fbpx

Οι 5 κλασικοί τύποι ποδοσφαιριστών που συναντάς σε γήπεδο φούτσαλ!

Όλοι μας χωρίς εξαίρεση έχουμε βρεθεί σε ένα γήπεδο φούτσαλ. Μερικοί από εμάς έχουμε λάβει μέρος και σε τουρνουά, είτε σηκώνοντας την κούπα του πρωταθλητή, είτε αποχωρώντας με το κεφάλι σκυμμένο.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι έχουν πάει σαν θεατές να δουν κάποιον συγγενή, φίλο ή αδερφό να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο συνθετικό ταρτάν του γηπέδου.


Football Loop – Μαζεμένα όλα τα νέα της ομάδας σου στο κινητό. Εσύ ακόμη να το κατεβάσεις;


Παρακάτω θα σου αναλύσουμε τους 5 χαρακτηριστικούς τύπους των γηπέδων 5Χ5 που όλοι έχουμε παρατηρήσει.

 

1
Ο Αρχηγός

Ο τύπος αυτός χαρακτηρίζεται πάντα από αυτοσυγκράτηση και αυτοκυριαρχία στο παιχνίδι του. Θα τον ακούσεις να δίνει εντολές στους συμπαίκτες του, να τους καθοδηγεί και να τους συγκρατεί όταν τα πνεύματα μπορεί να οξυνθούν. Συνήθως παίζει κέντρο ή άμυνα για να μπορεί να ”βλέπει γήπεδο”. Το στυλ του αρχοντικό και απλό που εμπνέει κύρος. Σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια των συμπαικτών του δεν τους φωνάζει αλλά αντιθέτως τους επιβραβεύει, τους χειροκροτά και τους παρακινεί να συνεχίσουν μέχρι να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2
Ο Άμπαλος

Η τυπάρα αυτή υπάρχει σε κάθε ομάδα. Ο συγκεκριμένος παίχτης παρ’ όλο που δεν ξέρει τι σχήμα έχει η μπάλα κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Παίζει πάντα σε ελεύθερο ρόλο γιατί πολύ απλά δεν ξέρει την θέση του στο γήπεδο. Πάντα χαμογελαστός, από αμηχανία πολλές φορές, λόγω των αμέτρητων λαθών που κάνει μέσα στο γήπεδο. Οι συνήθεις κινήσεις του είναι οι λάθος πάσες, τα άστοχα σουτ με την μπάλα να βγαίνει ”χιλιόμετρα” άουτ, τα αυτογκόλ και οι ”ζεμπεκιές” αφού πολλές φορές κλωτσάει αέρα και όχι την μπάλα. Φιλότιμος σε ότι του πούνε οι υπόλοιποι κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων μόνο και μόνο για την προσπάθεια.

3
Ο Διαιτητής

Ο παίκτης αυτός είχε όνειρο να γίνει ο νέος ”Pierluigi Colina” όμως τελικά έμεινε στο όνειρο. Σε κάθε φάση και σε κάθε επαφή θα τον ακούσεις να φωνάζει και να λέει φάουλ, πέναλτι, θέατρο και πολλά άλλα. Αρκετές φορές γίνεται εκνευριστικός. Ο λόγος είναι απλός. Βρίσκεται 30 μέτρα μακριά από την φάση και πάντα λέει την γνώμη του λες και έχει κυάλια ενσωματωμένα πάνω του και έχει άποψη για κάθε φάση. Πες την αλήθεια! Έχει τύχει και σε ‘σένα να γίνεται ένα τζαρτζάρισμα στην επίθεση και να ακούγεται μια φωνή από το βάθος της άμυνας ΦΑΟΥΛ! Κάτσε ρε μεγάλε πού το είδες;

4
Ο Περιπτεράκιας

Ο παίκτης αυτός ακούει την λέξη άμυνα και βγάζει σπυράκια. Είναι σταθερός σαν άγαλμα έξω από την αντίπαλη περιοχή και περιμένει την πάσα για να σκοράρει. Είναι δεινός (και καλά) σκόρερ με 1 γκολ ανά 10 σουτ περίπου. Στο τέλος του αγώνα δεν χρειάζεται να αλλάξει μπλουζάκι και να κάνει μπάνιο γιατί δεν ίδρωσε καθόλου. Μετά από κάθε ήττα βγάζει την ουρά του απ’ έξω λέγοντας ”αφού δεν τρέχατε και δεν δίνατε πάσες πώς να κερδίσουμε;” ενώ μετά από κάθε νικηφόρο αποτέλεσμα αυτοπροβάλλεται λέγοντας ”αν δεν ήμουν εγώ να σκοράρω θα είχαμε χάσει”.

5
Ο Παικταράς

Το παλικάρι αυτό κατέχει το τόπι πάρα πολύ καλά. Με άριστη τεχνική αλλά και αντοχή που θα ζήλευαν πολλοί κόβει και ράβει μέσα στο γήπεδο. Έχει την ταχύτητα του Cristiano Ronaldo, ντρίπλα Lionel Messi, πάσα Andrea Pirlo και τελείωμα σαν του ”Φαινόμενου”. Κάνει το επίθεση άμυνα πάνω από 1000 φορές χωρίς να κουραστεί καθόλου κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πάντα χαμηλών τόνων γιατί δεν θέλει ποτέ να αυτοπροβάλλεται. Πολλές φορές ενώ έχει τη δυνατότητα να σκοράρει, σαν αλτρουιστής που είναι πασάρει την μπάλα στον ”περιπτεράκια” για να σκοράρει.

Εσένα ποιος τύπος ποδοσφαιριστή φούτσαλ είναι ο αγαπημένος σου;


Football Loop – Μαζεμένα όλα τα νέα της ομάδας σου στο κινητό. Εσύ ακόμη να το κατεβάσεις;


Δες επίσης: Οι 4+1 λόγοι που οι Παφίτες δεν παίζουν φούτσαλ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending