5 καταστάσεις που θα καταλάβει όποιος σπουδάζει σε άλλη πόλη!

Ourania Kyriakou
Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Είσαι κι εσύ ένας από εκείνους που, όταν επέρασες στο πανεπιστήμιο, το πρώτο πράγμα που εσκέφτηκες σίγουρα ήταν “wow, τωρά ξεκινά η φοιτητική ζωή, εν να εν τέλεια!“;

Εννοείται ότι τωρά απολαμβάνεις τη φοιτητική ζωή. Υπάρχουν όμως κάποια πράματα που σε κάμνουν να πεθυμάς “τα βραστά σου” τζιαι τη… μάμμα σου!

Πάμε να δούμε μερικές από τις καταστάσεις που σου λείπουν αν σπουδάζεις σε άλλη από τη δική σου πόλη:

 

1Το φαΐ που προσπαθείς να ψήσεις…

guff.com

Ίσως το πιο επώδυνο στοιχείο της φοιτητικής ζωής. Που τη μια βαρκέσαι να μαειρέψεις αλλά που την άλλη… κανεί να παραγγέλνεις που έξω!

Να αναφέρουμε πως ό,τι τζιαι να εμαείρεψες, εν να το φάεις όπως τζιαι να’ ναι. Η σπεσιαλιτέ σου εν τα μακαρόνια. Αν δεν ξέρεις ούτε τα μακαρόνια να βράσεις, τότε ας εν καλά τα κατεψυγμένα!

2Έξοδα-Λογαριασμοί

Ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, τρόφιμα, τηλέφωνο… Εν μερικά που τα πράματα που καλείσαι να πληρώσεις τζιαι να διευθετήσεις εσύ. Διερωτάσαι πώς τα καταφέρνουν οι γονείς σου να τα φκάλλουν πέρα.

Το καλοκαίρι σίουρα εν να βρω δουλειά“… Έλα, παραδέχτου το, είμαι σίουρη ότι είπες το τζιαι εσύ που τότε που εσυνειδητοποίησες πόσα ξοδεύκεις!

3“Run, Forrest, Run!” – Πολύ περπάτημα…

Αν δεν έχεις αυτοκίνητο, τότε κάμνεις αρκετή γυμναστική. Είτε επειδή περπατάς μεγάλες αποστάσεις, είτε επειδή βουράς να προλάβεις το λεωφορείο (που έννεν τζιαι το αγαπημένο σου μεταφορικό μέσο)!

4Ψώνια

huffingtonpost.com

Ακόμα μια αγγαρεία είναι να πηαίνεις να αγοράσεις τα απαραίτητα. Όταν όμως πάεις σπίτι τζιαι πεις “ευτυχώς επήεν τζιαι τούτο“, τότε συνειδητοποιείς ότι τα μισά πράματα που χρειάζεσαι, εξέχασες να τα αγοράσεις!

5Δουλειές του σπιτιού

gurl.com

Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, σιδέρωμα, πλύσιμο ρούχων και πιάτων… Όχι φίλε μου, εν θα σου τα κάμει ούλλα η μάμμα!

Τωρά μάλιστα καταλαβαίνεις τον λόγο που εμουρμουρούσεν… “κανένας εν με βοηθά εμένα… Να πεθάνω να ησυχάσω!

Εσύ ποιο που τα πιο πάνω ζεις καθημερινά;

Δες επίσης: Όσα κάνουμε όταν μένουμε: Μόνοι VS Με τους γονείς μας!

SHARE