fbpx

Όσα μας εντυπωσίασαν από το 1ο Youth Leadership Forum Cyprus!

Πριν λίγες μέρες (27/01/2017), πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το πρώτο Youth Leadership Forum Cyprus.

Αυτή η αξιόλογη εκδήλωση, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, από τις οργανώσεις: Youth Business Network και European Students for Liberty. To StudentLife ήταν ένας από τους  χορηγούς που στήριζαν αυτή τη σημαντική εκδήλωση και δεν μπορούσαμε να μην παρευρεθούμε σε αυτή.

Η Εύη Οικονομίδου – Chief Content Creator στο StudentLife, μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντίνου, ιδρυτή του Youth Leadership Forum

Ομιλητές στο συνέδριο ήταν επιχειρηματίες, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και ακτιβιστές. Το Youth Leadership Forum είχε σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς ηγέτες της Κύπρου, να ακούσουν τις ιστορίες και τις εμπειρίες των ομιλητών και να ανταλλάξουν αποτελεσματικές πρακτικές για την ηγεσία σε όλους τους τομείς.

Δες πιο κάτω όσα έγιναν στο πρώτο Youth Leadership Forum Cyprus:

 

1
Σημαντική ανταπόκριση του κοινού

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, ανεξαρτήτου ηλικίας ή σπουδών. Φοιτητές, επιχειρηματίες, νέοι ηγέτες ήταν μαζεμένοι στον ίδιο χώρο με κοινό σκοπό: Να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν αντίστοιχα.

2
Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης

Παρουσιαστές ήταν δύο πολύ καταξιωμένα άτομα: Ο Παναγιώτης Κρασιάς, ειδικός σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα και ένας από τους 350 καλύτερους νεαρούς ηγέτες του κόσμου το 2016, συνόδευσε την Άντρεα Καρλετίδου, αντιπρόεδρο του Youth Business Network Cyprus.

3
Εισαγωγή και καλωσόρισμα έκανε ο Γιάννης Κωνσταντίνου

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου είναι ένας ενεργός νέος, γεμάτος όνειρα και πρωτότυπες ιδέες για την ενεργή συμμετοχή των νέων σε δραστηριότητες. Είναι ο δημιουργός τους Youth Leadership Forum Cyprus και πρόεδρος του Youth Business Network Cyprus.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε ότι πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται εκδηλώσεις από τους νέους, για τους νέους. Η συγκεκριμένη ιδιωτική πρωτοβουλία αφορούσε όλους τους νεαρούς ηγέτες της Κύπρου. Κύριος στόχος του Youth Leadership Forum Cyprus είναι να καταστεί θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Έκλεισε με την ερώτηση της εκδήλωσης: “Τελικά ηγέτης γεννιέσαι ή γίνεσαι;

4
 Η καθηγήτρια του Παν. Κύπρου, Δρ. Ελένη Σταύρου-Κωστέα

Η Δρ. Ελένη Σταύρου-Κωστέα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια σε θέματα Διοίκησης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των ηγετών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι ηγέτες μπορούν να κάνουν την κάθε κοινωνία πιο αξιόλογη και κοινωνική.

5
Ο Γιώργος Πολυκάρπου

Ο Γιώργος Πολυκάρπου είναι αντιπρόεδρος του Cyprus Youth Council. Τόνισε πως πρέπει όλοι να ονειρευόμαστε και να στοχεύουμε. Όπως ανέφερε, είναι προτιμότερο να είσαι “dreamer” παρά να μην κάνεις εντελώς τίποτα.

6
 Η φοιτήτρια Έλενα Κελλίρη

Η Έλενα Κελλίρη είναι φοιτήτρια Χημείας στο Παν. Κύπρου και Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών. Η Έλενα τόνισε πως οι αλλαγές πρέπει να γίνονται από τους νέους και πως μια μικρή αλλαγή στη ζωή του καθενός μπορεί να φέρει τη γενική αλλαγή στον κόσμο.

Επίσης, τόνισε πως το να είναι κάποιος εθελοντής είναι κάτι πολύ σημαντικό, μιας και ο καθένας μπορεί να μάθει αλλά και να κερδίσει πολλά.

7
Ο Αναστάσιος Βασιλείου

Ο Αναστάσιος Βασιλείου, είναι αντιπρόεδρος του Youth Business Network. Ο ίδιος έκανε έντονη την προτροπή του για όλους όσοι ήταν στην εκδήλωση, να ανδράξουν ό,τι είχαν να ακούσουν από τους νέους ηγέτες της εκδήλωσης.

8
Η Λευκή Παντελή

Η Λευκή Παντελή είναι ειδική σε θέματα Φύλου, Νεαρή Πρέσβης της Κύπρου, μέλος του ΚΟΑ (Επιτροπή Ισότητας), και ακτιβίστρια. Η ίδια τόνισε τη σημαντικότητα της ηγεσίας από τις γυναίκες, που μπορούν να φέρουν την αλλαγή. Αυτή θα έρθει όταν οι γυναίκες συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων.

Τόνισε επίσης, πως η ίδια βίωσε διακρίσεις στο γυναικείο φύλο και σε επαγγέλματα. Από τις εμπειρίες της, εξήγησε πως οι γυναίκες δεν διεκδικούν επειδή δεν βλέπουν γυναίκες σε ιεραρχικές θέσεις. Τέλος, κατέληξε ότι όλοι πρέπει να αποκτήσουν μόρφωση και εμπειρίες, αναφέροντας πως “Αν δεν υπάρχει πρότυπο, δημιουργήστε το εσείς!

9
Η Χαρίκλεια Γιάγκου

Συγκινημένη η Χαρίκλεια Γιάγκου ξεκίνησε τη δική της ομιλία. Η Χαρίκλεια είναι απόφοιτη Πολιτικών Επιστημών και πρώην αθλήτρια στοίβου. Τόνισε τη δύναμη ψυχής σημαντικών αθλητών, καθώς και τη δύναμη της θέλησης, μέσα από αξιόλογες ιστορίες. Έκλεισε λέγοντας: “Όπου υπάρχει το θέλω, υπάρχει και το μπορώ“.

10
Ο Γιώργος Φυλακτού

Ο Γιώργος Φυλακτού είναι διευθυντής στο “XENION HIGH SCHOOL”. Η ομιλία του αφορούσε την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες σε μαθητές. Τόνισε πως είναι καθήκον όλων μας να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να κινούμαστε “outside of the box“.

11
Η Μαρία Γιάννου

Η Μαρία Γιάννου είναι δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης, Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό Πολιτικού Μηχανικού και υποψήφια διδακτορικού. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στον ορισμό του ηγέτη από την παιδική ηλικία – δηλαδή στο πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να βοηθήσουν τα παιδιά από νωρίς, μέσω διάφορων εκπαιδευτικών μεθόδων.

12
Ο Λοΐζος Λοΐζου

 Ο Λοΐζος Λοΐζου είναι Managing Director της εταιρείας Sharelink Securities & Financial Services Ltd.  Ο ίδιος τόνισε τις λέξεις “win, friends, influence, people” από την παρουσίαση του.

Έδωσε επίσης τον ορισμό του “leader” και αναφέρθηκε στο ότι πρέπει να δίνουμε και να παίρνουμε “έμπνευση”. Η ομαδικότητα δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον ίδιο. Τελειώνοντας, ανέφερε: “The leader is not the answers. He/she is showing the way to the answer“.

13
Η Μαρία Χριστοδούλου

Η Μαρία Χριστοδούλου είναι μέλος της LGR Lobbying Committe και υπεύθυνη για το Trans Group της Κύπρου. Μέσα από την ομιλία της έδωσε σημμασία στη διαφορετικότητα και την ηγεσία. Σύμφωνα με την ίδια, όλοι οι νέοι είναι διαφορετικοί αλλά ίσοι.

Η συνεργασία της με νέους από όλη την Ευρώπη, τη βοήθησε να κατανοήσει και τη σημασία των νέων ηγετών της Κύπρου. Έκλεισε την ομιλία της αναφέροντας πως “Οι νέοι ηγέτες ξεχωρίζουν για τη διαφορετικότητα τους“.

14
Η Ξένια Κωνσταντίνου

Η Ξένια Κωνσταντίνου έχει πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες, μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και εργάζεται στο Παν. Κύπρου ως λειτουργός έρευνας (προγράμματα έρευνας, εκπαίδευσης και κινητικότητας ερευνητών). Εξήγησε στην ομιλία της πως το να είσαι δημοφιλής (popular) είναι εύκολο στις μέρες μας, ειδικά με τη βοήθεια των social media. Όμως ο λαϊκισμός (populism) είναι αρνητικός για την κοινωνία μας.

Οι άνθρωποι χρειάζονται να ακούν πως οι ζωές τους θα γίνουν καλύτερες, αντί πως θα παραμείνουν οι ίδιες ή ότι θα χειροτερέψουν. Η ηγεσία, συνέχισε, προϋποθέτει το κουράγιο να μαθαίνεις να μην είσαι δημοφιλής αλλά να ακολουθείς δημοφιλείς αξίες. Είναι σημαντικό να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέο κόσμο. Έκλεισε λέγοντας πως “We have to change what is fixed in our lives” για να βοηθήσουμε τη χώρα μας.

15
Ο Ζανέττος Λουκά

 Ο Ζανέττος Λουκά είναι ιδρυτής του Vantage Magazine. Στην ομιλία του αναφέρθηκε πως όταν ήταν πιο μικρός ένιωθε πως ζούσε δύο ζωές: Η πρώτη μέχρι τα 17 του, είχε τη μορφή εντυπωσιασμού προς τους γύρω του, τυποποιημένη ζωή με “πρέπει” και προδιαγραφές. Η δεύτερη του ζωή ξεκίνησε όταν έβαλε τη φαντασία και τη συνείδηση του να λειτουργήσουν κι έφυγε για σπουδές στις Η.Π.Α., καταφέρνοντας να αλλάξει σημαντικά όπως ήθελε. Γεμάτος αυτοπεποίθηση, εκμεταλλεύτηκε τις ικανότητες που απέκτησε και δημιούργησε το περιοδικό Vantage.

Τελειώνοντας, μοίρασε τους πιο σημαντικούς κανόνες για τον ίδιο και για όλους μας: Να έχουμε αυτοπεποίθηση, αγάπη για ό,τι κάνουμε, να μη φοβόμαστε, να δουλεύουμε, να έχουμε φαντασία και όραμα, να έχουμε στόχους αλλά και αντίληψη ενδεχόμενης αποτυχίας/δυσκολιών και τέλος, να αγνοούμε τους πάντες όταν έχουν να κάνουν με τα όνειρά μας.

16
Η Αλεξία Παναγιώτου

Η Αλεξία Παναγιώτου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Παν. Κύπρου. Στην ομιλία της, αναφέρθηκε σε διάφορους σημαντικούς ηγέτες. Αρκετοί δεν ήταν γνωστοί, αν και πρόσφεραν πολλά στην κοινωνία.

Τόνισε πως η “μετριοφροσύνη” είναι ένα είδος ηγεσίας. Είναι σημαντικό για την ίδια, να ακούν τους υπόλοιπους όσοι είναι ηγέτες, καθώς και την εσωτερική τους φωνή, κυρίως μέσα από την ταπεινότητα τους.

17
Η Εύη Οικονομίδου

Η Εύη Οικονομίδου είναι Chief Content Creator στο StudentLife.com.cy. Μέσα από την παρουσίαση της, εξήγησε πώς έκανε το χόμπι της την παρούσα της δουλειά, και πώς τα ενδιαφέροντα και το πάθος της, της δίνουν καθημερινή έμπνευση και νέους στόχους για όσα πέτυχε μέχρι στιγμής. Μέσα από τα Internships νεαρών αρθρογράφων-φοιτητών, στα οποία είναι συντονίστρια, προσπαθεί να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει νεαρούς αρθρογράφους (όπως ξεκίνησε και η ίδια) να πετύχουν τους στόχους τους, να πειραματιστούν και να γεμίσουν εμπειρίες και γνώσεις για το μέλλον.

Ο καθένας μπορεί να εμπνεύσει τους γύρω του, φτάνει να έχει θέληση, να πιστεύει στον εαυτό του και να μπορεί να γίνει το παράδειγμα στους υπόλοιπους. Στο τέλος, ανέφερε σημαντικά αποφθέγματα όπως: “The world is changed by your example, not by your opinion – Paulo Coelho” και “Always remember the positive, but mostly keep the negative comments – those will make you become (even) better in the future“.

18
O Hakan Coban

O Hakan Coban είναι Τουρκοκύπριος ακτιβιστής και μέλος του MAGEM. Ο ίδιος εξήγησε πως είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε την ταυτότητα μας και το ποιοι είμαστε (ή πού ανήκουμε).

Όπως ανέφερε, στόχος του είναι να αναγνωρίζει εκείνος και όλοι γύρω του τον ξεχωριστό εαυτό του καθενός. Τόνισε πως “If you have a goal, listen to your soul and follow your heart. Then, you can find your inner peace“.

 

Αναμένουμε το επόμενο επιτυχημένο Youth Leadership Forum. Μέχρι τότε, ας προσπαθήσουμε όλοι να γίνουμε ηγέτες σε ό,τι μας εκφράζει γύρω μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending