fbpx

3 στιγμές που έχουν την σφραγίδα του Γιάννη Οκκά!

Αποτελεί ένα από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ η Κύπρος. Οποια λίστα και να κοιτάξει κανείς, σίγουρα ο Γιαννάκης (Γιάννος, Γιάννης) Οκκάς θα είναι ανάμεσα στους πρώτους 10.

Με όπλο το πολύ μεγάλο του ταλέντο αλλά και την τεράστια του θέληση έκανε μια καριέρα που θα ζήλευαν ακόμα και ποδοσφαιριστές του εξωτερικού. Σαλαμίνα, Ανόρθωση, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ Αθηνών, Ολυμπιακός Πειραιώς, Celta Vigo και πάλι Κύπρος για την Ομόνοια, την Ανόρθωση και τον Ερμή ήταν οι σταθμοί της μεγάλης καριέρας του.

Πάνω από όλα, όμως, Εθνική. Εκεί όπου είναι ο μόνος που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος (και φυσικά ο ρέκορντμαν συμμετοχών) φορώντας συνολικά 106 φορές την φανέλα της Εθνικής από το 1997 μέχρι και το 2012.

Παράλληλα, τα 27 του τέρματα τον κάνουν τον δεύτερο σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική πίσω μόνο από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Τέλος, υπήρξε αρχηγός της Εθνικής μας από το 2006 μέχρι και το 2012 που αποσύρθηκε από την Εθνική.

Σαφώς και το παρών άρθρο δεν αποτελεί αγιογραφία του Γιαννάκη Οκκά. Όπως κάθε μεγάλος ποδοσφαιριστής, η παρουσία του προκάλεσε ίντριγκες, κυρίως στην Κύπρο, στο τέλος όμως αυτό που μένει για τον 41χρονο, σήμερα, πρώην επιθετικό είναι οι μαγικές στιγμές που χάρισε στο ποδοσφαιρικό κοινό. Εξάλλου, ο ίδιος σε συνέντευξη του δήλωσε πως δέθηκε με τον κόσμο αλλά πάνω από όλα ήταν επαγγελματίας.

3 από αυτές τις στιγμές ξεσκονίζουμε σήμερα.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Κύπρος – Γαλλία 1-2

Ήταν Σεπτέμβρης του 2002 και η Γαλλία ήταν ακόμη εν δυνάμει πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήρθε στην Κύπρο τότε με όλα τα αστέρια της (Vieira, Makelele, Zidane, Thuram, Cisse) φροντίσαμε όμως να τους δώσουμε ένα καλό λόγο για να αγχωθούν.

Η αιτία ήταν το εκπληκτικό τέρμα του Οκκά στο 14′ όταν μετά από φανταστική προσπάθεια του Rauffmann από αριστερά, ο Γερμανός έβγαλε την σέντρα, ο Οκκάς στόπαρε και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Gregory Coupet σε ένα τέρμα ενδεικτικό της μεγάλης κλάσης του ρέκορντμαν της Εθνικής!

2
Κύπρος – Γερμανία 1-1

Αυτή την φορά η μεγάλη προσπάθεια της Εθνικής συνδυάστηκε και με βαθμολογικό κέρδος απέναντι στη μεγάλη Γερμανία. Η αιτία του κέρδους είχε ονοματεπώνυμο και άκουει στο Γιάννης Οκκάς.

Ο 41χρονος, σήμερα, Οκκάς ισοφάρισε το τέρμα του Ballack με ένα καταπληκτικό σουτ με την μία στο 43′. Ένα τέρμα που έκανε το γύρο του κόσμου όπως και αυτό με την Γαλλία.

3
Ανόρθωση – Ομόνοια (1999-2000)

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα ντέρμπι όλων των εποχών στο κυπριακό πρωτάθλημα. 8 τέρματα, πάθος, ένταση, γεμάτες κερκίδες ήταν το σκηνικό στο Τσίρειο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1999-2000.

Ήταν όμως και η κορυφαία παράσταση του Γιάννη Οκκά σε συλλογικό επίπεδο αφού με το χατ-τρικ που πέτυχε αλλά και την γενικότερη του εμφάνιση άρχισε να γεμίζει για τα καλά το μάτι στους σκάουτερ από το εξωτερικό.

Στο τέλος της συγκεκριμένης περιόδου πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ (μαζί με τον Γιώτη Εγκωμίτη) και σίγουρα το συγκεκριμένο ματς έβαλε το δικό του λιθαράκι.

Εσύ, ποια στιγμή του Γιάννη Οκκά ξεχωρίζεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending