fbpx

Δες τι ρούχα πρέπει να φοράς ανάλογα με τον σωματότυπό σου!

Σίγουρα είσαι κι εσύ ανάμεσα στις γυναίκες που μέχρι να ανακαλύψεις τι σε κολακεύει και τι αναδεικνύει την σιλουέτα σου, έκανες αρκετά λάθη στις στυλιστικές σου επιλογές. Με αυτό τον τρόπο ίσως να τόνιζες τις αδυναμίες του σώματός σου, αντί να τις «καλύπτεις».

Γι’ αυτό κι εγώ σου ετοίμασα ένα super duper οδηγό, ο οποίος θα σου προτείνει τι μπορείς να φορέσεις για να καλύπτεις τις ατέλειές σου!

Δες τον πιο κάτω οδηγό:

1
Σωματότυπος Mήλο

Χαρακτηριστικά σώματος: Έχεις πλούσιο στήθος και κοιλιά, πιο αδύναμα πόδια και χέρια. Τα οπίσθιά σου είναι κάπως”εξαφανισμένα”.

Προτίμησε να φοράς: Μονόχρωμα ρούχα με βαθύ ντεκολτέ (αλλά εννοείται όχι υπερβολές ????). Βάλε μπλούζα και από πάνω μια oversized ζακέτα (multi layer outfit) και skinny jeans από κάτω, για να τονιστούν τα αδύνατα πόδια σου και να “χαθεί” η περιφέρεια. Να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να φοράς ρούχα που στενεύουν στην περιοχή της κοιλιάς και ότι είναι καλύτερα να μην προσθέσεις ζώνη στο outfit σου.

2
Σωματότυπος Aχλάδι

Χαρακτηριστικά σώματος: Το πάνω μέρος του κορμιού σου είναι στενό, και η λεκάνη και οι μηροί σου είναι ανοιχτοί.

Προτίμησε να φοράς: Οff shoulder φορέματα και top γιατί οι γυμνοί σου ώμοι θα είναι το επίκεντρο, κι έτσι δε θα δοθεί προσοχή στο κάτω μέρος του σώματος. Να επιλέγεις φούστες σε Α γραμμή γιατί καλύπτουν το κάτω μέρος του κορμιού σου και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τη μέση σου. Προσπάθησε να αποφύγεις τα loose και φαρδιά μπλουζάκια, και τα έντονα χρώματα στα παντελόνια και στις φούστες αφού έτσι τράβας την προσοχή στο κάτω μέρος του σώματος σου (πράγμα που δε θέλουμε)!

3
Σωματότυπος Kλεψύδρα

Χαρακτηριστικά σώματος: Στενή μέση, και το “άνοιγμα” του στήθους σου είναι το ίδιο με αυτό των γοφών σου.

Προτίμησε να φοράς: Στενές φούστες και φορέματα (bodycon dresses) που αναδεικνύουν τη σιλούετα σου. Προτίμησε ρούχα που τονίζουν την λεπτή μέση σου αφού είναι ένα από τα πιο sexy μέρη του σώματός σου. Αν έχεις σωματότυπο κλεψύδρας τότε το σώμα σου είναι sexy από μόνο του και δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές. Πόνταρε σε υφάσματα που “αγκαλιάζουν” το σώμα σου. Μια ζώνη στην μέση θα απογείωνε το όλο look!

4
Σωματότυπος Σωλήνας (ή Μπανάνας)

Χαρακτηριστικά σώματος: Σώμα που υστερεί σε καμπύλες, στήθος και έχει με λεπτά πόδια και χέρια. Δεν ξεχωρίζει η μέση από το υπόλοιπο σώμα.

Προτίμησε ρούχα: Που δίνουν την ψευδαίσθηση ότι έχεις καμπύλες. Φόρεσε ψηλόμεσο boyfriend τζιν, στενό top και ζώνη στη μέση. Ή το αντίθετο: φόρεσε πιο oversized με στενή pencil φούστα. Με αυτό τον τρόπο τονίζεται η μέση και φαίνεται ότι έχεις καμπύλες, ενώ δεν έχεις.

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και θα με θυμηθείς!

 


Διάβασε επίσης: 4 μύθοι για τον μεταβολισμό
που σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending