fbpx

Frank Lampard: Το αγαπημένο παιδί της Chelsea!

Μόλις πριν 4 μέρες (2/2) ο τεράστιος Frank Lampard, μέσω λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και με μια μακροσκελή ανάρτηση, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση στα 38 του χρόνια.

Στο μήνυμα του μίλησε για την ώρα που έφτασε να αποχωρήσει παρά τις προτάσεις που είχε και για τη σκληρή δουλειά που έκανε εντός και εκτός γηπέδου όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης, ευχαρίστησε τους γονείς του για όσα του πρόσφεραν, την γυναίκα και τα παιδιά του που ήταν πάντα δίπλα του.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο περισσότερο για τον θρυλικό Άγγλο μέσο που με την φανέλα της Chelsea είχε κάνει την Ευρώπη και όλο τον κόσμο να παραμιλούν.

Ο Frank είναι γεννημένος στο Romford της Αγγλίας και άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της West Ham United.

Εκεί έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο ποδόσφαιρο και όταν μια χρονιά άρχισαν να φεύγουν από αυτήν αγαπημένα του άτομα όπως ο Rio Ferdinand, ο Harry Redknapp αλλά και ο πατέρας του, Frank Lampard  ο μεγαλύτεορς, αποφάσισε να φύγει και αυτός.

 Πήρε μεταγραφή στην άλλη πλευρά του Λονδίνου και την Chelsea με την ιστορία από εκεί και περά να είναι λίγο-πολύ γνωστή.

Εκεί δεν άργησε να δείξει ποιος ήταν αφού με το καλημέρα πήρε την φανέλα του βασικού στο σπίτι και δεν άργησε να γίνει το αγαπημένο παιδί της κερκίδας.

Ο Lampard ήταν καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, ένας μέσος με απίστευτη δύναμη και αντοχή. Τροφοδοτούσε συχνά-πυκνά τους επιθετικούς της ομάδας του αλλά αγαπημένη του στιγμή ήταν όταν έβαζε όλη τη δύναμη στο πόδι του και εξαπέλυε κεραυνούς με στόχο το αντίπαλο τέρμα.

Με την Chelsea ο Frank κατέκτησε τα πάντα: από πρωτάθλημα και εγχώρια κύπελλα μέχρι και Europa League και Champions League.

Την σεζόν 2012-2013 ο Άγγλος μέσος εφτασε τα 211 τέρματα με την φανέλα των μπλε και συγκατοίκησε με τον παλιό θρύλο της ομάδας, Bobby Tambling, στην κουρυφή των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Chelsea.

Το 2014-2015 αποχώρησε από την Chelsea όταν η διοίκηση αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο και αυτός υπέγραψε στην Manchester City.

Σε αγώνα εναντίον της προηγούμενης του ομάδας σκόραρε και καταχειροκροτήθηκε απο τους οπαδούς και των δύο ομάδων, ένδειξη του ποδοσφαιρικού του μεγαλείου.

Στο τέλος της σεζόν μεταναστεύσε στην Αμερική για χάρη της New York City FC για να κάνει παρέα με τον David Villa και τον Andrea Pirlo.

Μεγάλες ήταν και οι εμφανίσεις του με το εθνόσημο στο στήθος αφού έλαβε μέρος στο Euro 2004 αλλά και στα Mundial του 2006 και 2010, σκοράρωντας και βοηθώντας όσο μπορούσε την χώρα του.

Είχε παράλληλα την τιμή, πέρα από αρχηγός της Chelsea, να φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού με τα λιοντάρια.

Συνοψίζοντας την καριέρα του Frankie, θα λέγαμε ότι την περιγράφουν οι αριθμοί αφού κανείς δεν μπορεί να αψηφίσει ότι σε 1019 συνολικά συμμετοχές με τις 6 ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής, των οποίων φόρεσε την φανέλα σημείωσε 303 γκολ, 180 ασιστ και αμέτρητες πανέμορφες στιγμές για να τον θυμούνται οι φίλοι του ποδοσφαίρου.

Ευχαριστούμε τον Frank Lampard για όλες τις στιγμές μαγείας που μας χάρισε πάνω στο χορτάρι του Stamford Bridge αλλά και όσων γηπέδων πάτησε και χαζέψαμε να τον βλέπουμε να επιβάλλεται των αντιπάλων του στο χώρο του κέντρου.

Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή από τον Frank Lamprard;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending