fbpx

Δες τι πρέπει να προσέξεις στα Social Media όταν ψάχνεις για δουλειά!

Όταν βρίσκεσαι στην αγορά εργασίας, ψάχνεις αρκετούς τρόπους για να βρεις την αγγελία που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον.

Αφού βρεις τη θέση εργασίας που σε εκφράζει, το επόμενο βήμα είναι να στείλεις βιογραφικό. Και μετά, να προετοιμαστείς κατάλληλα για την τυχόν επιλογή σου, που θα οδηγήσει σε προσωπική συνέντευξη.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Ωστόσο, υπάρχει ένα βήμα που πρέπει επίσης να προσέξεις ιδιαίτερα. Και μάλιστα, να το φροντίσεις πριν καν αρχίσεις τη διαδικασία αποστολής βιογραφικών.

Ποιο είναι αυτό το βήμα; Να κρατήσεις μια καλή εικόνα και στα Κοινωνικά Δίκτυα. Μάθε γιατί:

1
Τα χρησιμοποιούν και οι εργοδότες

Ο λόγος είναι αρκετά προφανής. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός χρηστών Κοινωνικών Δικτύων, που μάλιστα τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Αν ένας από εκείνους είναι ο άνθρωπος που θα κρατά στα χέρια του το βιογραφικό σου, είναι αρκετά πιθανό να μπει στον κόπο να σε ψάξει.

Αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε, εντούτοις είναι καλό να το έχεις λίγο στα υπόψη σου, γιατί η εικόνα μετράει πολύ. Και η αλήθεια είναι ότι ένας εργοδότης ή manager, μπορεί να σχηματίσει μια πρώτη γνώμη για ‘σένα, αν βέβαια καταφέρει να σε βρει online (αν έχεις ένα πολύ κοινό όνομα, μάλλον δεν θα είναι και πολύ τυχερός στο ψάξιμο!).

2
Συνέπεια παντού!

Αν και οι περισσότεροι ενδεχομένως να θεωρούν ότι είναι αρκετό να έχουν σωστή παρουσία στο LinkedIn, εντούτοις αυτή είναι η μισή αλήθεια.

Ναι μεν το συγκεκριμένο δίκτυο είναι η νούμερο ένα κοινότητα των επαγγελματιών, αλλά κάποιοι πιο «ανήσυχοι» ίσως να θέλουν να επεκτείνουν την έρευνά τους.

Αν για παράδειγμα στο LinkedIn έχεις μια καθ’ όλα αξιοπρεπή παρουσία, αλλά στο Facebook έχεις ξεκλείδωτες φωτογραφίες από το χθεσινοβραδινό μεθύσι, αυτό θα παίξει ιδιαίτερα το ρόλο του.

3
Και τότε τι;

Δεν λέμε να μην ανεβάζεις τίποτα στο Facebook, ούτε να μην το χρησιμοποιείς με τον τρόπο που σε εκφράζει. Λέμε απλώς να υπάρχει μια πιο συνειδητή επιλογή στο τι έχεις σε δημόσια προβολή και στο τι έχεις κλειδωμένο για να το βλέπουν μόνο όσοι σε γνωρίζουν.

Γίνεται όλο και περισσότερο συνήθεια οι εργοδότες να ψάχνουν online πληροφορίες για τους υποψήφιους υπαλλήλους τους.

Και μάλιστα, υπάρχουν εργοδότες που απέρριψαν κάποια άτομα που τα πήγαν πολύ καλά στο στάδιο της συνέντευξης, απλά γιατί κάτι δεν τους άρεσε στις φωτογραφίες που είδαν στο προφίλ των υποψηφίων. Όχι μόνο στις φωτογραφίες, αλλά και στη γλώσσα που χρησιμοποίησαν.

Το StudentLife Jobs σου δείχνει διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε διάφορους τομείς της αγοράς. Μπορεί η δουλειά των ονείρων σου να είναι διαθέσιμη, γι’ αυτό επισκέψου το StudentLife Jobs και βρες αυτό που σου ταιριάζει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending