fbpx

Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ προωθούν τη σωστή διατροφή και τον υγιή τρόπο ζωής μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Παιδί, Διατροφή και Υγεία»

Η προώθηση της σωστής διατροφής και υγείας στα παιδιά βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ κατά τη χρονιά 2017 μέσα από το πρόγραμμα «Παιδί, Διατροφή και Υγεία» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και παιδιά για τα πλεονεκτήματα της ισορροπημένης διατροφής και άσκησης, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία. Κύριοι άξονες του προγράμματος είναι η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, η συνεχής και συστηματική διατροφική εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγείας και άσκησης που αποσκοπούν στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής για τα παιδιά.

Μέσω του Προγράμματος, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ παρέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένου πλάνου διατροφής για 2.000 παιδιά, ηλικίας 9 μέχρι 12 ετών, από εγκεκριμένα μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.

Διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και κλινικοί διαιτολόγοι, θα δέχονται για προσωπικές συνεδρίες στα γραφεία τους, όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Βάσει του καθημερινού προγράμματος διατροφής του κάθε παιδιού, αλλά και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που θα πραγματοποιούνται, ο διαιτολόγος/διατροφολόγος/κλινικός διαιτολόγος θα ετοιμάζει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για κάθε παιδί και θα του δίνει συμβουλές υγιεινής διατροφής. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μια δωρεάν συνεδρία για κάθε παιδί και δωρεάν ζύγισμά για ένα μήνα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης / Social Family σε όλες τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, όπου οι γονείς θα πρέπει να παρουσιάσουν αντίτυπο από το Πιστοποιητικό Γέννησης ή ταυτότητα του παιδιού. Το Πρόγραμμα ισχύει για τους πρώτους 2.000 μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Η Assistant Marketing Manager των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Νατάσα Κωνσταντινίδου ανέφερε σχετικά: «Ευελπιστούμε ότι με το εν λόγω Πρόγραμμα θα κατορθώσουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών για τη σημασία της σωστής διατροφής και άσκησης ώστε να ελαττωθούν ή ακόμα καλύτερα να αποφευχθούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την ενήλικη ζωή».

Από πλευράς της η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, Ελένη Ανδρέου, δήλωσε: «H παιδική ηλικία λοιπόν είναι αυτή στην οποία μπαίνουν τα θεμέλια για τη σωστή ανάπτυξη και για την καλή υγεία, ενώ η σχολική περίοδος είναι η καταλληλότερη για να μπουν τα θεμέλια όχι μόνο της πνευματικής καλλιέργειας και παιδείας, αλλά και οι βάσεις της υγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς. Η υγιεινή διατροφή των παιδιών έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της δυνατότητας μάθησης και σχολικής επίδοσης, την ενδυνάμωση της θετικής εικόνας για το σώμα τους και την αύξηση της αυτοπεποίθησής τους».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending