fbpx

5 ομάδες που άλλαξαν το έμβλημα τους!

Έμβλημα, σήμα. Όπως θέλετε πείτε το. Ένα είναι σίγουρο: Πρόκειται για την ταυτότητα της κάθε ομάδας και μαζί με τα χρώματα της είναι τα κυριότερα διακριτικά της. Πάμπολλες είναι, άλλωστε, οι ομάδες που επέλεξαν μέσα στο σήμα τους να υπάρχουν και στοιχεία που είναι συνώνυμα με την ιστορία του συλλόγου!

Τελευταία και στα πλαίσια αυτού που αποκαλούμε “μοντέρνο ποδόσφαιρο”, οι ομάδες επενδύουν όλο και περισσότερα λεφτά στο μάρκετιγκ τους, στον τρόπο που πλασάρουν το όνομα τους. Έτσι, αρκετές ομάδες προχώρησαν και σε αλλαγή του εμβλήματος του προκειμένου να είναι πιο αναγνωρίσιμο και να πουλά περισσότερο.

Τελευταίο παράδειγμα η Juventus (δείτε την κύρια φωτογραφία του άρθρου) με τα σχόλια για αυτή την αλλαγή να διαφέρουν ανάλογα με την οπτική του καθενός. Η  “Μεγάλη Κυρία”, όμως, του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν είναι η μόνη που προχώρησε σε άλλαγή σήματος.

Με μια βόλτα στο ίντερνετ, ανακαλύψαμε άλλες 5 ομάδες που άλλαξαν το έμβλημα τους και σας τις παρουσιάζουμε!

 

1
West Ham

Τα “σφυριά” άλλαξαν φέτος έμβλημα με αφορμή την μετακόμιση στο νέο τους γήπεδο. Αφαιρέθηκε το κάστρο Boleyn αφού πλέον μετακόμισαν μακριά από αυτό. Προστέθηκε η λέξη “Λονδίνο” για να εδραιώσει την ομάδα στον διεθνή χώρο πιο εύκολα ενώ το σαφώς πιο μινιμαλιστικό σχέδιο δημιουργήθηκε για να δίνει άμεσα την αίσθηση πως “είναι της West Ham”, σύμφωνα με το τμήμα μάρκετιγκ των Λονδρέζων!

2
Everton

Το σήμα των “ζαχαρωτών” κατάντησε κάτι σαν ανέκδοτο τα τελευταία χρόνια. Μέχρι πριν 2 χρόνια το έμβλημα ήταν αυτό αριστερά. Την περίοδο 2015 – 16 οι διοικούντες της ομάδας του Merseyside αποφάσισε να αλλάξει το έμβλημα αφαιρώνοντας αρκετά στοιχεία (μεσαίο έμβλημα).

Η αλλαγή, βέβαια, έφερε αρκετές αντιδράσεις από τους οπαδούς των μπλε. Οι αντιδράσεις ανάγκασαν την διοίκηση της Everton να κάνει γκάλοπ το περασμένο καλοκαίρι ζητώντας από τους οπαδούς να αποφασίσουν εκείνοι για το σήμα της ομάδας. Το αποτέλεσμα είναι το σήμα δεξιά που είναι ουσιαστικά μια μίξη των δύο αλλά θυμίζει σαφέστατα το αρχικό!

3
AS Roma

Το 2014, με την συμπλήρωση 86 χρόνων ζωής, η Roma αποφάσισε να αλλάξει το έμβλημα της προχωρώντας σε τολμηρές αλλαγές (σήμα αριστερά). Η λύκαινα όπως και οι Ρώμος και Ρωμύλος μοιάζουν πολύ “φτιαχτοί” σε υπολογιστή ενώ τα αρχικά ASR μετατράπηκαν σε Roma 1927. Ο λόγος αλλαγής του σήματος, σύμφωνα με το τμήμα μάρκετιγκ των Ρωμαίων, ήταν αφενός για να τιμηθεί η σύνδεση της ομάδας με την Ρώμη και αφετέρου για να αντανακλά την αναγνωρισιμότητα του συλλόγου στην Ιταλία και παγκόσμια.

4
Manchester City

Τον Δεκέμβριο του 2015, οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ αποφάσισαν να στραφούν προς την παράδοση αλλάζοντας σχεδόν ολοκληρωτικά το έμβλημα που έφεραν στις φανέλες τους από το 1997. Από το παλιό σήμα έμεινε μόνο το καράβι, σύμβολο του καναλιού του Μάντσεστερ ενώ στο νέο προστέθηκε και το 1894 (ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου) όπως και το τριαντάφυλλο του Lancashire.

Αξίζει να αναφερθεί πως το νέο σήμα των “πολιτών” μοιάζει αρκετά με το σήμα που φορούσαν μέχρι το 1997 μετά από απαίτηση των οπαδών τους.

5
Tottenham

Το σήμα αριστερά κοσμούσε την φανέλα της ομάδας του Λονδίνου για μια εικοσαετία και βάλε (1983 – 2005)! Το νέο σήμα, όμως, που παρουσιάστηκε το 2006 μοιάζει περισσότερο στο πρώτο σήμα που χρησιμοποίησε ο σύλλογος. Από τις περιπτώσεις που το πιο μινιμαλιστικό σχέδιο είναι και καλύτερο!

Εσένα σου άρεσαν οι αλλαγές στα σήματα των ομάδων;

 

Δες επίσης: Τα γήπεδα της “εγκατάλειψης”! (videos)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending