fbpx

5 τρόποι για να κάνεις το Instagram σου πιο δυνατό! (Part 1)

Νομίζω πως όλοι ξέρουμε πως ένα από τα δυνατότερα μέσα δικτύωσης -αν όχι το δυνατότερο- είναι το Instagram! Πολλοί έκτισαν τις καριέρες τους ή βρήκαν δουλειά μέσα από το Instagram. Γι’ αυτό κι εμείς καλό είναι να επενδύσουμε στο Instagram μας!

Μετά από αρκετή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο, σε αρκετά sites και blogs που μελετούν το Instagram, κατέληξα στα 5 πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να  κάνεις για να αναπτύξεις το Instagram σου! Stay tuned γιατί έρχεται και 2ο part εννοείται!

Δες τα εδώ: 

1
Content

Πρέπει το Instagram σου να αποκτήσει στοιχεία από το δικό σου προσωπικό χαρακτήρα και όσα σου αρέσουν. Αν για παράδειγμα πηγαίνεις συχνά ταξίδια τότε φρόντισε να βγάλεις αρκετές φωτογραφίες, τοπία, αξιοθέατα. Μπορείς το κάθε αξιοθέατο να το βγάλεις από διάφορες οπτικές γωνίες έτσι ώστε να έχεις άφθονο υλικό για να “ποστάρεις“!

2
Edit φωτογραφιών

Φρόντισε να κάνεις edit τις φωτογραφίες σου με το ίδιο πρόγραμμα ή με τις ίδιες ρυθμίσεις. Δηλαδή φρόντισε η φωτεινότητα (brightness) και η αντίθεση (contrast) να είναι πάντα η ίδια. Αν έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα που κάνεις edit τις φωτογραφίες, τότε να τις κάνεις όλες με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να μην καταλάβεις και τεράστια διαφορά στις πρώτες φωτογραφίες, αλλά θα με τον καιρό (όταν ανεβάσεις περίπου 9 φωτογραφίες) θα παρατηρήσεις μια ομοιομορφία στις φωτογραφίες σου.

3
 Συχνότητα φωτογραφιών 

Τουλάχιστον 1-3 φορές την εβδομάδα πρέπει να ανεβάσεις φωτογραφία! Αν είσαι insta-maniac τότε πρόσεχε να μην “ποστάρεις” πάνω από 2 φωτογραφίες την ημέρα. Να ξέρεις ότι πάνω από 3 φωτογραφίες την μέρα σε κάνουν να χάνεις followers. Εκτός κι αν είσαι η Chiara Ferragni και έχεις 7,9 εκατομμύρια followers και δεν σε νοιάζει αν χάσεις λίγες εκατοντάδες ?!

4
Σύνδεσε το Instagram σου με το Facebook

Σίγουρα έχεις περισσότερους φίλους στο Facebook, παρά στο Instagram (τουλάχιστον οι περισσότεροι)! Φρόντισε οι φίλοι σου στο Facebook να μπορούν να σε βρουν και στο Instagram! Όταν συνδέσεις τους 2 λογαριασμούς σου, τότε φτάνει μια ειδοποίηση σε όλους τους φίλους σου στο Facebook ότι έκανες Instagram. Επίσης κάνοντας share φωτογραφίες σου από το Instagram και στο Facebook, τότε μπορούν εύκολα οι φίλοι σου να πατήσουν πάνω στη φωτογραφία σου και να μεταφερθούν στο Instagram σου!

5
Τι ώρα να “ποστάρεις” τις φωτογραφίες σου;

Μέσα από έρευνες που έγιναν φάνηκε ότι οι καλύτερες ώρες για να ανεβάσεις φωτογραφία τις καθημερινές είναι το μεσημέρι μεταξύ 11:00-13:00 (lunch break) και στις 19:00-21:00 το βράδυ. Φύλαξε τα δυνατά σου posts για το Σαββατοκυρίακο στις ίδιες ώρες με τις καθημερινές. Οι μόνες ώρες που καλύτερα να αποφεύγεις να ανεβάσεις οτιδήποτε είναι μεταξύ 15:00-16:30.

Ακολούθησε αυτά τα tips και θα δεις μεγάλη διαφορά!
Ετοιμάσου για το 2ο part με άλλα 5 tips!


Διάβασε επίσης: Τα έμαθες; Έφτασαν τα Instagram stories!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending