fbpx

5 ξεχωριστοί προορισμοί στην Κύπρο για τις μέρες που ανοίγει ο καιρός!

Από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας, θυμόμαστε να μας λένε ότι η Κύπρος είναι το νησί των τεσσάρων εποχών. Ότι συνδυάζει σε τόσο περιορισμένο χώρο και βουνό και θάλασσα.

Ότι με τόσους τουρίστες να έρχονται ειδικά για τον καιρό μας, τα αξιοθέατα μας, τη φύση μας και… την Αγία Νάπα, μεγαλώνοντας κάναμε μερικές εκδρομές για να αντιληφθούμε ότι όλες οι παραπάνω απόψεις έχουν δίκιο!

Οπότε, ψάξαμε και βρήκαμε μερικούς προορισμούς, πέραν των “κλασικών”, οι οποίοι είναι πανέμορφοι και κατάλληλοι για κάθε καιρό, ειδικά τώρα που αυτός ανοίγει…

Δες τις παρακάτω:

1
Τρούλλοι

Σε κομβικό σημείο για την περιοχή του, το χωριό αυτό απέχει μόλις 10 λεπτά από την Αθηένου και την Ορόκλινη με την Τουριστική της, και 15 από τη Λάρνακα και τις Φοινικούδες! Επίσης, σε 10 λεπτά μπορούμε να βρεθούμε στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση την Αγία Νάπα, τη Λευκωσία ή τη Λεμεσό!

Σημαντικά αξιοθέατα του χωριού αποτελούν η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, ο χώρος θυσίας και ο ανδριάντας του τοπικού ήρωα, οι τρεις εκκλησίες, το κρυσφήγετο της ΕΟΚΑ, οι Σπηλιές και τα δύο εξωκλήσια, στο δρόμο προς το Αβδελλερό.

2
Κλήρου

Κεφαλοχώρι της περιοχής, πολύ κοντά στη Λευκωσία και μέσω Δευτεράς – Τσερίου στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και μέσω Παλαιχωρίου στο πολυαγαπημένο μας Τρόοδος!

Σημεία ενδιαφέροντος στο χωριό αποτελούν το Οινοποιείο Άης Αμπέλης, το χωράφι με τα ροζ λουλουδάκια, ο υδατοφράκτης, η εκκλησία με τα δύο της κυπαρίσσια, ο ανδριάντας του Γρηγόρη Αυξεντίου και η καμάρα – στοά πίσω από την εκκλησία στην κεντρική πλατεία, τα δύο εξωκλήσια και η απίστευτη θέα από τη βουνοκορφή του χωριού με την ονομασία “Βουρνιά”.

3
Σπήλια

Πολύ κοντά στα κεφαλοχώρια της περιοχής, την Κακοπετριά και την Κυπερούντα, τον εκδρομικό χώρο των Πλατανιών, το Γεωπάρκο Τροόδους στον Αμίαντο, την κορυφή του Ολύμπου, τον Πρόδρομο και την πλατεία Τροόδους, τα Σπήλια μπορούν να προσφέρουν τη γνήσια κοινωνική ζωή όπως την ξέρουμε με την ησυχία και την ηρεμία της κυπριακής φύσης.

Τα αξιοθέατα του χωριού διάφορα κρυσφήγετα του αγώνα της ΕΟΚΑ, μνημείο ηρώων της ΕΟΚΑ, πέντε εκκλησίες και άλλα τόσα ερειπωμένα ξωκκλήσια, ένας ελιόμυλος, τρία μουσεία και διάφορα άλλα μνημεία, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

4
Σαϊττάς

Αρκετά κοντά στις Πλάτρες, συνδυάζει κι αυτό την κοινωνική ζωή με την ηρεμία της κυπριακής υπαίθρου.

Αξιοθέατα της περιοχής αποτελούν οι πειραματικές καλλιέργειες του Τμήματος Γεωργικών Ερευνών, το κοντινό Φράγμα Σαϊττά, η Ιερά Μονή Μέσα Ποταμού και άλλες τέσσερεις εκκλησίες στο διπλανό Μονιάτη, το Μνημείο Ηρώων Μονιάτη και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, επίσης στο Μονιάτη.

5
Καμινάρια

Τα Καμινάρια μπορούμε να πούμε ότι είναι κατάλληλα για τους λάτρεις της απομόνωσης! Παρ’ όλα αυτά, έχουν μια καταπληκτική Ομάδα Νεολαίας, η οποία διοργανώνει πάρα πολλές εκδηλώσεις!

Επίσης, ανάμεσα στα αξιοθέατα του χωριού βρίσκονται η θαυματουργή Παναγία Καρδιοβαστάζουσα, ο Άγιος Ερμόλαος (μοναδική εκκλησία στην ελευθερη Κύπρο) και άλλες δύο εκκλησίες στις οποίες μπορεί να μας ξεναγήσει ο πάτερ του χωριού και να μας μιλήσει για την ιστορία τους, το Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης Ενετικά Γεφύρια, όπου ο περιπατητής μπορεί να δεί αγρινά στο περασμα του, τα ενετικά γεφύρια της Ελιάς και του Τζιελεφού και τα μοναδικά Καμίνια που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα.

*Με λεπτομέρειες από τις ιστοσελίδες των χωριών και την Ομάδα Νεολαίας Καμιναρίων στο facebook, τους οποίους και υπερ-ευχαριστούμε.

Εσύ ποιους άλλους προορισμούς ξέρεις ή θες να προτείνεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending