fbpx

5 “μυστικές” χρήσεις του Android κινητού σου που ίσως δεν ήξερες μέχρι τώρα!

Πόσες ώρες περνάς χρησιμοποιώντας το smartphone σου; Λογικά δεν το αποχωρίζεσαι και θεωρείς πως ξέρεις την παραμικρή λεπτομέρεια για τις λειτουργίες του.

Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν ορισμένες χρήσεις που ίσως που δεν γνώριζες για τα κινητά τηλέφωνα με λογισμικό Android και θα σε εκπλήξουν! 

Δες πιο κάτω τις 5 “μυστικές” χρήσεις:

 

1
Έλεγξε το κινητό σου σαν να έχεις remote control

Απλά πήγαινε στο: Settings – Security – Device administrators και επέλεξε τα κουτιά δίπλα από το Android Device Manager, Remotely locate this device, και Allow remote lock and erase. 

Έτσι, αν χάσεις το κινητό σου, θα μπορείς να το βρεις και να το μπλοκάρεις, χωρίς να χάσεις τα προσωπικά σου δεδομένα, μέσω αυτής της ιστοσελίδας.

2
Μεγέθυνε την οθόνη σου

Κάποια άτομα που έχουν προβλήματα όρασης (π.χ. μυωπία, πρεσβυωπία κ.ά.) δεν ξέρουν ότι αυτή η ρύθμιση μπορεί να τους βοηθήσει πολύ.

Αν το θέλεις και εσύ, πήγαινε στο: Settings – Accessibility – Magnification gestures. Εκεί, θα μπορείς να κάνεις zoom σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης, απλά πατώντας πάνω.

3
Ο πιο εύκολος τρόπος να εξοικονομήσεις την μπαταρία σου

Αν επιλέξεις μαύρο ή σκουρόχρωμο background στην οθόνη σου, τότε η αυτόματη φωτεινότητα μπορεί να σταματήσει. Θα προσέξεις πως η μπαταρία σου διαρκεί πολύ περισσότερο.

Αυτή η ρύθμιση ισχύει σε αρκετά Android κινητά καθώς και tablets. Δοκίμασε την και εσύ!

4
Ενεργοποίησε το Guest Mode

Αν θέλεις να δανείσεις προσωρινά το κινητό σου σε κάποιον άλλο, αλλά να διατηρήσεις κρυφά κάποια προσωπικά σου δεδομένα, χρησιμοποίησε το Guest Mode.

Κάνε Swipe down από την κορυφή με τα δυο σου δάχτυλα, και επέλεξε το User Icon στα δεξιά. ΘΑ εμφανιστεί το εικονίδιο Add guest και θα μπορείς να επιλέξεις τις ενέργειες που θέλεις να έχεις το άτομο που θα δώσεις το κινητό σου.

5
Μίλησε στο κινητό σου με το text-to-speech

Υπάρχουν ρυθμίσεις που, ειδικά στα αγγλικά, σε βοηθούν να ακούσεις π.χ. ένα άρθρο από το κινητό σου, εκτός από το να διαβάσεις.

Αν είσαι κι εσύ ακουστικός τύπος, δοκίμασε το: Settings – Accessibility και ενεργοποίησε την επιλογή Text-to-Speech Output.

Τι από τα πιο πάνω θα ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς από σήμερα;

 

Βρες όλα τα προϊόντα τεχνολογίας στα καταστήματα Bionic!

 

Δες επίσης: Πώς να διατηρείς “ζωντανή” την μπαταρία του κινητού σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending