fbpx

5 tips για να διατηρείς τον οργανισμό σου σε ευεξία!

Παρακάτω σου παρουσιάζω 5 συμβουλές «ευαγγέλιο» για την ευεξία (καλή κατάσταση της υγείας) του οργανισμού σου.

Εφαρμόζοντας τις, θα νιώσεις τεράστια αλλαγή στο σώμα σου και γενικότερα σε εσένα και κατ’ επέκταση στην ψυχολογία σου! Ίσως και να γνωρίζεις τις συμβουλές αυτές, αλλά αυτή τη φορά θα σου εξηγήσω με επιχειρήματα, γιατί πρέπει να ξεκινήσεις να τις εφαρμόζεις από… τώρα!

Δες εδώ γιατί: 

1
Κάνε μου λιγάκι ΖzZ

«Ο ύπνος θρέφει τα μωρά κι ο ήλιος τα μοσχάρια». Καθόλου τυχαία η παροιμία, αφού έρευνες δείχνουν ότι η ανεπάρκεια ύπνου προωθεί την αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης (περισσότερες θερμίδες). Συνίσταται να κοιμάσαι 7-9 ώρες την ημέρα. #monoypnos

2
Σωστό timing φαγητού

Ναι στο πρόγευμα
Ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να το εμπεδώσεις και να το εφαρμόσεις. Το πρόγευμα είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Συμβάλλει στον κορεσμό (αίσθηση ότι χορτάσες) και προωθεί τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όχι στο βραδινό
Να τρως ελαφρύ βραδινό και όχι πολύ αργά (!) το βράδυ. Αυτό οδηγεί σε λιγότερο κορεσμό και ενδέχεται να αυξήσει την πρόσληψη ενέργειας, σε αντίθεση με το πρόγευμα.

3
Ένα μήλο την ημέρα

«…τον γιατρό τον κάνει πέρα». Kαι όχι μόνο το μήλο, αφού καλό είναι να καταναλώνεις λαχανικά και φρούτα διαφορετικών χρωμάτων, να υπάρχει δηλαδή ποικιλία. Είναι απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, αφού θεωρούνται ως σημαντική πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών (ακούγονται καλά – φάε!).

Επίσης, η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, είναι ικανή να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών χρόνιων παθήσεων – καρδιοπάθεια, υψηλή αρτηριακή πίεση, ορισμένες μορφές καρκίνου, ή παχυσαρκία.

4
Νερό

Περίπου τα 2/3 του σώματος σου αποτελείται από νερό. Μόνο από αυτό το δεδομένο, είναι λογικό ο οργανισμός σου να αναζητά καθημερινά και ένα συγκεκριμένο ποσοστό νερού . Το ιδανικότερο είναι να πίνεις γύρω στα 2 λίτρα νερό ημερησίως. Οπότε… πάντα και παντού, ένα μπουκαλάκι νερό μαζί σου!

5
Το γυμναστήριο που λέγαμε;

Ασκήσου: Η άσκηση συντελεί όχι μόνο στην καύση θερμίδων, αλλά και στην προαγωγή της υγείας των μυών και των οστών. Συμβάλλοντας έτσι, στη μυϊκή ενδυνάμωση και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Πού είναι το κολάν σου;

Για τις συμβουλές, ευχαριστώ πολύ τη Savvina Kousaiti, Επιστήμονα Τροφίμων και Διατροφής – Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κλινικής Διαιτολογίας – Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 


Διάβασε επίσης: 4 μύθοι για τον μεταβολισμό που
σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending