνευσμένο από τον δημιουργό της Adolf Dassler και το λογότυπό της αλλάζει συνεχώς με το καιρό, με κάτι να παραμένει το ίδιο. Πάντοτε υπάρχουν οι γνωστές σε εμάς τρεις ρίγες.

Στη συγκεκριμένη πιο πάνω εικόνα διακρίνεται ένα τρίγωνο που σχηματίζει ένα βουνό. Το βουνό αντιπροσωπεύει όλες τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αθλητές στη ζωή τους και να τις αντεπεξέλθουν.

2
Pinterest

Η διάσημη ιστοσελίδα Pinterest για “καρφίτσωμα” φωτογραφίων, ιστοσελίδων κτλ, κρύβει εξίσου ένα νόημα πίσω από το αρχικό της γράμμα “P“.

Στην ιστοσελίδα αυτή καρφιτσώνεις online τις φωτογραφίες σου και ότι άλλο θέλεις. Έτσι λοιπόν, παρατηρώντας καλύτερα το γραμμα “P” διακρίνουμε ένα εικονίδιο που παριστάνει καρφίτσα!

3
Evernote

Οι ελέφαντες είναι γνωστοί για την ισχυρή τους μνήμη και η ικανότητά τους να θυμούνται πρόσωπα και γεγονότα! Εξ’ ου και η διάσημη εφαρμογή για σημειώσεις Evernote έχει για λογότυπό της έναν ελέφαντα.

Στην άκρη του ενός του αυτιού διακρίνεται ένα διπλωμένο χαρτί για να το παρομοιάσει με τον τρόπο τον οποίο οι άνθρωποι διπλώνουν μια σελίδα για να θυμούνται κάτι να το διαβάσουν αργότερα.

4
Beats

Τα Beats είναι μια πολύ διάσημη εταιρεία παραγωγής ήχου που σχεδιάστηκε στην Αμερική και σίγουρα θα είδες αυτό το σήμα σε ένα κατάστημα τεχνολογικών ειδών!

Το γράμμα “B” που υπάρχει στο λογότυπο μοιάζει με φιγούρα ανθρώπου που φοράει ακουστικά! Ακριβώς όπως και τα ακουστικά αυτά, της αγαπημένης σου μάρκας σε μέγεθος.

5
Toblerone

Η αγαπημένη σοκολάτα του αεροδρομίου! Παράγεται στη Βέρνη της Ελβετίας και στο λογότυπο της υπάρχει μα σιλουέτα αρκούδας, αφού η Βέρνη είναι γνωστή και ως πόλη των αρκούδων! Είναι δηλαδή σαν το σήμα κατατεθέν της.

6
Coca-Cola

Πάμε τώρα σε ένα από τα πιο διάσημα αναψυκτικα ανά τον κόσμο! Αν δεν ξέρεις για αυτό το λογότυπο είναι καιρός να μάθεις και να το μοιραστείς με τους φίλους σου, αφού κάθε χρόνο βλέπεις και μια διαφήμιση υπερπαραγωγή.

Αν προσέξεις καλά το λογότυπο της συγκεκριμένης μάρκας θα παρατηρήσεις ότι υπάρχει μια ένωση μεταξύ των γραμμάτων “O” και “L” στο “Cola”. Αυτά τα γράμματα λοιπόν, σχηματίζουν τη σημαία της Δανίας. Η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτό το σήμα σε εκστρατείες μάρκετινγκ στη συγκεκριμένη Σκανδιναβική χώρα.

7
Amazon

Βλέποντας το λογότυπο της διάσημης εταιρίας “Amazon”, δεν φαίνεται να έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Αν το παρατηρήσεις πιο προσεκτικά όμως θα δεις πόση εξυπνάδα κρύβουν οι σχεδιαστές του συγκεκριμένου λογότυπου. Το πορτοκαλί βέλος που υπάρχει κάτω από την λέξη “Amazon” σχηματίζει ένα χαμόγελο!

Αυτό υποδηλώνει ότι η “Amazon” θέλει από τους πελάτες της να είναι ικανοποιημένοι από αυτήν. Επίσης το βέλος επεκτείνεται  από το “A” μέχρι το γράμμα “Ζ” και αυτό είναι ένας υπαινιγμός της εταιρείας ότι πωλεί όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα από το A μέχρι το Ω! Δηλαδή στα αγγλικά από το “A-Z”! Έξυπνη σκέψη έτσι;

Πώς σου φάνηκε ο τρόπος σκέψης των σχεδιαστών λογοτύπων; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending