fbpx

Γνώρισε τους Κύπριους φοιτητές με τον δικό τους ραδιοφωνικό σταθμό στην Αγγλία!

Είναι γνωστό πως οι Κύπριοι φοιτητές του εξωτερικού, εμπλέκονται σε διάφορες δραστηριότητες (που ίσως δεν θα τολμούσαν αν έμεναν στην Κύπρο).

Γνωρίσαμε κάποιους από αυτούς τους φοιτητές που συγκεκριμένα σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο του Derby στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι φοιτητές μας εξήγησαν τους λόγους και την αφορμή που τους ώθησαν να ασχοληθούν με τον πρώτο ελληνοκυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό στην Αγγλία. Συγκεκριμένα, μας απάντησαν οι: Δήμος Γεωργιάδης, Αντρέας Γεωργίου, Αντρέας Κυπριανίδη, Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ, Κυριάκος Αρναούτης, Στέφανη Συγκρασίτης και Κατερίνα Λαζαρίδου.

Δες πιο κάτω τη συνέντευξη που μας έδωσαν:

 

Γεια σας. Αρχικά θέλεις να μας εξηγήσεις ποια ήταν η αφορμή και ποιος σκέφτηκε να δημιουργηθεί ο πρώτος ελληνοκυπριακός ραδιοφωνικός σταθμός στην Αγγλία για τους φοιτητές; 

Δήμος Γεωργιάδης: Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας δίνετε να προωθήσουμε τον ραδιοφωνικό μας σταθμό μέσο του StudentLife. Η ιδέα είχε ξεκινήσει πριν από 2 χρόνια, όταν ο Αντρέας Γεωργίου πήρε την πρωτοβουλία και ανέλαβε αυτή την πρωτοφανή ιδέα -για τα φοιτητικά δεδομένα- στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φέτος, πήραμε την απόφαση και αναλάβαμε τον ραδιοφωνικό σταθμό ως society εδώ στο Derby, με στόχο να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό, βάζοντας τις βάσεις για ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Τα παιδιά έχουν αποδείξει πως έχουν την απαραίτητη όρεξη για να δουλέψουν σωστά, ούτως ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας ως ραδιοφωνικός σταθμός.

Τι τραγούδια πιστεύεις ότι θα προτιμά το κοινό σας να ακούει; Θα κινείστε με βάση τις φοιτητικές προτιμήσεις μόνο; 

Αντρέας Γεωργίου: Σαν ραδιοφωνικός σταθμός, σεβόμαστε όλα τα είδη μουσικής, και για αυτό το λόγο η κάθε εκπομπή έχει ένα δικό της μουσικό χαρακτήρα, έτσι ώστε να μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα.

Από λαϊκό, Rock, hip-hop, βραδιές μέχρι και αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες.

Ποιος είναι ο σκοπός της δημιουργίας του ελληνοκυπριακού ραδιοφωνικού σταθμού στην Αγγλία για φοιτητές; Πιστεύεις ότι ήταν κάτι που έλειπε; Γιατί;

Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ: Ο σκοπός του σταθμού είναι να κρατήσει συντροφιά στους Κύπριους και Ελλαδίτες φοιτητές στην ελεύθερή τους ώρα, με διάθεση και συμπεριφορά όμοια με τη δική τους.

Πιστεύω πως ναι, ήταν κάτι που έλειπε γιατί είναι ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός που απευθύνεται στους δικούς μας φοιτητές, και προσφέρει την ευκαιρία σε όλους να έχουν μια εύκολη επικοινωνία μεταξύ τους, αλλά και να εκφέρουν άποψη για διάφορα θέματα.

Πώς μπορεί να σας βρίσκει το κοινό; Σε ποια συχνότητα (ή ηλεκτρονικά) και ποιες ώρες της μέρας;

Αντρέας Γεωργίου: Το κοινό μπορεί να μας βρίσκει στο http://mixlr.com/repania-fm. Προς στιγμής ακουγόμαστε μόνο διαδικτυακά, αφού θεωρήσαμε πως είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να συνδεθούν μαζί μας οι φοιτητές.

Το ωράριό μας μέχρι στιγμής είναι Δευτέρα με Πέμπτη 7-9 αλλά σύντομα θα έχουμε εκπομπές και τα Σαββατοκύριακα.

Πιστεύεις είναι εφικτό να συνεχίσει να υπάρχει ο σταθμός και μετά από την αποφοίτηση σας; 

Αντρέας Κυπριανίδης: Καταρχάς, ο ερασιτεχνικός ραδιοσταθμός δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια σαν “πειρατικός” (αν μπορούμε να τον αποκαλέσουμε έτσι)! Πλέον έχουμε το δικό μας κανάλι σε διαδικτυακή πλατφόρμα, οπότε όπως βλέπετε, υπάρχει μια τεχνολογική εξέλιξη.

Από πλευράς στελέχωσης, ο κάθε ένας από εμάς χρησιμοποιεί το μεράκι και το πάθος του για ένα συγκεκριμένο τομέα για να το μοιραστεί με τους ακροατές του.

Π.χ. τα παιδιά με τα αθλητικά, οι κοπέλες με το κους-κους, η ροκ νότα της εκπομπής και εμείς με τη διάθεση για σάτυρα και διακωμόδηση καταστάσεων. Σαν τριτοετής φοιτητής, βλέπω πως τα καινούρια παιδιά του Derby έχουν καλλιεχνικές ανησυχίες, αλλά και τις ίδιες ανάγκες να παράξουν έργο οπότε ναι προβλέπω ότι τα Ρεπάνια θα παραμείνουν στον “αέρα” για πολλά χρόνια ακόμα! Για να θυμούνται οι παλιοί φοιτητές και να μαθαίνουν οι νέοι!

Στέφανη και Κατερίνα, πείτε μας λίγα λόγια για την εκπομπή σας. Τι ακριβώς είναι το πρόγραμμά σας και τι περιλαμβάνει; Θα θέλατε να ζητήσετε κάτι από το κοινό σας; 

Κατερίνα Λαζαρίδου και Στέφανη Συγκρασίτης: Η εκπομπή μας εστιάζει κυρίως στο σχολιασμό προσώπων και γεγονότων. Με λίγα λόγια στα κουτσομπολιά, all around the world… Από celebrities, μέχρι και κοινούς γνωστούς θα λέγαμε!! 😉

Πάντα με αγάπη, χωρίς παρεξηγήσεις! Κάναμε ποδαρικό με special valentines day εκπομπή και συνεχίζουμε δυναμικά κάθε Τρίτη η ώρα 19:00-21:00, με συζητήσεις και σχολιασμό για ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τον πλανίτη!

Θα ζητούσαμε από το κοινό μας να συνεχίσει να μας υποστηρίζει και να μας στέλνει τα δικά του μηνύματα ή και προβλήματα! Εμείς έχουμε απαντήσεις για όλα… και μάτια παντού!

Ευχαριστούμε τους φοιτητές για τη συνέντευξη που μας έδωσαν και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον ραδιοφωνικό τους σταθμό! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending