fbpx

5 καταστάσεις που θα καταλάβουν μόνο όσοι σπουδάζουν δάσκαλοι!

Είσαι φοιτητής/τρια, τζιαι σπουδάζεις δάσκαλος/α; Σίουρα άκουσες πολλά για τον κλάδο σου τζιαι έζησες πολλά.

Αρκετά λαλούν σου τα οι γνωστοί σου (από άλλους κλάδους) ή ακόμα τζιαι οι φίλοι σου που έχουν το θάρρος σου. Πάντα πειράζουν σε όσα ακούεις, αλλά τούτο εν σταματά τις απόψεις και φήμες που κυκλοφορούν!

Ας δούμε αν τα άκουσες και ζεις τα τζιαι εσύ τα πιο κάτω:

 

1
Εύκολος κλάδος

Η μόνιμη τζιαι μόνη ατάκα που σου λαλούν οι παρέες σου, όποτε μιλάς μαζί τους σχετικά για τον κλάδο σου μπορεί να ένει:

Τζιαι σιγά ρε/κόρη το δύσκολο κλάδο! Εν δύσκολο να μάθεις πόσα κάμνουν 1+1;

Έλα όμως που ένεν τούτα που μαθαίνεις! Κάμνεις μαθηματικά μεν, αλλά όι τούτα τα απλά. Γιατί ο δάσκαλος πρέπει να έχει πιο πολλές γνώσεις που τους μαθητές του.

2
Πρωινό ξύπνημα

Αν είσαι τριτοετής ή τεταρτοετής φοιτητής δάσκαλος, μόνο εσύ ξέρεις το πως είναι να ξυπνάς η ώρα 6 το πρωί (ή και πιο νωρίς ανάλογα), έτσι ώστε να ανοίξεις τα μάθκια σου και να πάεις στο σχολείο για να διδάξεις την πρώτη ώρα.

Σημείωση: Πρώτη περίοδος: 7:45 το πρωί

3
Καταλόγοι – εξετάσεις

Περιμένεις τζιαι εσύ πώς τζιαι πώς να αλλάξει το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών. Θέλεις τζιαι εσύ να εξαφανιστεί ο τεράστιος κατάλογος με τους αριθμούς που υπάρχουν.

Ελπίζεις στο νέο πρόγραμμα εξετάσεων που ΛΕΝΕ πως θα εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας. Τελικά εν να σου κάμει καλό ή κακό; Θα δείξει!

4
Παιδικά χρόνια

Είσαι που τους φοιτητές/τριες που κάμνεις την πρακτική σου σε σχολείο. Μόνο εσύ που σπουδάζεις δάσκαλος θα κάμεις ένα τεράστιο flashback στα παιδικά σου χρόνια.

Εν να μπεις να παίξεις με τους μαθητές σου, αλλά τζιαι να θυμηθείς και να συγκρίνεις το πώς ήταν το δικό σου σχολείο, σε σχέση με τζιείνο που επήες για πρακτική.

5
Παιδιά – μαθητές

Μόνο εσύ που σπουδάζεις δάσκαλος μπορεί να έρθεις σε επαφή με μαθητές, και να νιώσεις ότι μπορείς να τους βοηθήσεις, να παίξεις, να γελάσεις μαζί τους, να νευριάσεις με τους άτακτους, ή να τρέξεις αν πάθει κάτι ένας μαθητής σου. Επειδή ΕΣΥ έχεις την ευθύνη.

Eσκέφτηκες τα τζιαι εσύ τουτά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending