fbpx

Ήξερες γιατί και πώς ξεκίνησαν να πωλούνται τα ποπ κορν στο cinema;

Για πολλούς από εμάς αποτελεί το κίνητρο για να πάμε να παρακολουθήσουμε μια ταινία στις αίθουσες των κινηματογράφων. Για άλλους είναι το πρόβλημα που τους οδηγεί στο να προτιμήσουν να δουν μια ταινία στο laptop.

Αυτό δεν είναι άλλο από το ποπ κορν, ή αλλιώς ο ενοχλητικός ήχος (κρτς κρτς) που ακούγεται από τo πισινό κάθισμα.

Έχουμε, όμως αναρωτηθεί ποτέ γιατί πωλούν ποπ κορν έξω από τις αίθουσες του κινηματογράφου; Το έψαξα για εσένα.

Μάθε γιατί και πώς ξεκίνησε η πώληση ποπ κορν:

1
Παλιά φθηνή Αμερικανιά

Το ποπ κορν πρωτοεμφανίστηκε στις Η.Π.Α. το 1840. Ευρύτερα γνωστό έγινε το 1930 εξαιτίας του χαμηλού του κόστους, αφού εκείνη την εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονταν κάτω από τη φτώχια που έφτασε με το οικονομικό κραχ.

2
Την εποχή εκείνη, το πιο διαδεδομένο και προσιτό -για τα δεδομένα της εποχής- μέσο ψυχαγωγίας, ήταν ο κινηματογράφος

Έξω από τους κινηματογράφους, πλανόδιοι πωλητές, έστηναν πάγκους και πωλούσαν φθηνά σνακ στους θεατές. Το σνακ αυτό δεν είναι άλλο από τα ποπ κορν, που αρκετά αγοράζονταν σε πολύ χαμηλή τιμή.

3
Αρχικά, οι ιδιοκτήτες των αιθουσών δεν επεθυμούσαν τα ποπ κορν στις αίθουσες, αφού ενοχλούνταν με την έντονη μυρωδιά και τον θόρυβο

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, υπήρχε έλλειψη της ζάχαρης λόγω αποστολής στον στρατό, άρα και των αναψυκτικών και καραμελών. Έτσι, τα ποπ κορν βρήκαν την ευκαιρία να απογειωθούν και να κυριαρχήσουν μέχρι και σήμερα στις αίθουσες των κινηματογράφων, μιας και δεν υπήρχε πλέον έλλειψη στο αλάτι και το καλαμπόκι.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες βλέποντας την μεγάλη απήχηση, αναγκάστηκαν να βάλουν στις αίθουσες τα ποπ κορν και πλέον τα έφτιαχναν οι ίδιοι για τους πελάτες τους.

Το πιστεύεις ότι μια οικονομική κρίση ευθυνόταν για την εισαγωγή του ποπ κορν στους κινηματογράφους;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending