fbpx

4 καθημερινά λάθη που κάνουν ζημιά στο laptop σου!

Ο φορητός υπολογιστής, ή αλλιώς το laptop μας, είναι ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Είτε για εργασία, για ενημέρωση είτε για ψυχαγωγία, αποτελεί ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο.

Πολλές φορές όμως κάνουμε λάθη στη χρήση του, που του προκαλούν ζημιά.

Κάποια από αυτά τα λάθη είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά, γι’ αυτό είναι καλό να τα προσέξεις!

Δες τα πιο κάτω:

 

1
Μεταφέρεις το laptop σου λάθος!

Συνήθως, το ρίχνεις σε μια βαλίτσα, χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Άλλες φορές, το μεταφέρεις από το ένα δωμάτιο στο άλλο, κρατώντας το με το ένα χέρι. Η ζημιά που γίνεται κάθε φορά είναι σημαντική.

Να αρπάζεις το laptop σου από την οθόνη ή να το κρατάς με τρόπο που πιέζεις τον “εγκέφαλο” του είναι επίσης ενέργειες που αργά, αλλά σταθερά μειώνουν τη ζωή του υπολογιστή. Βρες μια cool τσάντα μεταφοράς για το laptop σου εδώ.

2
“Ψήνεις” το laptop σου!

Χρησιμοποιείς το laptop σου πάνω στο κρεβάτι; Το βάζεις πάνω σε βιβλία για να βλέπεις καλύτερα την αγαπημένη σου σειρά; Φράσσεις με οποιοδήποτε τρόπο το ανεμιστηράκι του (το γνωστό fan);

Αν η απάντηση στις πιο πάνω ερωτήσεις είναι θετική, τότε προκαλείς υπερθέρμανση στον υπολογιστή σου και αργά ή γρήγορα θα τον καταστρέψεις! Βρες  εδώ cooling pads για να διατηρείς χαμηλή τη θερμοκρασία του laptop σου!

3
Κακομεταχειρίζεσαι τον φορτιστή!

Αν διπλώνεις πολλές φορές το καλώδιο του φορτιστή ή φορτίζεις το laptop σε δύσκολες γωνιές τότε του προκαλείς ζημιά. Επίσης, αν υπερφορτίζεις την μπαταρία, δηλαδή διατηρείς τον φορτιστή συνδεδεμένο, ακόμα και αν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, τότε ελαχιστοποιείς τη ζωή του laptop σου! Βρες φορτιστή για το laptop σου εδώ.

4
Χρησιμοποιείς το laptop σου χωρίς antivirus!

Να “τρέχεις” το laptop χωρίς προστασία από ιούς και άλλα malware, είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να κάνεις. Εκθέτεις τον υπολογιστή σε πολλούς κινδύνους, που σιγά – σιγά θα του κάνουν ζημιά που δεν θα διορθώνεται. Βρες ένα καλό antivirus εδώ.

Εσύ κάνεις αυτά τα λάθη με τον υπολογιστή σου;

 

Δες επίσης: Οι πιο χρήσιμες συντομεύσεις του πληκτρολογίου σου που ίσως δεν ήξερες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending