fbpx

Δες πώς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό χωρίς να… “κλάψει” η πούγκα σου!

Όλοι έχουμε στο νου μας κάποιο ταξίδι που θέλουμε να κάνουμε με την παρέα μας, αλλά κάτι πάντα μας κρατάει πίσω. Κυρίως, το γεγονός πως θα στοιχίσει υπερβολικά πολλά χρήματα.

Παρόλο που δεν υπάρχει μυστική συνταγή, υπάρχουν τρόποι για ένα ταξίδι να γίνει εφικτό.

Δες τις top συμβουλές για να ταξιδέψεις χωρίς να σου κοστίσει ο “κούκος αηδόνι”:

 

1
Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια (για να μη χρεοκοπήσεις)

Προτίμησε να ψάξεις για πτήσεις μέσω μηχανών αναζήτησης ταξιδιού όπως: Skip-Lagged, Kayak, Rome2rio, Sky Scanner κ.ά. Όμως, μην περιοριστείς μόνο σε μία, διότι έχουν και αυτές τα δικά τους συμφέροντα. Επίσης, αφού βρεις καλή προσφορά, σου προτείνουμε να κλείσεις κατευθείαν από την αεροπορική εταιρία.

  • Η καλύτερη περίοδος για να κλείσεις εισιτήρια είναι περίπου 1-3 μήνες πριν την ημερομηνία που θέλεις να πετάξεις. Κάποιες μηχανές αναζήτησης σου δίνουν τη δυνατότητα για ειδοποίηση μέσω email αν πέσει η τιμή για κάποια πτήση που σε ενδιαφέρει.
  • Μην περιορίζεσαι μόνο σε ένα αεροδρόμιο στην αναζήτησή σου. Γειτονικές πόλεις (ή ακόμα και άλλα αεροδρόμια στην ίδια πόλη) μπορεί να αποδεικτούν καλές εναλλακτικές επιλογές.
  • Πριν από κάθε αναζήτησή σου για εισιτήρια, πρέπει πάντα να διαγράφεις τα δεδομένα περιήγησης (cookies) από τον browser σου. Αυτό, γιατί κάποιες αεροπορικές εταιρίες ανεβάζουν την τιμή όταν κοιτάζεις την ίδια πτήση ξανά και ξανά.

2
Οικονομική διαμονή (χωρίς να κατασκηνώσεις)

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το πού θα μείνεις, και τις πιο πολλές φορές είναι κατά πολύ φθηνότερες από ένα ξενοδοχείο. Σελίδες όπως: Booking, Vrbo και Airbnb θα αποδεικτούν αναγκαίες ώστε να ενοικιάσεις προσωρινά ένα διαμέρισμα ή να κλείσεις κρεβάτι σε ξενώνα.

  • Μπορείς να γλυτώσεις χρήματα αν προσφέρονται υπηρεσίες όπως: μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, πρωινό, κουζίνα ή δωρεάν ακύρωση (ποτέ δεν ξέρεις).
  • Υπάρχει όμως και μια άλλη επιλογή, αφού μέσω της υπηρεσίας couch-surfing μπορείς να γνωρίσεις ντόπιους, οι οποίοι θα σε φιλοξενήσουν σπίτι τους και πιθανότατα θα σου δώσουν συμβουλές για μέρη που επιβάλλεται να δεις στην περιοχή.
  • Πριν κλείσεις διαμονή κάπου, πάντα να ελέγχεις τις εντυπώσεις ανθρώπων που επισκέφθηκαν το χώρο, είτε μέσω της υπηρεσίας που βρήκες το χώρο, είτε με σελίδες που ειδικεύονται σε αυτό (Citysearch,TripAdvisor)

3
Οικονομική διασκέδαση (για να μεν παττήσεις)

Οργάνωσε τις δραστηριότητές σου νωρίς. Αγόρασε από πριν εισιτήρια (και ψάξε πακέτα προσφορών) για τους χώρους που θέλεις να επισκεφτείς.

  • Να αποφεύγεις όσο γίνεται τα πολύ τουριστικά μέρη. Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις πιο φθηνούς –και ενδεχομένως καλύτερους– τόπους να πας. Το ίδιο ισχύει και για τα μέσα μεταφοράς.
  • Μάθε τα πολύ βασικά της γλώσσας στη χώρα που θα επισκεφθείς. Οι ντόπιοι θα το εκτιμήσουν και ποιος καλύτερος να δώσει συμβουλές για το τι να κάνεις και πού;
  • Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που είναι δωρεάν. Ψάξε να βρεις συναυλίες ή παραστάσεις που μπορεί να διεξάγονται εκείνες τις μέρες, μικρά μουσεία ή δωρεάν περιηγήσεις.
  • Τέλος, οι φοιτητικές πιστωτικές κάρτες δεν σε χρεώνουν για συναλλαγές στο εξωτερικό, εκτός αν πρόκειται για συνάλλαγμα. Χρησιμοποίησε το προς όφελος σου.

Τι λες; Πείστηκες να ταξιδέψεις σύντομα; 

 

Δες επίσης: 5 εντυπωσιακοί ευρωπαϊκοί προορισμοί που θα θέλεις να ταξιδέψεις σύντομα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending