fbpx

Αυτά σκέφτονται (και νιώθουν κατά βάθος) όσοι θα αποφοιτήσουν φέτος!

Μέρα παρά μέρα και τα χρόνια κυλάνε χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι, μέχρι να έρθει μια στιγμή σταθμός που τότε συνειδητοποιείς ότι κάτι τελειώνει, κάτι χάνεται. Αυτές  τις στιγμές όλοι ζήσαμε λίγο πολύ όταν τελειώσαμε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Όταν, όμως τελειώνει το Πανεπιστήμιο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν τελειώνεις από το ένα σχολείο και θα πας στο άλλο. Αντίθετα αλλάζεις κεφάλαιο στη ζωή σου, με διαφορετικό story και διαφορετικούς ήρωες.

Έτσι, πολλά και διάφορα περνούν από το μυαλό του κάθε φοιτητή, όταν πλησιάζει η αποφοίτηση.

Τι σκέφτονται λοιπόν οι τελειόφοιτοι;

1
Τέλος φοιτητικής ζωής

Εδώ είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι τελειώνουν τα σερί ατέλειωτα ξενύχτια χωρίς να σκέφτεσαι τι ώρα θα πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί.

Έρχεται η στιγμή που αρχίζεις σιγά-σιγά να ανεξαρτητοποιείσαι από τους γονείς σου και οικονομικά, όμως τίθεται το αναπάντητο ερώτημα: “Θα τα καταφέρω να έχω και το δικό μου διαμέρισμα; Ή θα έχω ξανά πατέρα, μητέρα, αδέρφια, σκύλους και γάτους ψάχνοντας την ησυχία μου;

2
Δουλειά – Αγγελίες – Ανεργία

Τελειώνει το πανεπιστήμιο και φυσιολογικά αρχίζει η επαγγελματική ζωή, όμως όλοι μας γνωρίζουμε τη δυσκολία της εποχής μας στο να βρούμε μια δουλειά και πόσο μάλλον να αντικατοπτρίζει αυτό που σπουδάσαμε.

Επομένως, κάθε φοιτητής που φτάνει στο τέλος διακατέχεται με άγχος να βρει μια δουλειά, ψάχνει ανακατεύει στις αγγελίες, στέλνει βιογραφικά και… προσεύχεται.


Μάθε πώς μπορεί το StudentLife Academy να σε βοηθήσει στη μελλοντική σου καριέρα!


3
Φίλοι του παρελθόντος

Θυμάμαι όταν τελείωνα το λύκειο, λέγαμε μεταξύ μας οι φίλοι να μην χαθούμε και να κρατήσουμε επαφή. Στην πράξη όμως, αυτό δεν είναι εύκολο. Πόσο μάλλον αν δεν μοιραζόμαστε την ίδια καθημερινότητα με τους φίλους μας.

Έτσι χαθήκαμε με κάποιους πολύ  καλούς μας φίλους. Και αφού την έχει πάθει, ένας φοιτητής δεν θέλει να χάσει και τους φίλους συμφοιτητές του, αλλά στεναχωριέται για αυτό.

Γνωρίζει πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο πια. Ίσως να κρατήσει επαφή με κάποιους όμως δεν θα τους βλέπει καθημερινά όπως γίνεται τώρα στο πανεπιστήμιο!

4
Αβεβαιότητα

Λέμε πως φέτος τελειώνουμε τη φοιτητική ζωή, αν δεν μείνουμε κάποιο μάθημα, άρα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν θα πάρουμε το πτυχίο ή όχι

Από την άλλη, αρχίζουν οι υποθέσεις αν θα μας δεχτούν σε αυτό το Πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακό θα κάνω αυτό, αν όχι το άλλο, αν βρω δουλειά θα κάνω αυτό και όλα βρίσκονται σε μια αβεβαιότητα, με τον κάθε φοιτητή να ανησυχεί για το σύντομο μέλλον μιας και δεν γνωρίζει τι του επιφυλάσσεται για μετά.

Έτσι, όλα αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό του κάθε φοιτητή, πολλά και ανάμεικτα τα συναισθήματα με μια γλυκόπικρη γεύση και συγκίνηση. Ζήστε παιδιά όσο προλαβαίνετε!

Οι τελειόφοιτοι τι λένε; Συμφωνούν;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending