fbpx

Γιατί είναι σημαντικό να λέμε κάθε μέρα τουλάχιστον ένα “Ευχαριστώ”;

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσο τυχεροί είμαστε; Ζούμε σε μια χώρα που λίγο ή πολύ όλα κυλούν ομαλά.

Υπήρξαν περίοδοι που διαταράχθηκε αυτή η ομαλότητα, όμως δεν παύουμε να είμαστε τυχεροί που έχουμε νερό, φαγητό, μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας…

Έχουμε την δυνατότητα να πάμε και να τελειώσουμε το σχολείο, να σπουδάσουμε, να δουλέψουμε και να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση.

1
Για δες! Κάποιοι θα ήθελαν τη ζωή που έχεις εσύ!

Κάποτε, μου έρχεται στο μυαλό η σκέψη “τι θα γινόταν αν είχα γεννηθεί σε μια άλλη οικογένεια, σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή;” και κάθε φορά συνειδητοποιώ πόσο τυχερή είμαι.

Γιατί; Ο λόγος είναι απλός και εύκολος αν συγκρίνεις το πού και το πώς ζεις με την κατάσταση που ζει κάποιος άλλος, σε διαφορετικό χρόνο, τόπο, κατάσταση.

Σε προκαλώ να σκεφτείς πώς θα ήταν η ζωή σου σε μια άλλη χώρα και οικογένεια. Πώς θα ήταν η ζωή σε ένα αναπτυσσόμενο κράτος, το οποίο δεν έχει ούτε καθαρό νερό; Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα δεδομένα που έχουμε σήμερα στη ζωή μας θα μετατρέπονταν σε ζητούμενα.

2
Τρανό παράδειγμα αυτές οι γυναίκες:

Θεωρούμε δεδομένο στη ζωή μας ότι θα πάμε σχολείο, θα σπουδάσουμε, θα έχουμε ένα Η/Υ και γενικότερα συσκευές με πρόσβαση στο Internet, ότι θα έχουμε Internet και όχι μόνο αυτά.

Τα απλά, καθημερινά πράγματα είναι δεδομένα, όπως ότι θα έχεις πόσιμο νερό, κάτι να φας, να κάνεις μπάνιο με ζεστό και καθαρό νερό, να φοράς ρούχα και παπούτσια κ.τ.λ.

Την ίδια στιγμή, που έχεις δεδομένα αυτά και πολλά άλλα πράγματα, ένα άλλο άτομο σε μια άλλη χώρα αναζητεί τα βασικά αγαθά της ζωής για να επιβιώσει.

Δεν κλαίει, επειδή ο παπάκης του δεν του αγόρασε το νέο super smart phone αλλά είναι ευγνώμων για ό,τι έχει.

Μετά από το πιο κάτω βίντεο θα καταλάβεις κι εσύ πόσο τυχερός είσαι που ζεις τη ζωή που ζεις σήμερα και θα είσαι ευγνώμων που είσαι τόσο τυχερός!

3
Ήρθε η ώρα να πούμε ένα ευχαριστώ σε όσους μας φροντίζουν και μας αγαπούν.

Ένα ευχαριστώ για ό,τι έχουμε στην ζωή μας και να είμαστε ευγνώμονες για αυτά.

Μόνο ένα ευχαριστώ!

Η αδηφαγία είναι στο αίμα μας, αλλά είναι καιρός να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, όχι αποκτώντας περισσότερα υλικά πράγματα, αλλά με το να είμαστε ευγνώμονες και να εκμεταλλευτούμε ό,τι μας δίνει η ζωή!

Αυτό είναι που λείπει από τον σημερινό άνθρωπο και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει!

Κάνε την αρχή της αλλαγής του εαυτού σου με ένα απλό “ευχαριστώ”!

 

Δες επίσης: Η πτώχευση της κοινωνίας μας δεν είναι μόνο οικονομική!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending