fbpx

Μάθε πώς μπορείς να κάνεις “Βrand” τον εαυτό σου!

Μέχρι πρόσφατα είχαμε συνηθίσει να ακούμε, να βλέπουμε και να επεξεργαζόμαστε μάρκες οι οποίες ήταν κατά κύριο λόγο συνδεδεμένες με προϊόντα, όπως π.χ. η Coca Cola που… πάει με όλα.

1
Τι είναι όμως η δημιουργία “branding”;

Η διαδικασία κτισίματος μια μάρκας είναι το λεγόμενο branding, που αποτελεί ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών που επικοινωνούν προς τα έξω το προϊόν/υπηρεσία με ένα όνομα ή και σύμβολο και δημιουργούν αξία στο μυαλό του πελάτη.

Τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί του branding προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω και άρχισαν να εφαρμόζουν τις αρχές του branding και σε ατομικό επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι το branding μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα, εταιρείες, προϊόντα ή υπηρεσίες, για όσο διάστημα υπάρχει συναλλαγή μεταξύ των ανθρώπων.

2
Τι περιλαμβάνει το “Personal Branding”;

Η εφαρμογή του branding σε ατομικό επίπεδο, τo Personal Branding δηλαδή, έχει να κάνει με τη δημιουργία και προβολή μιας προσωπικής-επαγγελματικής μάρκας και εικόνας.

Είναι γεγονός, ότι είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, ο καθένας από εμάς έχει ήδη ένα Personal Brand (προσωπική μάρκα).

3
Η προσωπική μας μάρκα δεν έχει να κάνει με το τι νομίζουμε εμείς για τον εαυτό μας, αλλά το τι βλέπουν και αντιλαμβάνονται οι άλλοι για εμάς.

Αν θέλουμε να καταλάβουμε πού μας τοποθετεί ο κόσμος, αρκεί και μόνο να παρατηρήσουμε την αναγνωρισιμότητα μας, το πόσο ο κόσμος εμπιστεύεται τις υπηρεσίες μας, το τι ταμπέλα μας βάζει, τον τρόπο που μας συμπεριφέρεται, μας συστήνει και τη συχνότητα με την οποία μας αναζητά.

Με βάση τα πιο πάνω, η διαδικασία του Personal Branding είναι ουσιαστικά η δημιουργία μιας προσδοκίας στο μυαλό των γύρω μας, μια εικόνα του εαυτού μας η οποία υπόσχεται πολλά και αποτελείται από την εμφάνισή μας, τον τρόπο που μιλάμε, που περπατάμε, την εκπαίδευσή μας, τη συμπεριφορά μας, αλλά και την επιλογή των ατόμων με τα οποία συναναστρεφόμαστε.

4
Γιατί είναι αναγκαία η δημιουργία του “Personal Branding”;

Η αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας αξιομνημόνευτης προσωπικής μάρκας και εικόνας είναι μεγάλη για την επίτευξη των όποιων επαγγελματικών και προσωπικών στόχων έχουμε.

Το Personal Branding δεν εφαρμόζεται μόνο σε άτομα που έχουν πολλούς «ακόλουθους» ή που είναι γνωστές προσωπικότητες. Ακόμη και χωρίς ένα μεγάλο ακροατήριο, κάποιος μπορεί  και πρέπει να χτίσει μια ισχυρή προσωπική μάρκα.

5
Η σημασία της ολοκληρωμένης προσέγγισης

Φυσικά, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για το χτίσιμο της προσωπικής μάρκας επιβάλλεται, αφού χωρίς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, τα αποτελέσματα που θα πάρουμε θα είναι ελλιπή και ίσως απογοητευτικά, σε σχέση με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας.

Εννοείται ωστόσο, ότι η διαδικασία του personal branding είναι αποτελεσματική μόνο όταν υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο προσωπικό σύστημα αξιών ενός ατόμου, το χαρακτήρα την προσωπικότητα και στο τι προβάλλει προς το έξω.

Δες επίσης: Δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα… ή μήπως υπάρχει;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending