fbpx

Οι 4 κυριότερες διαφορές ανάμεσα σε καθολικούς και ορθόδοξους χριστιανούς!

Πάντα είχαμε την απορίαΠοιες εν οι διαφορές ανάμεσα σε καθολικούς και ορθόδοξους Χριστιανούς;

Οι καθολικοί τζιαι οι ορθόδοξοι πιστεύκουν στον χριστιανισμό, γιατί έχουν διαφορές; Αν έσσιεις τζιαι εσύ την ίδια απορία, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω…

Ας λύσουμε τις απορίες μας:

1
Το αλάθητο του Πάπα

Pope Francis gestures during the rite of acceptance into the catechumenate at a prayer service with the catechumens in St. Peter’s Basilica at the Vatican. Nov. 23. (CNS photo/Giampiero Sposito, Reuters) (Nov. 25, 2013)

Οι καθολικοί πιστεύουν ότι ο Πάπας σε ότι και να πει έχει πάντα δίκαιο… Βέβαια δεν στηρίζεται κάπου τούτο. Στην ορθόδοξη εκκλησία υποστηρίζεται ότι αλάθητοι είναι μόνο οι Οικουμενικές Σύνοδοι.

2
Σταυρός με 5 δάχτυλα αντί 3

Μπορεί  να σου εμάθαν που μωρό να κάμνεις το σταυρό σου με 3 δάχτυλα αλλά οι καθολικοί κάνουν τον σταυρό του με 5 δάχτυλα. Αυτό συμβαίνει επειδή το τέταρτο δάκτυλο συμβολίζει την Παναγία και το 5ο τον Πάπα.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί κάμνουν το με 3 επειδή κανένας άλλος άνθρωπος δεν στέκεται δίπλα από τον Θεό (άρα συμβολίζει την Αγία Τριάδα: Πατήρ, Υιό και Άγιο Πνεύμα).

3
Βάπτιση

saltandlighttv.org

Στους καθολικούς δεν γίνεται η συνηθισμένη βάπτιση που γίνεται στην ορθόδοξη εκκλησία. Ναι, δεν γίνεται εκείνο που βουττούν το μωρό τέλια μες στην κολυμπήθρα.

Απλά ραντίζουν τον βαπτιζόμενο, λίγο πάνω στο κεφάλι! Όμως η λέξη βαπτίζω σημαίνει βυθίζω μέσα στο νερό..

4
Η αγαμία στους κληρικούς

ncronline.org

Καταρχάς, κληρικός είναι ο γνωστός σε εμάς πάτερ. Οι καθολικοί υποχρέωναν τους κληρικούς την αγαμία, αντίθετα με τους ορθόδοξους που με βάση την Καινή Διαθήκη, ο κληρικός έχει την επιλογή να ζήσει παντρεμένος, ή αν θέλει έχει και την επιλογή της αγαμίας!

Ήξερες τα πιο πάνω δεδομένα και διαφορές μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending