fbpx

5 βήματα για τον τέλειο καθαρισμό και ενυδάτωση της επιδερμίδας σου!

Το καθημερινό μακιγιάζ, η μη ισορροπημένη διατροφή, το κάπνισμα και γενικότερα ρύπανση του περιβάλλοντος είναι λίγες από τις αιτίες που φθείρουν  επιδερμίδα μας. Ο καθαρισμός του προσώπου είναι σύντομος (περίπου 3 λεπτά), γι’ αυτό μην τον αποφεύγεις.

Νομίζω πως κι εσύ έστω και μια φορά (αν και για ‘μένα ήταν περισσότερες φορές????) παραβίασες αυτό τον κανόνα, είτε από βιασύνη είτε από κούραση.

Να θυμάσαι να πλένεις καλά τα χέρια σου πριν καθαρίσεις το πρόσωπό σου και να φροντίζεις να έχεις πάντα μαζί σου βαμβάκι με το οποίο θα ξεβγάλεις το προϊόν! Να μην ξεχνάς επίσης ότι σε όλα τα στάδια, οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και δεν χρειάζεται ούτε τρίψιμο ούτε πίεση!

Δες τα 5 απλά βήματα για τον καθαρισμό του προσώπου σου:

1
Ντεμακιγιάζ

Το ντεμακιγιάζ του προσώπου σου μην το κάνεις ποτέ με απλό σαπούνι χεριών ή σώματος! Στην αγορά θα βρεις το κλασσικό κρεμώδες γαλάκτωμα καθαρισμού ή τα ειδικά μαντιλάκια (προτίμησε κυρίως αυτά με χαμομήλι) που αρκούν για να εξαφανίσουν σκόνη, μικρόβια, make up, σκιές , μάσκαρα και κραγιόν!

Βέβαια είναι προτιμότερο να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με το γαλάκτωμα, αφού τα μαντιλάκια δεν καθαρίζουν τόσο σε βάθος!

2
Καθαρισμός προσώπου

Καθιέρωσε στο καθημερινό σου πρόγραμμα τόσο τον πρωινό καθαρισμό όσο και τον βραδινό, ακόμα και αν το πρόσωπο σου δεν έχει μακιγιάζ.

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου μπορείς να βρεις το κατάλληλο προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά. Χρησιμοποίησε χλυαρό νερό (ποτέ ζεστό γιατί ξηραίνει τις επιδερμίδες) και με απαλές κινήσεις, και να πλένεις όλο το πρόσωπο σου προσεκτικά!

3
Peeling 

Ένα από τα στάδια που σίγουρα παραλείπεις κι εσύ όπως κι εγώ, αλλά είναι καλό να γίνεται μια φορά την εβδομάδα είναι το peeling!

Για την απολέπιση του προσώπου σου θα πρέπει να προμηθευτείς από τα καταστήματα καλλυντικών ένα  προϊόν scrub , το οποίο θα εφαρμόζεις στο πρόσωπο σου κάθε εβδομάδα, και να απομακρύνεις με αυτό τον τρόπο τα νεκρά κύτταρα κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται ακόμα πιο νεανικό! 

4
Ενυδάτωση 

Image result for moisturize face

Η καθημερινή χρήση μιας καλής ενυδατικής κρέμας προσώπου είναι απαραίτητη, το είδος της οποίας εξαρτάται και πάλι από τον τύπο του δέρματος σου.

Η ενυδατική κρέμα αποτελεί ένα από τα βασικότερα προϊόντα που πρέπει να έχει ένα γυναικείο νεσεσέρ. Για λιπαρές, ξηρές ή μεικτές επιδερμίδες. Για το πρωί ,το βράδυ ή όλο το 24ωρο. Και μη νομίζεις πως μόνο οι μεγάλες ηλικίες την έχουν ανάγκη!

5
Αντηλιακή Κρέμα / Κρέμες ΒΒ

Αν πιστεύεις κι εσύ ότι το αντηλιακό έχει συνδυαστεί με θάλασσα και ηλιοθεραπεία στην παραλία, τότε κάνεις λάθος. Ακόμα και όταν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή και έχει σύννεφα στον ουρανό, το πρόσωπό σου εξακολουθεί να χρειάζεται προστασία!

Στην αγορά θα βρεις διάφορα είδη από ενυδατικές κρέμες με αντηλιακό και μάλιστα με χρώμα, έτσι ώστε να καλύπτονται και τυχόν ατέλειες του προσώπου.

(Τα αρχικά ΒΒ σημαίνουν Blemish Balm ή Blemish Base δηλαδή βάση ή κρέμα για τα σημάδια του προσώπου ή της ακμής. Χαρακτηρίζεται ως κρέμα για όλες τις χρήσεις αφού μπορεί να φορεθεί μόνη της σαν ενυδατική με χρώμα αντικαθιστώντας την ενυδατική κρέμα, τη βάση για make up και το αντηλιακό.)

Quote of the day: ” A beautiful and healthy face is a silent commendation!”

 


Διάβασε επίσης: 4 αθώες συνήθειες που κάνεις και σου προκαλούν ακμή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending