fbpx

5+1 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου και δεν ξέρεις το γιατί!

Λίγο πολύ όλοι παρατηρούμε στο σώμα μας κάποια καθημερινά φαινόμενα που ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί πραγματικά συμβαίνουν!

Ίσως κάποτε να μας πέρασε βέβαια από το μυαλό να μάθουμε τον λόγο που ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί με ιδιαίτερους τρόπους κάποιες φορές, αλλά οι περισσότεροι το αμελήσαμε…

Ας μάθουμε τώρα 6 από τα “γιατί” της λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού:

1
Γιατί χασμουριόμαστε;

Για να μπει αέρας στον εγκέφαλο σε περίπτωση που έχει «υπερθερμανθεί».

2
Γιατί φτερνιζόμαστε;

Επειδή το σώμα μας  προσπαθεί να απομακρύνει τα μικρόβια, τη σκόνη ή άλλα αλλεργιογόνα, που πάνε να εισχωρήσουν μέσα από την μύτη μας.

3
Γιατί τεντωνόμαστε το πρωί;

Για να προετοιμάσουμε το σώμα μας για την κούραση που θα ακολουθήσει στην ημέρα μας. Το τέντωμα “ξυπνάει” τους μύες, αποκαθιστά την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει τη διάθεση.

4
Γιατί μας πιάνει ο λόξυγγας;

Συνηθίζουμε να τρώμε πολύ γρήγορα και να καταπίνουμε μεγάλα κομμάτια φαγητού ή να τρώμε πολύ. Έτσι ενοχλείται το πνευμογαστρικό νεύρο, το οποίο συνδέεται με το στομάχι και το διάφραγμα και αποτέλεσμα είναι ο λόξυγγας.

5
Γιατί ζαρώνουν τα δάχτυλα μας;

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν μένουμε για πολλή ώρα μέσα στο νερό. Το σώμα αντιλαμβάνεται την υγρασία και προετοιμάζεται σε περίπτωση που χρειαστεί να πιαστεί από κάποια επιφάνεια. Έτσι, αυτά τα “ζαρώματα” βοηθούν στο να μην γλιστρήσουμε.

6
Γιατί ανατριχιάζουμε;

Σημάδι του ανατριχιάσματος είναι να φαίνονται έντονα οι πόροι στο δέρμα μας. Αυτό επειδή το σώμα μας προσπαθεί να μειώσει τη ζέστη που πάει να φύγει από τους πόρους μας, προκειμένου να διατηρήσει την θερμοκρασία του.

Είδες λοιπόν; Όλα έχουν την εξήγηση τους τελικά και το ανθρώπινο σώμα δεν φτιάχθηκε τυχαία έτσι όπως είναι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending