fbpx

Ο Χριστόδουλος σπουδάζει Οινολογία και μας εξήγησε τι ξεχωρίζει στη σπουδή του!

Με μια από τις πιο ασυνήθιστες σπουδές επέλεξε να ασχοληθεί ο Κύπριος φοιτητής από την ΚυπερούνταΧριστόδουλος Ξενοφώντος.

Συγκεκριμένα, ο Χριστόδουλος, πρωτοετής φοιτητής, σπουδάζει Οινολογία στην Ελλάδα και μας εξηγεί τι κερδίζει μέσα από την επιλογή του, να σπουδάσει αυτό που αγαπά!

Πάμε να δούμε όσα μας έχει πει:

 

Αρχικά Χριστόδουλε, γιατί επέλεξες να σπουδάσεις Οινολογία;

Επέλεξα να σπουδάσω Οινολογία γιατί από μικρός μου άρεσε να ασχολούμαι με τα κρασιά και γενικά με τα διάφορα αλκοολούχα ποτά. Έτσι, ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτά που αγαπώ!

Σε ποιο Πανεπιστήμιο φοιτάς; Περίγραψε μας μερικές από τις δραστηριότητες στις οποίες έχεις λάβει μέρος κατά τη διάρκεια του 1ου έτους των σπουδών σου.

Φοιτώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Μερικές από τις δραστηριότητες μας είναι παραγωγή κρασιού και μπύρας, η γευσιγνωσία κρασιού, η συμμετοχή σε ενδιαφέροντα σεμινάρια γευσιγνωσίας και σε εκθέσεις οίνων!

Κατά τη γνώμη σου τι είναι αυτά που κερδίζει ένας φοιτητής σε αυτό τον κλάδο;

Ένας φοιτητής του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, κερδίζει πάρα πολλά! Απασχολείται είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες με τη μελέτη, την έρευνα και την εφαρμογή της τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και σε ειδικούς τομείς της Οινολογίας και της τεχνολογίας των ποτών.

Ποια επαγγέλματα σχετίζονται με τη σπουδή σου;

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτό που σπουδάζω, εντούτοις, ένας απόφοιτος του κλάδου μου. Όμως κάποιος μπορεί να εργαστεί ως χημικός ή μικροβιολόγος επιχειρηματίας, σερβιτόρος, σομελιέρ και γενικά με κάθε επάγγελμα που σχετίζεται με τα κρασιά!

Πιστεύεις ότι η Οινολογία έχει μέλλον στην Κύπρο;

Ναι, πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον στην Κύπρο λόγω και του κλίματος και της γεωγραφικής θέσης του νησιού μας! Υπάρχουν δηλαδή όλα τα απαραίτητα εφόδια για να προέλθει αρκετή εξέλιξη στον τομέα του οίνου, στην αμπελουργία και γενικά στην τεχνολογία ποτών!

Θα παρότρυνες και άλλους νέους να φοιτήσουν στον ίδιο κλάδο με εσένα και γιατί;

Φυσικά και θα τους παροτρύνα, φτάνει όμως να έχουν το μεράκι και την αγάπη για το κρασί!

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, είσαι πάντα κερδισμένος!

Eπίσης είναι αξιοσημείωτο πως όσο περισσότερους οινολόγους έχει το νησί μας, τόσο πιο ψηλά θα βρίσκεται και η ποιότητα των αλκοολούχων ποτών!

 

Ευχαριστούμε Χριστόδουλε για αυτή την όμορφη συνέντευξη και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον 🙂

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending