fbpx

5 εντυπωσιακά πράγματα που δεν ήξερες ότι ισχύουν για τους αριστερόχειρες!

Οι αριστερόχειρες αποτελούν μόλις το 10-12% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά και διάφορα σχετικά με αυτούς, ωστόσο ρίξε μια ματιά και σε 5 ενδιαφέροντα facts που βρήκαμε!

Δες τα παρακάτω:

1
Θεωρούνται εξυπνότεροι

Δεν υπάρχει φυσικά λόγος να θίγεσαι αν γράφεις με το δεξί, διότι αυτό δεν ισχύει απόλυτα για όλους τους αριστερόχειρες.

Ωστόσο, έρευνες του Πανεπιστημίου St. Lawrence στη Νέα Υόρκη έδειξαν ότι μεταξύ των ατόμων με δείκτη νοημσούνης 140 και πάνω, η πλειοψηφία ήταν αριστερόχειρες.

Μάλιστα, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και ο Νεύτωνας, έγραφαν με το αριστερό!

2
Μπορούν να δουν πιο “καθαρά” κάτω από το νερό

Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν να το αποδείξουν τεκμηριωμένα, είναι γεγονός ότι οι αριστερόχειρες μπορούν πολύ πιο εύκολα να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν κάτω από το νερό, σε σχέση με τους δεξιόχειρες.

Προφανώς πρόκειται για κάποια ξεχωριστή εγκεφαλική λειτουργία.

3
Είναι καλύτεροι gamers

Σύμφωνα με έρευνα του Dr. Nick Cherbuin, οι αριστερόχειρες έχουν το “χάρισμα” να αντιλαμβάνονται πιο έντονα τα ερεθίσματα του εγκεφάλου.

Αυτό τους κάνει να είναι πιο συγκεντρωμένοι όταν παίζουν video games και συνεπώς καλύτερους gamers!

4
Είναι πιο γρήγοροι στο typing

Σε ένα πληκτρολόγιο τύπου QWERTY και με βάση τους κανόνες σωστής δακτυλογράφησης, υπάρχουν 1447 λέξεις στα Αγγλικά που αποτελούνται από γράμματα, τα οποία πληκτρολογούμε μόνο με το αριστερό μας χέρι.

Αντίστοιχα, μόλις 187 λέξεις γράφονται μόνο με τη χρήση του δεξιού χεριού. Βέβαια, αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένα τα γράμματα στο πληκτρολογιο, αλλά δεν παύει να κάνει τους αριστερόχειρες πιο γρήγορους, αφού το αριστερό τους χέρι λειτουργεί ταχύτερα!

5
Υποφέρουν σε έναν κόσμο φτιαγμένο για δεξιόχειρες

Αν είσαι αριστερόχειρας, σε προκαλώ να πάρεις ένα ανοιχτήρι όπως αυτό της πιο πάνω εικόνας και να προσπαθήσεις να ανοίξεις μια κονσέρβα. Θα δεις ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο!

Επίσης, τα ψαλίδια, οι αποφλοιωτές, τα μαχαίρια, μέχρι και στυλό είναι κατάλληλα για δεξιόχειρες μόνο. Ευτυχώς, υπάρχουν αντίστοιχα εργαλεία σχεδιασμένα για αριστερόχειρες!

Αξιοσημείωτο είναι και το ότι οι τράπεζες εκδίδουν “ανάποδα” μπλοκ επιταγών για όσους γράφουν με το αριστερό!

Αν είσαι αριστερόχειρας, τότε να θυμάσαι πως είσαι ξεχωριστός και να νιώθεις περήφανος για την “ιδιαιτερότητά” σου! Γνώριζες τα πιο πάνω στοιχεία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending