fbpx

3 λόγοι για να αγαπάς τον Gabriel Batistuta!

Επιθετικός. Η θέση που, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι ποδοσφαιράνθρωποι νιώθουν τα περισσότερα αισθήματα γι’ αυτή. Όπως και να το δεις, ο άνθρωπος που σκοράρει τα τέρματα είναι εκείνος που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, εκείνος που ο περισσότερος κόσμος θυμάται, εκείνος που γίνεται συνήθως αντικείμενο λατρείας.

Λίγοι είναι οι επιθετικοί όμως που αγαπήθηκαν, που λατρεύτηκαν σαν τον Gabriel Omar Batistuta. Ο Μπατιγκόλ ήταν ο επιθετικός εκείνος που και να μην υποστήριζες την ομάδα του, απλά υποκλινόσουν στο ταλέντο του.

Γιατί όμως είναι τόσο αγαπητός ο Batistuta; Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που κάνουν τον κάθε φίλο του ποδοσφαίρου να αγαπά τον Αργεντινό επιθετικό!

 

1
Επιθετικάρα με τα όλα της!

Ο Diego Maradona είπε για τον Μπατιγκόλ κάποτε πως είναι “ο καλύτερος επιθετικός που πάτησε ποτέ σε γήπεδο“. Δεν είχε και άδικο αφού ο Gabriel Batistuta ήταν αυτό που λέμε επιθετικός γκάμας, επιθετικός – killer, το παιχνίδι του ήταν οτι πιο κοντινό στο πλήρες είδες ποτέ. Δύναμη, ταχύτητα, εξαιρετική τοποθέτηση στην αντίπαλη περιοχή, εκτελεστική δεινότητα τόσο με το κεφάλι όσο και με τα πόδια.

Εξάλλου, πήγε στην Ιταλία το 1991, σε μια εποχή που το calcio φημιζόταν για τις πολύ δυνατές άμυνες του και κυριολεκτικά έγινε ο φόβος και ο τρόμος κάθε (ΚΑΘΕ) αμυντικού.

Έμοιαζε να είναι διαρκώς σε φόρμα, όταν έφυγε το 2003 από την Ιταλία μετρούσε γύρω στα 200 τέρματα. Πρόσεξε, 200 τέρματα σε 12 χρόνια, δηλαδή μέσος όρος 16-17 τέρματα σε ένα από τα πιο σκληρά πρωταθλήματα του κόσμου! Απλά, απροσπέραστος!

2
Αιώνια πιστός σε μια ομάδα!

Στην καριέρα του ο “βασιλιάς των λιονταριών” φόρεσε συνολικά 8 φανέλες, 7 σε συλλογικό επίπεδο και αυτή της εθνικής Αργεντινής. Δεν αγάπησε καμιά όμως όσο αυτή της Fiorentina!

Με το που πήγε στην πόλη της Αναγέννησης το 1991 έγινε ένα με την πόλη, την ομάδα, τους οπαδούς! Ακολούθησε τους “βιόλα” στην Β’ Κατηγορία και ενώ Manchester United και Milan είχαν ενδιαφερθεί να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Την περίοδο 1998-99 οδηγούσε σχεδόν μόνος του την Fiorentina στο Scudetto που τελικά χάθηκε επειδή ο Μπατιγκόλ τραυματίστηκε!

Το 2000, όταν επέστρεψε στην Φλωρεντία ως αντίπαλος πια, φορώντας την φανέλα της Roma, σκόραρε εναντίον της μεγάλης του αγάπης και δάκρυσε!

Δάκρυσε επειδή ένιωθε να πληγώνει τον εαυτό του και την αγάπη του! Το αποκορύφωμα όμως της σχέσης αγάπης Batistuta – Fiorentina ήρθε το 2014, όταν μπήκε στο Hall of Fame της ομαδας.

Ο μεγάλος Αργεντίνος επιθετικός δήλωσε τότε: “Οταν ήρθα στην Φλωρεντία ήθελα να γράψω ιστορία με την ομάδα, τώρα τα κατάφερα!” και ξέσπασε σε λυγμούς κατασυγκινημένος!

Πως να μην αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο, ειδικά σε μια εποχή που σπανίζει η αγάπη για την φανέλα;

3
Μαχητής όσο λίγοι!

Εντάξει, ωραίο το αλήτικο λουκ με το μακρύ μαλλί που συνοδευόταν από το ένστικτο της αλεπούς στην περιοχή που απλά λατρεύεις σε ένα επιθετικό.

Ακόμα πιο εκπληκτική η αγάπη του για μια και μόνο ομάδα αλλά ίσως ο κορυφαίος λόγος για να λατρέψεις τον αξεπέραστο Gabriel Batistuta να είναι το αίσθημα του μαχητή που κουβαλά!

Πέρασε πάμπολλους τραυματισμούς στην καριέρα του. Τερμάτισε την καριέρα του το 2005 στο Κατάρ αφού δεν άντεχε άλλο τους πόνους στα πόδια του.

Η καταπόνηση που γνώρισαν τα πόδια του μεγάλου Batistuta στην 17χρονη καριέρα του ήταν τόσο μεγάλη που σχεδόν με το που τέλειωσε την καριέρα του δεν μπορούσε να περπατήσει. Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε μια νύχτα έβρεξε το κρεβάτι επειδή ένιωθε πως αν σηκωνόταν να πάει στην τουαλέτα θα πέθαινε από τους πόνους στον αστράγαλο!

Ζήτησε ο ίδιος από τον ορθοπαιδικό του να του κόψει τα πόδια! “Είδα μια μέρα τον Oscar Pistorius και σκέφτηκα αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα μου” δήλωσε σε μέσα της πατρίδας του. Τελικά, οι γιατροί αποφάσισαν να του τοποθετήσουν βίδες στα γόνατα για να μπορεί να περπατά αφού οι τένοντες του είχαν κυριολεκτικά καταστραφεί ολοκληρωτικά!

Εσύ γιατί αγαπάς τον μεγάλο Μπατιγκόλ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending