fbpx

5 στιγμές μαγείας του Giovanni με την φανέλα του Ολυμπιακού!

Το καλοκαίρι του 1999 ήταν ξεχωριστό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό Περαιώς ειδικότερα. Ήταν το καλοκαίρι που κατέβαινε στην Ελλάδα ο Giovanni Silva de Oliveira, πιο γνωστός με το απλό, απέριττο Giovanni.

Γιατί για όσους τον απόλαυσαν όσο έπαιζε ποδόσφαιρο ήταν ο Giovanni τους. Καθόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε που ακόμα και οπαδοί άλλων ομάδων αναγνωρίζουν το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Βραζιλιάνου.

Όπως συμβαίνει όμως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις όσα λόγια και να πεις δεν είναι αρκετά για να αποτυπώσουν ακριβώς τις στιγμές που πρόσφερε ο 48χρονος, σήμερα, σταρ από την χώρα του καφέ. Και αφού τα λόγια είναι φτωχά αναλαμβάνει δράση το βίντεο.

Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν, μέσα από μια μικρή έρευνα, 5 στιγμές που ο Λατίνος σταρ μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη υψηλών προδιαγραφών.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

1
Όταν ξέρανε τους Τούρκους!

Όσο και να πεις, για τον Έλληνα, ένα τέρμα απέναντι σε τουρκική ομάδα έχει την δική του ξεχωριστή σημασία. Στην περίπτωση όμως αυτής της γκολάρας τα αισθήματα ξεπερνούν τις εθνικές διαφορές.

Βγαίνει στην αντεπίθεση ο μεγάλος Giovanni, νικά τον προσωπικό του αντίπαλο με όπλο την δύναμη του και είναι μόνος, αντιμέτωπος μόνο με τον τερματοφύλακα.

Θα μπορούσε να έκανε ένα απλό πλασέ για να σκοράρει ή απλά να περάσει τον τερματοφύλακα έχοντας σύμμαχο την ποιότητα του. Προτίμησε όμως το δύσκολο, το απίθανο. Φάτσα με τον αντίπαλο κήπερ, λόμπα και τέζα οι Τούρκοι!

2
Αυτό πάει να πεί κλάση!

Το ποδόσφαιρο σαν άθλημα προωθεί το θέαμα. Αυτό που κάνει όμως εδώ ο Βραζιλιάνος σταρ λίγο κάτω από το κέντρο είναι αδιανόητο.

Τέτοιες ντρίπλες κάνουν μόνο οι ποδοσφαιρικοί γίγαντες. Και όμως για τους οπαδόυς του Ολυμπιακού ο Gio τέτοιος ήταν.

Εδώ είναι με πλάτη στον αμυντικό περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του προσφέροντας μια στιγμή που δεν ξεχνιέται με τίποτα για όποιο αγαπά το ποδόσφαιρο.

3
Ή είσαι μάγος ή δεν είσαι!

Ήταν πλούσιο το ρεπερτόριο του Βραζιλιάνου σε ντρίπλες. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που λατρεύτηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Εδώ, και πάλι σε παιχνίδι Champions League, με αντίπαλο την Molde, τσιμπά την μπάλα και επιχειρεί σουτ με την μια. Πες μου εσύ τώρα, αν εκείνη η βολίδα που επιχείρησε έβρισκε δίχτυα δεν θα είχε θέση σε οποιαδήποτε λίστα με τις κορυφαίες γκολάρες που επιτεύχθηκαν ποτέ στα γήπεδα;

4
Και θεαματικός και ομαδικός!

Ντέρμπι αιωνίων και ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι μίσους αν όχι στον κόσμο, σίγουρα στην Ευρώπη. Λογικά θα σκέφτεσαι είναι αγχωμένοι οι παίκτες, γεμάτοι ένταση. Ίσως οι άλλοι, όχι ο Giovanni.

Ο τεράστιος Βραζιλιάνος παίρνει την μπάλα, αποφεύγει με μαγικό τρόπο 2 ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και βγάζει μια απίστευτη κάθετη πάσα στον Djordjevic που τελικά σκοράρει. Απλά αξεπέραστος!

5
Πόσο εύκολα μετατρέπεις το ποδόσφαιρο σε τέχνη!

Φάση παρόμοια με το τέρμα εναντίον της Galatasaray με πολύ ψηλότερο βαθμό δυσκολίας όμως. Απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, ζυγίζει τις επιλογές του και αποφασίζει να τρελάνει κόσμο.

Λίγο έξω από την περιοχή, σηκώνει αριστοτεχνικά την μπάλα, την στέλνει να περάσει πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, να χτυπήσει στο δοκάρι και να αναπαυθεί στα δίχτυα.

Η απόλυτη αποθέωση των απίστευτων ικανοτήτων του μεγάλου Βραζιλιάνου! Όλα όσα ήταν ο Giovanni Silva de Oliveira σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα!

Ποια είναι η δική σου αγαπημένη στιγμή του Giovanni;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending